Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός

Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός

Όσο καλή ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/ Ούλκερ τόσο αρνητική ήταν σήμερα (02/10) με την πανίσχυρη Εφές Αναντόλου.

Υπό το βλέμμα του Γιώργου Αγγελόπουλου, που βρέθηκε για δεύτερη διαδοχική ημέρα στο «Αμπντί Ιπεκτσί», όπου διεξάγεται το «Two Nations Cup», το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ολοκλήρωσε με βαριά ήττα (87-62) τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά. Εκτός 12άδας για τους Πειραιώτες έμειναν ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και o Μάρκο Κέσελ. Οι Τούρκοι, που χθες (01/10) κέρδισαν και τον Παναθηναϊκό, κατέκτησαν τον άτυπο τίτλο του τουρνουά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με το Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να είναι «ζεστός» από την περιφέρεια προηγήθηκε 15-10 στο 6’. Στη συνέχεια, μάλιστα, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να ξεφύγει στο +8 (10-18), με το Ματ Χάουαρντ να βρίσκει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι από τη γραμμή των 6,75μ. Με τον Κερίμ Τουντσερί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, η Εφές Αναντόλου μείωσε στους 3 (17-20), πριν πάρουν τη... σκυτάλη για την τουρκική ομάδα ο Τέρενς Κίνσεϊ και ο Ερσάν Ιλιασόβα. Με δικά τους καλάθια οι Τούρκοι ισορρόπησαν την κατάσταση, καταφέρνοντας μάλιστα να ανατρέψουν το σκηνικό στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (24-23).

Ο Ερσάν Ιλιασόβα αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, αφού με δικά του καλάθια η Εφές Αναντόλου προηγήθηκε 37-30. Το συγκρότημα του Ουφούκ Σαρίτσα πήρε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και με τον Εστεμπάν Μπατίστα να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες έδωσε στη διαφορά τη μεγαλύτερη τιμή της στο 17ο λεπτό (42-30). Οι Πειραιώτες δεν βρήκαν τις λύσεις που χρειάζονταν για να επανέλθουν και μοιραία βρέθηκαν να υπολείπονται με διαφορά 15 πόντων στο ημίχρονο (47-32).

Το νευρικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού επέτρεψε στην Εφές να προηγηθεί με 50-32 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Με τον Κάιλ Χάινς να βρίσκει κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επιχείρησε να κλείσει την «ψαλίδα» (55-43 στο 24’), όμως οι Τούρκοι ήταν ασταμάτητοι και με το Σάσα Βούγιασιτς να αναλαμβάνει δράση ανέβασαν λίγο πριν από το φινάλε της περιόδου τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (69-48)! Η Εφές αποδείχθηκε ασταμάτητη από τη γραμμή των 6,75μ., μοιραία λοιπόν οδηγήθηκαμε στο 72-49 του 30ού λεπτού.

Η τελευταία περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, όσον αφορά στον τελικό νικητή, αφού οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα διατήρησαν με άνεση τη διαφορά στο σκορ. Τόσο ο Τούρκος τεχνικός όσο φυσικά και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δοκίμασαν διάφορα σχήματα που έχουν κατά νου, εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών τους. Το τελικό 87-62 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο αντιπάλων στο παρκέ.

Δεκάλεπτα: 24-23, 47-32, 72-49, 87-62.
Εφές Αναντόλου (Σαρίτσα):
Μπαλμπάι 2, Ιλιέφσκι 3 (1), Κίνσεϊ 18, Τουντσερί 5(1), Ακιόλ 8 (2), Μπατίστα 6, Βούγιασιτς 7 (2), Σαβάνοβιτς 10 (2), Ιλιασόβα 11 (1), Κούκιο 6, Γκιουλέρ 7 (1), Μπάρατς 4.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Λούκας 3, Άντιτς 8 (1), Σπανούλης 3 (1), Χάουαρντ 7 (1), Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους 9 (3), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου, Κατσίβελης, Σλούκας 5 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}6f4e58ef22{/coveritlive}



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved