Τον... τρόμαξε ο Διαμαντίδης κι όχι η ήττα (photos)

Τον... τρόμαξε ο Διαμαντίδης κι όχι η ήττα (photos)

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζοντας μεταπτώσεις στην απόδοσή του και προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του ηττήθηκε από την Εφές 84-76 στην αυλαία του τουρνουά «Two Nations Cup Basketball 2011». Ανησυχία στο «πράσινο» στρατόπεδο για τον τραυματισμό του Διαμαντίδη στο δεξί αστράγαλο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκε με γρήγορα με 5-0 με τρίποντο του Λόγκαν και λέι απ του Διαμαντίδη με τους Τούρκους να παίρνουν σιγά σιγά τα ηνία του παιχνιδιού και να αποκτούν το προβάδισμα με 12-7 στο 5' του πρώτου δεκαλέπτου.

Τόσο ο Ομπράντοβιτς όσο και ο Σαρίτσα έκαναν πολλές αλλαγές, δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα, γεγονός που επηρέασε το ρυθμό του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Τούρκους να προηγούνται με βραχεία κεφαλή (17-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εφές... πάτησε γκάζι και προηγήθηκε μέχρι και με 10 πόντους διαφορά (29-19), αλλά ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας σωστές επιθετικές επιλογές ροκάνισε τη διαφορά στους δύο πόντους (31-29), δύο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος προηγούμενοι 35-33, εκμεταλλευόμενοι το ομαδικό παιχνίδι τους και το καθαρό μυαλό που είχαν στην επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά και με τον Βούγιασιτς να βρίσκεται σε καλή μέρα πήρε αέρα τεσσάρων πόντων (41-37). O Παναθηναϊκός ήταν χαλαρός στην άμυνα με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και στους 8 πόντους (47-39). Στη συνέχεια όμως οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν σε όλους τους τομείς και μείωσαν τη διαφορά στον ένα πόντο 56-55. Δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου αποχώρησε τραυματίας ο Διαμαντίδης προκαλώντας ανησυχία στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός των «πρασίνων» σε μια προσπάθεια του να σταματήσει τον Κούτσο χτύπησε στο δεξί αστράγαλο και έφυγε κουτσαίνοντας από το παρκέ.

Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής, αλλά οι Τούρκοι ήταν πιο προσεχτικοί στην επίθεση και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις απουσίες του τραυματία Διαμαντίδη, αλλά και του Καλάθη, ο οποίος αποχώρησε και αυτός με πρόβλημα στο μάτι. Οι παίκτες της Εφές βρήκαν διαδρόμους στην άμυνα των «πρασίνων» και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα.

 Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-35, 62-56, 84-76

Εφές Αναντολού (Σαρίτσα): Μπαλμπάι 2, Ιλιέφσκι 3 (1), Κίνσεϊ 6, Τουντσερί, Ακιόλ 2, Μπατίστα 15, Βούγιασιτς 16 (2), Σαβάνοβιτς 5 (1), Ιλιασόβα 14, Κούρτογλου 4, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 15.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4 (6ριμπ), Λόγκαν 10 (1), Σάτο 10 (1), Καλάθης Π, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 7, Βουγιούκας 3, Καλάθης Ν. 15 (2τριπ, 4ασ), Σμιθ 10 (1τριπ, 6ριμπ), Καϊμακόγλου 10 (5ριμπ), Γιασικεβίτσιους 1.

Διαβάστε τι είπαν μετά το φινάλε του αγώνα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς (ΕΔΩ), ο Ρομέιν Σάτο (ΕΔΩ) και ο Ντέιβιντ Λόγκαν (ΕΔΩ).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports

{coveritlive}394099df54{/coveritlive}



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved