Ίβκοβιτς: «Είμαι πεινασμένος»

Ίβκοβιτς: «Είμαι πεινασμένος»

Πεινασμένο χαρακτήρισε τον εαυτό του, αλλά και τους παίκτες του, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την καθιερωμένη πια ετήσια media day, στο ΣΕΦ, δήλωσε αισιόδοξος για το νέο Ολυμπιακό, ο οποίος περιμένει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Στάθηκε στην ομαδικότητα, που διέπει πλέον τους Πειραιώτες, και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, καθώς η ομάδα είναι νέα και θέλει πίστωση χρόνου.

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέφερε: «Καλησπέρα σε όλους! Είμαστε μόλις δύο εβδομάδες πριν από το ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα έχει δουλέψει σε καλές συνθήκες από την πρώτη ημέρα της έναρξης της προετοιμασίας της. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά επί δύο εβδομάδες στο Καρπενήσι και τώρα είμαστε στο στάδιο των φιλικών. Μπορεί να είμαι στον Ολυμπιακό μόλις τρεις ημέρες, ωστόσο είχα καθημερινή ενημέρωση για την ομάδα. Έχουμε ήδη δώσει 11 φιλικά. Με τα δύο παιχνίδια που θα δώσουμε στην Τουρκία μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας». Είπε ακόμα…

Για το εάν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ: «Το ρόστερ έκλεισε. Έγιναν κομβικές αλλαγές φέτος στον Ολυμπιακό. Ήρθαν στην ομάδα τα καλύτερα ταλέντα από την Ελλάδα, που αποτελούν και το μέλλον του μπάσκετ, ενώ έχουμε και τη βάση των έμπειρων παικτών, όπως είναι ο καινούριος αρχηγός Σπανούλης, ο Βασιλόπουλος τον οποίο περιμένουμε να επανέλθει τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που είναι επίσης πολύ καλός. Από την άλλη, προσωπικά, θα παίξω για πρώτη φορά στην καριέρα μου με τόσους πολλούς ρούκι στην Ευρωλίγκα».

Για το εάν είναι δύσκολο να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες: «Είναι κάτι πολύ ευχάριστο για εμένα το γεγονός πως είναι εύκολο να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Έχουμε ήδη ενημερώσει τους παίκτες πώς είναι να δουλεύεις στην ομάδα, ποια είναι η φιλοσοφία μας, αλλά και πώς είναι οι συνθήκες στη χώρα που αγωνίζονται. Είναι πολύ ευχάριστο για εμένα να δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Η περσινή ομάδα για ένα σουτ θα μπορούσε να τα είχε πάρει όλα. Πέρυσι, όμως, δεν είχαμε την ομαδικότητα που έχουμε φέτος. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο να βοηθήσει, επειδή έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλούς παίκτες, να σταθεί στο πλευρό μας. Η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν θέλω να μεταφέρω άγχος στους παίκτες μου, λέγοντας ποιοι είναι αυτοί. Θα φανούν μέσα από το γήπεδο».

Για το μπάτζετ του Ολυμπιακού, που φέτος ήταν μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει να παίξουν τα παιδιά για τη φανέλα και τον εαυτό τους. Είναι επαγγελματίες και θα το κάνουν. Για αυτό παρακαλώ ξανά τον κόσμο να βοηθήσει και να δώσει πίστωση χρόνου στα παιδιά».

Για τη σχέση του με τη διοίκηση του Ολυμπιακού: «Η αλήθεια είναι, όπως και οι παίκτες, έτσι κι εγώ είμαι πεινασμένος. Όπως είπα, η ομάδα είχε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Δεν άφησαν τον Ολυμπιακό στη δύσκολη στιγμή κι ούτε πρόκειται να τον αφήσουν».

Για το τι μπάσκετ θα δούμε φέτος από τον Ολυμπιακό: «Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Το πιστεύω πως θα παίξει καλό μπάσκετ. Ξεκίνησε με πολλές αλλαγές, αλλά θέσαμε ένα πολύ σωστό πρόγραμμα με τους συνεργάτες μου και θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα έχει υψηλούς στόχους και φέτος και τα επόμενα πολλά χρόνια».

Για το εάν ήθελε να κρατήσει κάποιον από τους παίκτες που έφυγαν, εάν ήταν στο χέρι του: «Εύχομαι σε όλους τους παίκτες να έχουν την υγεία τους και να παίζουν καλό μπάσκετ. Είμαι φίλους με όλους όσοι έφυγαν. Τώρα, όμως, βλέπω μπροστά μου συγκεκριμένους παίκτες».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί (09.00) στο ΣΕΦ, αφού πριν από τη συνέντευξη Τύπου ήταν προγραμματισμένη η media day της Ευρωλίγκας, στο πλαίσιο της οποίας έγινε η επίσημη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της ομάδας. Στο γήπεδο βρέθηκαν όλα τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και οι 16 παίκτες του Ολυμπιακού.

Να θυμίσουμε πως στο ρόστερ των Πειραιωτών ανήκουν οι Αμερικανοί Χάινς, Λούκας και Χάουαρντ, ο Σκοπιανός Άντιτς, ο Λιθουανός Γκετσεβίτσιους και ο Σέρβος Κέσελ και, από ελληνικής πλευράς, οι Σπανούλης, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας, Κατσίβελης και Βασιλόπουλος.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved