Αθηναίου: «Δάσκαλος ο Καλαφατάκης!»

Αθηναίου: «Δάσκαλος ο Καλαφατάκης!»

Ο Γιάννης Αθηναίου μιλάει για πρώτη φορά ως παίκτης του ΚΑΟΔ στο Onsports και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ομάδα της Δράμας.

Ο ταλαντούχος πλέι μέικερ αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο, προκειμένου να αγωνιστεί σε μία ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ ο ίδιος τονίζει πως τον κέρδισε, τόσο οι κινήσεις της διοίκηση του ΚΑΟΔ, όσο και η παρουσία του Γιώργου Καλαφατάκη στον πάγκο του συλλόγου, καθώς όπως τονίζει ο ίδιος ο παίκτης, ο έμπειρος τεχνικός είναι «ένας… δάσκαλος».

«Θα ήθελα να πως αρχικά πως είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μία ομάδα σαν τη Δράμα. Αυτό που με έκανε να κάνω τη συγκεκριμένη επιλογή, ήταν κυρίως η μεγάλη επιμονή και θέληση των ανθρώπων που απαρτίζουν τον σύλλογο, προς το πρόσωπό μου. Η αλήθεια είναι ότι με περιμένανε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να επιλέξω κι αυτό μου έκανε πολύ καλή εντύπωση», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Αθηναίου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γιώργο Καλαφατάκη…

«Τον ξέρω και ως προπονητή και ως άνθρωπο και είμαι σίγουρος πως μπορεί να με βοηθήσει να εξελιχτώ ως παίκτης. Όλοι ξέρουμε τη δουλειά του και τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Είναι ένας… δάσκαλος. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον έχω προπονητή και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά».

Όσον αφορά τη διοίκηση του συλλόγου, υπογράμμισε: «Η διοίκηση είναι πολύ κοντά στην ομάδα και βοηθάει πάρα πολύ, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή που ζούμε».

Παραδέχτηκε, πάντως, πως τα λόγια του Σάκη Καρύδα, έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην απόφασή του: «Γνωρίζω τον Σάκη και μου είπε τα καλύτερα για τον ΚΑΟΔ. Έχουμε συνεργαστεί ξανά με τον Σάκη, εξάλλου, στον Ηλυσιακό, τον ξέρω και τον εμπιστεύομαι. Επίσης, στην ομάδα της Δράμας θα μού δοθεί η ευκαιρία να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη, ο οποίος έχει φιλοδοξίες για το μέλλον».

Ο Γιάννης Αθηναίου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο του συλλόγου, ο οποίος δίνει το παρών σε κάθε ματς της ομάδας: «Ο κόσμος στη Δράμα είναι μπασκετικός. Έρχεται στο γήπεδο για να ευχαριστηθεί ένα ωραίο παιχνίδι και το γεγονός αυτό είναι πολύ ευχάριστο σε εποχές που ο κόσμος έχει σταματήσει να πηγαίνει στο γήπεδο. Έχω παίξει στη Δράμα ως αντίπαλος και ξέρω ότι αυτός ο κόσμος αγαπάει την ομάδα της πόλης και τη στηρίζει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα της επαρχίας. Αυτό που θέλουμε εμείς οι παίκτες, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, είναι ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει να μας στηρίζει, κάτι που θεωρώ πως θα συμβεί από τη στιγμή που η ομάδα θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1».

Όσο για τους στόχους του ΚΑΟΔ και τους δικούς του; «Πρώτος στόχος για μία ομάδα σαν τη Δράμα είναι να παραμείνει στην κατηγορία, αρχικά και στη συνέχεια βλέπουμε. Οι στόχοι της ομάδας, πάντως, συμβαδίζουν με τους δικούς μου στόχους και θα κάνω το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να βοηθήσω τον ΚΑΟΔ να πετύχει αυτό που θέλει».

Όταν τον ρωτήσαμε για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος, μας απάντησε: «Αν εξαιρέσουμε και πάλι τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αν και έχει μικρύνει η διαφορά, οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο. Όποια ομάδα θα είναι υγιής στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς σε όλους τους τομείς θα ξεχωρίσει. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι στο τέλος της χρονιάς να έχουμε πετύχει τους στόχους μας και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κοιτάξουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και ό,τι βγει…».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως από τη στιγμή που ανήκει στον Πανιώνιο (θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον ΚΑΟΔ) δεν τον ξέχασε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία: «Θα έχω το μυαλό μου και στον Πανιώνιο και του εύχομαι καλή επιτυχία».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved