Φλεβαράκης: «Δουλεύουμε σκληρά»

Φλεβαράκης: «Δουλεύουμε σκληρά»

Την ικανοποίηση του για την εικόνα που έδειξε ο Ηλυσιακός απέναντι στον ΑΓΟΡ στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της ομάδας του εξέφρασε ο Κώστας Φλεβαράκης.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 για το ματς που ακολουθεί κόντρα στο Πανιώνιο για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και για την ΑΕΚ στην οποία υπήρξε προπονητής στο παρελθόν.

Για την πρόκριση του Ηλυσιακού επί του ΑΓΟΡ:

«Αυτό που ήταν σημαντικό για εμάς είναι ότι η νίκη αυτή ήρθε σε μία περίοδο η ομάδα φτιάχνεται, «χτίζεται», προσπαθεί να βρει τη χημεία της, με αρκετά νέα παιδιά μέσα. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες, δύο έμπειρους Έλληνες και τα ξένα παιδιά. Όλοι μαζί δουλεύουμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα βασίζεται στην καλή άμυνα και στην ομαδικότητα. Νομίζω ότι για τη συγκεκριμένη εποχή που παίξαμε η ομάδα έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι και με δεδομένο ότι ο αντίπαλος εμφανίστηκε με ιδιαίτερα καλά ποσοστά στο τρίποντο θεωρώ ότι πετύχαμε μία σπουδαία νίκη καθώς και εμείς δεν ήμασταν στην καλύτερή μας μέρα. Αυτό που μετράει όμως είναι ότι η ομάδα έδειξε και το χαρακτήρα και το μαχητικό και ομαδικό πνεύμα που θέλουμε και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα». 

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αγωνιστικά ο Ηλυσιακός:

«Η ομάδα, εγώ θεωρώ ότι είναι σε καλό δρόμο. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται σε νέους παίκτες, κυρίως. Ίσως δεν έχει τους πρωταγωνιστές, με την έννοια που δίνει ο περισσότερος κόσμος. Όπως είχαμε πέρυσι τον Μπάξτερ και τον Κυρίτση. Από εκεί και πέρα αυτό ίσως κάνει πιο δύσκολο το έργο, αλλά υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Πάνω από όλα θέλουμε οι παίκτες να συνεχίσουν να είναι καλά στην υγεία τους και σωματικά και οικονομικά. Τα δεδομένα μας είναι χαμηλά αλλά με μεγάλο αγώνα από την πλευρά του προέδρου για να καταφέρνει αυτή η ομάδα να παρουσιάζεται στο γήπεδο. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Υπάρχει αισιοδοξία, όμως έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και επόμενος στόχος για εμάς είναι η επόμενη προπόνηση». 

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο:

«Δεν παύουν αυτά τα παιχνίδια του Κυπέλλου για όλες τις ομάδες να είναι κατά κάποιο τρόπο ένα κομμάτι της προετοιμασία0 τους. Το Κύπελλο δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα που οι ομάδες ξεκινούσαν πολύ πιο νωρίς προετοιμασία και στο Κύπελλο περίμενες λίγο-πολύ να τις δεις έτοιμες. Και για εμάς ισχύει αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό για αυτό το λόγο είμαι ικανοποιημένος που κάτω από αυτές τις συνθήκες πετύχαμε μία σημαντική νίκη κόντρα στον ΑΓΟΡ. Το ίδιο ισχύει και για το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανιώνιο που είναι μία ομάδα με δυναμική. Στο γήπεδο του είναι πάντα δυνατός. Είναι ενισχυμένος. Από εκεί και πέρα για όλες τις ομάδες είναι ένα μέρος της προετοιμασίας τους, από την άλλη όμως δεν παύει να είναι και ένα παιχνίδι ενός σημαντικού θεσμού. Επομένως θες να δείξεις το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και να διεκδικήσεις ό,τι περισσότερο μπορείς. Οι δυσκολίες του παιχνιδιού είναι δεδομένες, εμείς όμως νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσουμε και αυτό το παιχνίδι όπως μπορούμε για να βελτιωθούμε». 

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ με αφορμή το γεγονός ότι μόλις τέσσερις από τις 14 ομάδες έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ:

«Ο αθλητισμός δεν μπορεί να βαδίσει διαφορετικά από όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία αυτή την εποχή. Άρα λογικά υπάρχει προβληματισμός σε όλους. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε και το οποίο κάναμε και πέρυσι στον Ηλυσιακό, είναι να κινηθούμε σε λογικό επίπεδο. Πρώτος στόχος όλων θα πρέπει να είναι η οικονομική υγεία. Να πατούν οι ομάδες σε δεδομένα που υπάρχουν και όχι σε εκείνα που θα ήθελαν να υπάρχουν. Αν υπάρξει οικονομική εξυγίανση από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός να εμφανίσει μία ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς έχουμε ένα μπάτζετ χαμηλό όμως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του προέδρου γι αυτήν την ομάδα. Το σημαντικό είναι όλες οι ομάδες να είναι υγιείς και οι παίκτες και οι προπονητές να έχουν να ασχοληθούν με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και όχι να αναλώνονται στο οικονομικό». 

Για την ΑΕΚ, της οποίας υπήρξε προπονητής στο παρελθόν:

«Το πέρασμα από την ΑΕΚ με έχει σημαδέψει. Είναι απαραίτητο για την ομάδα να βρει το δρόμο της, όχι μόνο γιατί είναι μία σπουδαία ομάδα με ιστορία, αλλά και γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τα μεγάλα ονόματα. Η ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή κάποιους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν με αγνές προθέσεις και πολύ αγάπη και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ξαναμπεί η ομάδα στο σωστό δρόμο και να ξαναβρεθεί στην Α1».



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved