Crash test

Crash test

Με αφορμή το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη (05/02, 17.00, Novasports) το Onsports συγκρίνει τις δύο ομάδες.

Στο μπάσκετ δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος αρχίζει σε έναν αγώνα, αλλά ποιος βρίσκεται στο παρκέ όταν η αναμέτρηση φτάνει στο τέλος της.

Για αυτόν τον λόγο, παρακάτω γίνεται μία σύγκριση των πέντε παικτών που αποτελούν τον «κορμό» της κάθε ομάδας, χωρισμένοι ανά θέση.

Πρώτα θα αναφέρονται οι μπασκετμπολίστες του ΠΑΟΚ, μιας και ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι γηπεδούχος.

Πλέι μέικερ

Τζάστιν Γκρέι

Ο 27χρονος Αμερικανός έχει κατορθώσει να αφήσει το δικό του στίγμα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι εμφανίζεται πολύ ώριμος και με σωστές επιλογές. Δεν σουτάρει περισσότερο από όσο πρέπει και οργανώνει εξαιρετικά τις επιθέσεις της ομάδας του. Από την αυριανή (05/02) απόδοσή του θα κριθούν πολλά.

Κώστας Σλούκας

Με την μέχρι τώρα παρουσία του, έχει κερδίσει δικαιολογημένα πολλούς πόντους. Μία από τις –λιγοστές είναι η αλήθεια- σωστές κινήσεις του Σαρόν Ντρούκερ, είναι ότι τον εμπιστεύεται για περισσότερα από είκοσι λεπτά κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Μεγάλο του προσόν η καλή οργάνωση και δημιουργία για τους συμπαίκτες του. Αν και στο σκοράρισμα δεν τα πάει άσχημα. Σίγουρα με αντίπαλο τον Γκρέι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι έχει ένα προβάδισμα στη συγκεκριμένη θέση.

Σούτινγκ γκαρντ

Μιχάλης Γιαννακίδης

Στο ξεκίνημα της σεζόν προοριζόταν για πρώτη εναλλακτική λύση πίσω από τους βασικούς περιφερειακούς. Ο τραυματισμός του Ντόνι Μακ Γκραθ αποτέλεσε την αφορμή για να τον εμπιστευτεί ακόμη περισσότερο ο Σούλης Μαρκόπουλος. Απειρος σε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να μειώσει τα λάθη του και να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο εύστοχος πίσω από τη γραμμή των 6,75 μ., από όπου συνηθίζει να παίρνει αρκετές προσπάθειες.

Μπόμπι Μπράουν

Η φυσική του θέση είναι αυτή του πλέι μέικερ. Ομως όσο βρίσκεται στο παρκέ ο Σλούκας, αναλαμβάνει περισσότερο εκτελεστικό, παρά οργανωτικό ρόλο. Στον Αρη αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμιση μήνα και δείχνει να έχει προσαρμοστεί. Εχει καλή επαφή με το καλάθι τόσο από κοντινή όσο και από μακρινή απόσταση. Πρόκειται για παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, οι «κίτρινοι» θα υπερτερήσουν ξεκάθαρα στη θέση «2».

Σμολ φόργουορντ

Ρόουλ Μάρσαλ

Το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος που «συνδέεται» με το αντίπαλο καλάθι, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του. Σκόρερ επιπέδου Ευρωλίγκας. Στην καλή του μέρα σταματάει στους τριάντα πόντους, αλλά στην κακή του μπορεί να φανεί καταστροφικός. Στον «δικέφαλο του Βορρά» στηρίζουν πολλά επάνω του και ελπίζουν ότι θα είναι σε καλή βραδιά.

Χρήστος Ταπούτος

Αν μη τι άλλο φέτος εμφανίζεται αναγεννημένος, στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της ομάδας της καρδιάς του. Ο Ταπούτος θα μπορέσει να παίξει χωρίς την πίεση του κόσμου (ο οποίος αν το παιχνίδι δεν διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών είναι δεδομένο ότι θα του επιφύλασσε «θερμή» υποδοχή») και θα προσπαθήσει από τη μία πλευρά να σταματήσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη του ΠΑΟΚ και από την άλλη να σκοράρει με κάθε τρόπο. Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ υπερτερεί στο «3», όμως όλα θα φανούν στο παρκέ διότι οι δύο αντίπαλοι στη συγκεκριμένη θέση, φημίζονται -εκτός για τα πλούσια αθλητικά τους προσόντα- για την αστάθεια στο παιχνίδι τους.

Πάουερ φόργουορντ

Ρόμπερτ Ντόζιερ

Η περσινή του παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Κολοσσού, τράβηξε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Στον ΠΑΟΚ δεν έχει δείξει ακόμα αυτά που μπορεί, όμως ήρθε η ώρα να το κάνει. Απέναντί του θα βρει έναν από τους κορυφαίους φόργουορντ της λίγκας. Τον Πι Τζέι Τάκερ. Θα πρέπει να δείξει την ίδια συνέπεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Αν δεν τα καταφέρει, πολύ πιθανό να δει μεγάλο μέρος του ντέρμπι από τον πάγκο και τη θέση του στην πεντάδα να πάρει ο Τοντόρ Γκετσέφσκι.

Πι Τζέι Τάκερ

Οποιος πει ότι ο Πι Τζέι Τάκερ είναι φέτος ο «μισός» Αρης, μάλλον θα έχει άδικο. Διότι σε αρκετές περιπτώσεις ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ολόκληρος ο Αρης. Δυναμικός, έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι, καλός αμυντικός και με έφεση στα ριμπάουντ. Πολυσύνθετος παίκτης ο οποίος μπορεί να παίξει –σχεδόν- όλες τις θέσεις. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί περισσότερο στο «4». Αν εμφανίσει τον καλό του εαυτό, οι «κίτρινοι» θα έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη θέση. Το σίγουρο είναι ότι μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του συγκροτήματος του Σαρόν Ντρούκερ θα στηριχθεί επάνω του. Μένει να φανεί αν θα αντέξει –για άλλη μία φορά- το βάρος και θα οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Σέντερ

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν προπονείται. Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει το παιχνίδι του και τη φυσική του κατάσταση. Με τον «Λάζο» στη σύνθεσή του ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετική ομάδα. Μεγάλο πλεονέκτημα το εξαιρετικό του παιχνίδι με πλάτη και ο τρόπος που εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του όταν εκείνοι είναι ελεύθεροι. Αν καταφέρει να αφήσει τα προβλήματά του με τη διοίκηση εκτός παρκέ, είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Τζον Τόμας

Ο βετεράνος Αμερικανός θα παίξει το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους.  Η εμπειρία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, όμως ουδείς γνωρίζει αν είναι σε θέση να κοντράρει στα ίσια τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Στόχος του αρχικά θα είναι να περιορίσει τη δράση του διεθνούς σέντερ και εν συνεχεία να πετύχει όσους περισσότερους πόντους μπορεί. Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα στη θέση «5».

Συμπέρασμα

Οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής εμφανίζονται ισάξιες, κάτι που «μαρτυρά» και η βαθμολογική τους θέση –ισοβαθμούν στην 4η με 23 βαθμούς- μετά από 15 αγώνες. Το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και θα νικήσει η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη ημέρα.



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved