Γιαπλές: «Μάθημα η επιτυχία της Εθνικής»

Γιαπλές: «Μάθημα η επιτυχία της Εθνικής»

Πολύ μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου ο Θανάσης Γιαπλές.

Ο άμεσος συνεργάτης του Στέργιου Κουφού στον πάγκο του ΑΓΟΡ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, εξήγησε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε ένα καλό μάθημα για το τι σημαίνει ομάδα και πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει. Αναφέρθηκε επίσης στο Ρέθυμνο, αλλά και το αυριανό (21/09) παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηλυσιακό, στα Ιλίσια. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ: «Ήταν εκπληκτική πορεία, ειδικά από τη στιγμή που η πλειονότητα δεν περίμενε τόσα πολλά. Η επιτυχία της Εθνικής είναι ένα καλό μάθημα για το ότι όταν μια ομάδα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης μπορεί να καταφέρει πολλά, ακόμα κι αν της λείπουν πολλά αστέρια. Η Ελλάδα έδειχνε ότι είχε σωστή λειτουργία ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία η είσοδος στο προολυμπιακό».

Για τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ: «Οι δύο καλύτερες ομάδες έφτασαν στο τελικό και τελικά το πήρε η καλύτερη. Τα Σκόπια αναμφίβολα ήταν η μεγάλη έκπληξη κι αυτό το πέτυχαν επειδή έβγαζαν λογική ομάδας και συνόλου.

Όσον αφορά στην αύξηση των ομάδων σε 24, είναι κάτι που έχει θετικά αλλά και αρνητικά. Θεωρώ ότι τα συν είναι περισσότερα, καθώς πλέον αυξάνονται οι Ευρωπαίοι θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν μπάσκετ. Γενικότερα, πάντως, πλέον έχουν μικρύνει οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών και δικαιολογείται να αυξηθούν ομάδες. Η πορεία των Σκοπίων είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι η ψαλίδα έχει κλείσει».

Για την πορεία της προετοιμασίας του Ρεθύμνου: «Μέχρι τώρα πάμε καλά. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην Αθήνα, όπου ανεξαρτήτως του αυριανού (21/09) αποτελέσματος στο Κύπελλο θα μείνουμε. Έχουμε προγραμματίσει κάποια φιλικά εδώ, γιατί στην Κρήτη δεν είναι εύκολο να βρούμε δυνατά παιχνίδια. Είναι επιτακτική ανάγκη να μείνουμε εδώ. Από εκεί και πέρα, χρειαζόμαστε κάποια πράγματα στο έμψυχο υλικό, όμως τελικές αποφάσεις θα βγουν μετά το αυριανό (21/09) παιχνίδι, οπότε και ο κόουτς Κουφός θα αποφασίσει».

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηλυσιακό: «Ουσιαστικά, είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας, όμως επειδή είναι επίσημο θες να νικήσεις. Τέτοια παιχνίδια σε αυτό το στάδιο έχουν περισσότερο χαρακτήρα τεσταρίσματος».



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved