Πρεμιέρα στα «Μαυροσκούφεια»

Πρεμιέρα στα «Μαυροσκούφεια»

Σε τρία διαφορετικά γήπεδα, για πρώτη φορά και εκτός Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθούν τα φετινά «Μαυροσκούφεια».

Στο τουρνουά, που διοργανώνει για 20ή φορά φέτος ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης στη μνήμη του Συμεών Μαυροσκούφη, θα πάρουν μέρος ο ΠΑΟΚ, η Καβάλα, ο Πιερικός, η Ολίν Εντιρνέ από την Τουρκία και η Στρούμιτσα Σκοπίων από την ΠΓΔΜ, ενώ την τελευταία στιγμή απέσυρε τη συμμετοχή του ο ΚΑΟΔ, λόγω ελλείψεων στο ρόστερ. Οι αγώνες θα γίνουν στην Πυλαία, το κλειστό της Καλαμίτσας στην Καβάλα και το ΔΑΚ Κατερίνης.

«Η σκέψη μας για το άνοιγμα του τουρνουά εκτός Θεσσαλονίκης σχετίζεται με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα που θέλαμε να έχει η διοργάνωση. Ευελπιστούμε πως θα υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΔΚΘ, Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Παλιότερα, επειδή συμμετείχαν όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης στο τουρνουά, το ενδιαφέρον των φιλάθλων ήταν μεγαλύτερο. Από τη στιγμή που αυτό έπαψε να υφίσταται, περιορίστηκε η προσέλευση θεατών στα παιχνίδια. Φέτος, με τη λογική ότι οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα δώσουν παιχνίδια μπροστά στο δικό τους κοινό, πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι μεγαλύτερη».

Ο Γιώργος Γεωργιάδης αποκάλυψε επίσης: «Για το φετινό τουρνουά «χτυπήσαμε» την πόρτα και των μεγάλων ομάδων της Αθήνας, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Η απάντησή τους, όμως, ήταν αρνητική, διότι όταν τους προσεγγίσαμε είχαν ήδη κλείσει τα φιλικά παιχνίδια τους. Το κόστος, επίσης, φιλοξενίας άλλων ομάδων από το Λεκανοπέδιο, που έχουν λάβει μέρος παλιότερα στους αγώνες, ήταν μεγάλο, με συνέπεια να απευθυνθούμε, εντός συνόρων, σε συλλόγους μόνο της Βόρειας Ελλάδας».

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Τρίτη 20/09
Καλαμίτσας 19.30 Καβάλα - Ολίν Εντιρνέ
ΔΑΚ Κατερίνης 20.00 Πιερικός - Στρούμιτσα Σκοπίων

Τετάρτη 21/09
Πυλαίας 18.00 ΠΑΟΚ- Καβάλα
ΔΑΚ Κατερίνης 18.00 Πιερικός - Στρούμιτσα Σκοπίων

Πέμπτη 22/09
Πυλαίας 18.00 Στρούμιτσα Σκοπίων - Ολίν Εντιρνέ

Παρασκευή 23/09
Πυλαίας 20.00 ΠΑΟΚ - Ολίν Εντιρνέ

Μετά τον αυριανό (21/09) αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καβάλα θα γίνει δεξίωση στο γήπεδο, στην οποία θα τιμηθεί η σύζυγος και η κόρη του Συμεών Μαυροσκούφη. Ο Συμεών Μαυροσκούφης ήταν ιδρυτής, εκ μέρους της Ελλάδας, της FIBA και, φυσικά, του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης. Υπήρξε αθλητής, προπονητής, ο πρώτος Έλληνας διεθνής διαιτητής και γυμναστής. Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1909 κι έφυγε από τη ζωή στις 20 Ιουλίου του 1991.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved