Ταπούτος: «Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν»

Ταπούτος: «Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν»

Ο Χρήστος Ταπούτος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του Άρη τη νέα σεζόν, ενώ σχολίασε και την εμφάνιση της ομάδας του στο πρώτο φιλικό των «κίτρινων» με την Λουκόιλ Ακαντέμικ στο Πράβετς.

Ο αρχηγός του Άρη, απουσίασε από την πρώτη φιλική αναμέτρηση του Άρη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ωστόσο έμεινε αρκετά ευχαριστημένος τόσο από την απόδοση των συμπαικτών του απέναντι στην Λουκόιλ, παρά την ήττα (73-84), όσο και από την δουλειά που γίνεται σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας των «κίτρινων» στη Βουλγαρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Ταπούτου στον «ΑΡΗΣ FM»:

Για την εικόνα της ομάδας στο φιλικό με την Λουκόιλ: «Γενικά μπορώ να πω ότι η ομάδα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στα πρώτα τρία δεκάλεπτά. Στο τελευταίο έπαιξε ρόλο η κούραση και έφυγε ο Λουκόιλ μπροστά. Δείξαμε πάντως καλά δείγματα και είμαι αρκετά αισιόδοξος», ενώ για το διάστρεμμα που υπέστη: «Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Θα χρειαστεί δύο με τρεις μέρες για να γίνω καλά . Είναι κάτι συνηθισμένο σε μια προετοιμασία λόγω της κούρασης».

Ερωτηθείς για το τι ζητάει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του: «Έμφαση στην άμυνα και να πιέζουμε σε όλο το γήπεδο. Είμαστε μια νεανική ομάδα με γρήγορα πόδια και είναι κάτι που θα μας χαρακτηρίζει φέτος. Επίσης θέλει στην επίθεση, μέσα από τα συστήματα, να αναδεικνύει το ταλέντο του καθενός και να χρησιμοποιεί τα δυνατά όπλα που έχει».

Για το γεγονός ότι φέτος ορίστηκε αρχηγός της ομάδας: «Τα αρχηγικά καθήκοντα είναι ιδιαίτερα δύσκολα φέτος. Πρέπει να προσαρμοστούν παιδιά, μικρών σχετικά ηλικιών, που έρχονται από ένα άλλο πρωτάθλημα. Οπότε πρέπει να είμαι δίπλα τους, να τους λέω τι πρέπει να κάνουν όσον αφορά τους κανόνες εκτός γηπέδου, ωράρια συμπεριφορές και κάποια άλλα πράγματα».

Για τους Αμερικάνους που έχουν έρθει στην ομάδα αλλά και την προσαρμογή τους: «Δεν ξέρουν πως λειτουργεί μια επαγγελματική ομάδα και τι κανόνες πρέπει να ακολουθούν. Προσπαθούμε να τους βάλουμε σε κάποιο καλούπι. Είναι καλοί χαρακτήρες, κάνουν αυτά που πρέπει και αν μπουν σωστές βάσεις τώρα, τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ ομαλά.
Ο Όλιβερ για παράδειγμα είναι ένα παιδί με πολύ καλά στοιχεία ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Σιγά- σιγά καταλαβαίνει πως παίζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Βασικό είναι να είμαστε υγιείς για να βοηθήσουμε την ομάδα. Προσωπικά θα προσπαθήσω μέσα στο γήπεδο να κάνω ότι μου λέει ο προπονητής και να βγάλω ένα ηγετικό χαρακτήρα που να κρατάει την ομάδα και να δείχνει στους αντιπάλους με ποιον παίζουν. Θα προσπαθήσω να δείξω στα νέα παιδιά τι εστί Άρης και τι σημαίνει να φοράς την φανέλα αυτής της ομάδας».

Για την παρουσία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας: «Η Εθνική έκανε το καλύτερο παιχνίδι της κόντρα στους Σέρβους τους οποίους πέτυχε σε μια κακή βραδιά. Ουσιαστικά πέτυχε τον στόχο της, ο οποίος ήταν να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά».

Τέλος, αναφορικά με τις πωλήσεις των διαρκείας, ο Χρήστος Ταπούτος, έκλεισε υπογραμμίζοντας: «Μέχρι στιγμής μαθαίνω ότι οι πωλήσεις πάνε αρκετά καλά. Ο κόσμος έχει δείξει ότι αγκαλιάζει την καινούργια προσπάθεια που γίνεται. Ελπίζω φέτος το Αλεξάνδρειο να είναι όπως το έχουμε ζήσει τα παλαιότερα χρόνια, όταν μπορούσε να «καταπιεί» μόνο του ένα αντίπαλο».



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved