Καλαφατάκης: «Στόχος η παραμονή»

Καλαφατάκης: «Στόχος η παραμονή»

Ο Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΚΑΟΔ, αλλά και την Εθνική μας ομάδα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παρέθεσε.

Ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο των νεοφώτιστων την παραμονή στην κατηγορία

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καλαφατάκη:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΚΑΟΔ είπε: "Τελικά έστω και καθυστερημένα ήρθε ο γάμος. Βέβαια χάθηκε χρόνος αρκετός αλλά έχουμε έξι εβδομάδες και θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε ταχύρυθμα κάνοντας τα λιγότερα λάθη. Θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα και να είμαστε ένα ανταγωνιστικό σύνολο για την νέα σεζόν. Έχω ήδη εισπράξει την αγάπη του κόσμου και είμαι εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον και την δίψα να δούνε την ομάδα τους και πάλι μετά από 10 χρόνια στην Α1».

Σε εκείνο το σημείο θυμήθηκε: "Ήταν να είμαι στον ΚΑΟΔ και το 2001 και τελικά μετά από 10 χρόνια έγινε πραγματικότητα".

Για τον βασικό στόχο του ΚΑΟΔ σχολίασε: «Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι αρκετά. Ο βασικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε το ρόστερ και να το κάνουμε ποιοτικό. Από ότι βλέπω υπάρχει όραμα και στόχοι. Ο στόχος είναι η παραμονή όπως πρέπει να σκέφτεται κάθε νεοφώτιστη ομάδα.

Θα πρέπει να μπούμε πρώτα στο γήπεδο και να χτίσουμε την ομάδα και αφού δούμε το ρόστερ μας να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που να παίξει και καλό μπάσκετ και ανάλογα να θέσουμε τους στόχους μας. Και να μην πετάμε στα ουράνια, και να μην είμαστε και μίζεροι.

Ο ΚΑΟΔ είναι μία νοικοκυρεμένη ομάδα και να την καμαρώσει ο κόσμος της και να την ευχαριστηθεί η πόλη της Δράμας μπάσκετ αφού δεν είναι μόνο ποδοσφαιρομάνα. Θα πρέπει ταχύρυθμα να χτίσουμε την ομάδα και να φέρει και αποτέλεσμα. Θα δουλέψουμε όλοι για το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε λάθη.

Όσο το δυνατόν λιγότερα. Λάθη εξάλλου δεν κάνει όποιος κάθεται σπίτι του θέλοντας να μειώσουμε το ποσοστό του λάθους γιατί δεν έχουμε και χρονικά περιθώρια».

Για την έναρξη το απόγευμα της προετοιμασίας σημείωσε: «Έχουν συμφωνήσει οι Ζάρρας και Κακαρούδης και μέρα με την ημέρα να γίνουμε περισσότεροι και όσο πιο γρήγορα είμαστε θα είναι καλύτερα.

Εξάλλου δεν γίνονται κάθε μέρα θαύματα και μην μας ξεγελάει που το Μαρούσι μετά από δύο εβδομάδες πέρσι είχε αυτήν την πορεία. Εμείς έχουμε έξι εβδομάδες με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερο χρόνο».

Για το αν το βάρος της ενίσχυσης θα πέσει στην ελληνική αγορά σημείωσε: «Τη διαφορά δεν την κάνουνε πάντα οι ξένοι και οι κοινοτικοί. Ο Έλληνας παίκτης μπορεί να καταλάβει περισσότερο τις καταστάσεις και να μπει στο πετσί του ρόλου και της κοινωνίας και να βοηθήσει περισσότερο κάνοντας κατάθεση ψυχής και είναι σημαντικοί για μία ομάδα.

Οι ξένοι έρχονται για να κάνουνε την διαφορά αλλά αν δεν έχεις τους κατάλληλους Έλληνες που πονάνε την φανέλα δεν μπορείς να στηριχτείς».

Για το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής με την Γεωργία για την τελευταία αγωνιστική της Β΄ φάσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ δήλωσε: «Νομίζω ότι έχουμε μεγάλη διαφορά με την Γεωργία και δεν θα μπορέσει να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι για ψυχολογικούς λόγους όπου ο κόουτς θα μπορέσει να μοιράσει τον χρόνο εστιάζοντας την προσοχή του Γαλλία.

Όπως έκανε και χθες η Γαλλία με την Ισπανία που ξεκούρασε κάποιους παίκτες όπως ο Πάρκερ και ο Νοά. Με τον τρόπο αυτό δείξανε ότι είχανε την προσοχή τους στο παιχνίδι με μας αν και αν παίζανε κανονικά και πάλι δεν θα είχανε μεγάλη τύχη».

Για το μεθαυριανό νοκ άουτ παιχνίδι με την Γαλλία είπε: «Οι Γάλλοι έχουνε προσόντα αθλητικά και για αυτό παίζουνε στο ΝΒΑ. Δεν διαβάζουνε όμως το παιχνίδι με εξαίρεση τον Πάρκερ και τον Ντε Κολό. Δεν είναι τόσο πολύ ευρωπαϊκή ομάδα στον τρόπο λειτουργίας της. Είναι πιο πολύ αμερικάνικη», και πρόσθεσε: «Για αυτό και θα πρέπει να τους χτυπήσουμε παίζοντας με τακτική, άμυνα και επιβολή ρυθμού με το επίπεδο των παικτών μας να είναι σε πολύ υψηλό βαθμό. Στο παιχνίδι με την Γαλλία δεν πρέπει η Εθνική μας να έχει πίεση.

Πάντα βέβαια έχουμε απαιτήσεις και όλα τα λεφτά είναι την Πέμπτη με την Γαλλία. Δεν είναι πανάκεια όμως να είμαστε πάντα στα μετάλλια και δεν είναι κακό να κάνεις ένα διάλειμμα και να δεις την επόμενη μέρα βάζοντας νέα πρόσωπα».



Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved