«Αμαυρώνεται η ιστορία του Πανελληνίου»

«Αμαυρώνεται η ιστορία του Πανελληνίου»

Τα όσα εξελίσσονται στην ΚΑΕ Πανελλήνιος δεν θα μπορούσαν να αφήσουν απαθείς τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη.

Η μετακόμιση της ομάδας στο Ιβανόφειο προκάλεσε την αντίδρασή τους, καθώς με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αγανάκτησή τους, ενώ μιλούν με σκληρά λόγια για τον πρόεδρο, Μίνωα Κυριακού, οι αποφάσεις του οποίου «απαξιώνουν και αμαυρώνουν το όνομα ενός ιστορικού σωματείου, με την τεράστια υπερεκατονταετή προσφορά στην κοινωνία της πατρίδας και στον αθλητισμό της». Οι διοικούντες, μάλιστα, καταγγέλλουν τόσο στη φίλαθλη γνώμη όσο και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΓΓΑ τους ανθρώπους της ΚΑΕ και ζητούν την ακύρωση των συμφωνηθέντων.

Η ανακοίνωση: «Με έκπληξη, αλλά και αγανάκτηση η διοίκηση του ιστορικού Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ Πανελλήνιος Γ.Σ. να ορίσει ως έδρα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της ΚΑΕ το «Ιβανόφειο» κλειστό γυμναστήριο του Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης στη συμπρωτεύουσα για την αγωνιστική περίοδο 2011-12.

Για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο η θρυλική ομάδα μπάσκετ του συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών «περιπλανάται» στα γήπεδα της ελληνικής περιφέρειας, έρμαιο των αποφάσεων των μεγαλομετόχων της που όχι μόνο δεν διδάχτηκαν τίποτα από την περσινή περιπέτεια της Λαμίας, όχι μόνο δεν τιμούν και εξυπηρετούν ως οφείλουν την ιστορία της και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά της, αντίθετα απαξιώνουν και αμαυρώνουν το όνομα ενός ιστορικού σωματείου με την τεράστια υπερεκατονταετή προσφορά στην κοινωνία της πατρίδας και στον αθλητισμό της.

Το κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου Γ.Σ. στη λαϊκή γειτονιά της Κυψέλης, που ανέδειξε εκατοντάδες αθλητές που τίμησαν και έκαναν γνωστό τον ιστορικό σύλλογο αλλά και τη χώρα στα πέρατα της γης, φαίνεται ότι δεν σημαίνει τίποτε για τους σημερινούς ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους της ΚΑΕ που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να την απαξιώσουν και να την πουλήσουν όσο-όσο.

Η περιφρόνηση από μέρους της ΚΑΕ και των μεγαλομετόχων της προς τον μητρικό ιστορικό σύλλογο των Ολυμπιονικών της Κυψέλης δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία». Είναι σε όλους όσους ασχολούνται με την επαγγελματική καλαθοσφαίριση της χώρας μας γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοί της ουδέποτε εκπλήρωσαν έστω και στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις τους προς τον Eρασιτέχνη Πανελλήνιο Γ.Σ. ακόμη και στα χρόνια που η ΚΑΕ χρησιμοποιούσε ως έδρα το κλειστό της Κυψέλης με τις γνωστές στη φίλαθλη κοινή γνώμη αγωνιστικές επιτυχίες και διακρίσεις. Άλλωστε για το γεγονός αυτό υπάρχει εκκρεμής διεκδίκηση για την οποία θα αποφασίσουν τα δικαστήρια της χώρας.

Η διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. καταγγέλλει:

-Στη φίλαθλη κοινή γνώμη τους ιδιοκτήτες και τους μεγαλομετόχους της ΚΑΕ τόσο για την αντι-επιχειρηματική όσο και την αντιαθλητική τους συμπεριφορά απέναντι στην παράδοση και το όνομα του ιστορικού συλλόγου, αλλά και…
-Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, την οποία και καλεί να αποκρούσει και πάλι τη νέα απόπειρα των ιδιοκτητών και μεγαλομετόχων της ΚΑΕ να επιτύχουν «από την πίσω πόρτα» τη συγχώνευσή της με άλλη η ιδιοκτησία της οποίας μετά από πρόσφατο έλεγχο αποδείχθηκε τουλάχιστον οικονομικά αδύναμη να επιφορτισθεί με το βάρος της διοίκησης και διαχείρισης μιας ΚΑΕ, όπως αυτή του Πανελληνίου Γ.Σ. και δηλώνει ότι θα προσπαθήσει με όσες δυνάμεις διαθέτει να ακυρώσει τα σχέδια αυτά».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved