Φραγκιάς: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Φραγκιάς: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Ο Βασίλης Φραγκιάς επέστρεψε ύστερα από πέντε χρόνια στην τεχνική ηγεσία του Κολοσσού, αλλά ο ίδιος αισθάνεται σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα!

Ο έμπειρος τεχνικός παρουσιάστηκε σήμερα (06/09) στους εκπροσώπους του Τύπου της Ρόδου και μίλησε επί παντός επιστητού, για θέματα που αφορούν στην ομάδα. «Είναι σαν να μην έχει περάσει μία ημέρα. Όλες οι φυσιογνωμίες είναι γνωστές και αυτό είναι πολύ ωραίο, γιατί νιώθω σαν χθες που έφυγα από την ομάδα, το 2005. Όταν έφυγα δεν προλάβαμε να μιλήσουμε και θυμάμαι ότι στα τέσσερα χρόνια που ήμουν στον Κολοσσό είχα τη στήριξή σας, αλλά και τη βοήθεια που χρειαζόμουν για να ανέβει η ομάδα στα σαλόνια της Α1», ανέφερε αρχικά. Είπε ακόμα…

Για την επιστροφή του: «Σαφέστατα η επιστροφή μου είναι αρκετά διαφορετική, σε σχέση με την παρουσία μου τότε στον Κολοσσό. Η ομάδα πλέον έχει καταξιωθεί σε αυτό το επίπεδο που παίζει και προέρχεται από τρεις πολύ καλές χρονιές με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει τον Κολοσσό να παίξει πολύ καλό μπάσκετ και να μπει στα πλέι οφ, που ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου».

Για την υπάρχουσα κατάσταση στον Κολοσσό: «Τα πράγματα όπως ξέρετε είναι πλέον πολύ διαφορετικά και αφορά ένα κομμάτι που απασχολεί όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά και όλο τον κόσμο. Μιλάμε για το οικονομικό σκέλος. Αναγκαστικά όλες οι ομάδες, αλλά και ο ελληνικός αθλητισμός έχουν επαναπροσαρμοστεί σε διαφορετικά πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα μας θα παρουσιαστεί ανίσχυρη ή αδύναμη. Οι προσπάθειες που κάνουμε σχεδόν από την ημέρα που είχα συμφωνήσει και νωρίτερα, είναι να φτιάξουμε ένα σύνολο που να παίξει καλό μπάσκετ».

Για τους φιλάθλους του Κολοσσού: «Ξέρω ότι οι φίλαθλοι στη Ρόδο έχουν απαιτήσεις, αφού έχουν δει καλό μπάσκετ, καλούς παίκτες και αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια ομάδα, με την οποία θα ευχαριστιέται ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο. Αυτός ο κόσμος για εμένα αποτελεί μεγάλο σημείο αναφοράς. Το πρώτο παιχνίδι μου στη Ρόδο ήταν τον Φεβρουάριο του 2003 κόντρα στο ICBS και παίξαμε στις 12 το μεσημέρι. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση και συζητάγαμε τότε ότι θα ήταν καλό η ομάδα να προχωρήσει ώστε να παίζει το απόγευμα. Εκείνη την ημέρα το γήπεδο δεν είχε περισσότερα από 200-300 άτομα, ωστόσο σε διάστημα λιγότερο των τριών αγωνιστικών το Βενετόκλειο γέμισε. Δεν θα μπορούσα φυσικά να ξεχάσω ότι και τις δύο χρονιές στην Α2, αλλά και όσο έμεινα στην Α1, το Βενετόκλειο ήταν κατάμεστο με κόσμο που ήξερε μπάσκετ και καταλάβαινε τι γινόταν. Η βοήθεια του κόσμου ήταν πολύ σημαντική».

Για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του: «Αυτό που θέλω να πω, και το αναφέρω όχι για να κάνω δημόσιες σχέσεις, είναι ότι νιώθω πολύ όμορφα στη Ρόδο. Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψα στο νησί η αγάπη του κόσμου είναι τεράστια… Παρόλο που έχουν περάσει 5-6 χρόνια από τότε που έφυγα, πάντα ένιωθα όμορφα. Όταν κάποιος φεύγει με άσχημο τρόπο, η αίσθησή του δεν είναι τόσο καλή. Εγώ ήρθα με πολύ θετικό συναίσθημα, με μεγάλη διάθεσή να βοηθήσω αυτή την προσπάθεια, γιατί η ομάδα έχει ανάγκη αυτή τη δύσκολη εποχή να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της».

Για τη στήριξή του: «Στο κομμάτι αυτό χρειαζόμαστε τον κόσμο να είναι κοντά μας, όχι μόνο με την παρουσία του στο γήπεδο που τη θεωρώ δεδομένη, αλλά και στο οικονομικό κομμάτι. Κι αυτό για να μπορέσουμε να σταθούμε και φέτος αξιοπρεπώς και με καλή ομάδα στο πρωτάθλημα και να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για το ελληνικό μπάσκετ».

Για τη νέα χρονιά: «Είναι μία χρονιά πραγματικά περίεργη γιατί οι πιο πολλές ομάδες, όπως κι εμείς, δεν έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους, άρα δεν ξέρουμε τι πρωτάθλημα θα δούμε. Αν εξαιρέσουμε τις δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που ξεκινώντας το πρωτάθλημα ξέρουμε την κατάληξή τους, δεν έχουμε ακόμη εικόνα για τις υπόλοιπες».

Για τους στόχους του Κολοσσού: «Είναι πάρα πολύ νωρίς και πρόωρο να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή για τον οποιοδήποτε στόχο. Όταν θα ολοκληρωθεί το ρόστερ μας, αλλά και των αντιπάλων μας, θα μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται. Το σίγουρο είναι ότι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει λίγο τα προπονητικά προγράμματα και πάμε σε ταχύρρυθμες καταστάσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και στο τέλος της σεζόν να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και υπερήφανοι για την ομάδα μας. Νομίζω ότι είναι η μόνη ομάδα εδώ, που όλα αυτά τα χρόνια κρατάει ψηλά τη σημαία της Δωδεκανήσου στον αθλητισμό. Θέλουμε όλοι να συνεχιστεί και φέτος αυτό. Η ομάδα έχει μάθει τα τελευταία χρόνια να είναι ψηλά, κι αυτό είναι κάτι σημαντικό. Θα ήμουν αιθεροβάμων να έλεγα ότι πάμε για να σωθούμε ή να βγούμε πέμπτοι».

Για το Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια στον Κολοσσό. Είμαστε δύο προπονητές που ανήκουμε στο ίδιο άθλημα, ο καθένας έχει τις δικές του σκέψεις και φιλοδοξίες για το πως θέλει να παίξει η ομάδα του. Θεωρώ ότι ο Γιάννης είχε τη δυνατότητα και την ευτυχία να διαθέτει περισσότερες επιλογές από ό,τι εγώ αυτή τη στιγμή».

Για τις αλλαγές, από τεχνικής άποψης, στον Κολοσσό: «Σίγουρα το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας θα είναι διαφορετικό. Βέβαια, έχουμε κρατήσει κάποιους παίκτες από την περσινή χρονιά, που ήταν επιθυμία μου, αλλά και της διοίκησης να μείνουν στη Ρόδο. Από εκεί και πέρα, όλα εξαρτώνται και από τους αθλητές που θα έρθουν. Αυτή η ομάδα να μην έχει ατυχίες και να μπαίνει δυνατά στο γήπεδο. Θα ήθελα μία ομάδα που να είναι πιεστική μέσα στο γήπεδο και να τρέχει. Αυτό είναι το σύγχρονο μπάσκετ. Αυτό, βέβαια, δεν είναι μόνη η δική μου σκέψη, αλλά εξαρτάται και από το υλικό που θα έχουμε. Να μπορέσει δηλαδή να ανταποκριθεί σε αυτό το κομμάτι».

Για το τεχνικό επιτελείο του Κολοσσού: «Αυτή τη στιγμή άμεσος συνεργάτης μου θα είναι ο Μιχάλης Κουταλιανός. Είμαστε σε προσπάθεια να βρούμε ανθρώπους για να πλαισιώσουμε την ομάδα. Θα χρειαστούμε κάποιες ημέρες ακόμη για να ολοκληρωθεί όλο το δυναμικό».

Για το ρόστερ: «Όσον αφορά στο ρόστερ ξέρετε πολύ καλά πως έχουν ανακοινωθεί ήδη οι δύο Αμερικανοί και θα ψάξουμε για έναν ακόμη πόιντ γκαρντ. Εμείς, βλέποντας την αγορά και ξέροντας ότι οι τιμές των Αμερικανών πέφτουν μέρα με τη μέρα, περιμένουμε. Είναι ένα παιχνίδι με το χρόνο και θα χρειαστούμε ακόμη 5-10 ημέρες για να κλείσουμε το ρόστερ και να κάνουμε τις τελικές επιλογές μας. Υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις και επαφές και φυσικά χρειάζεται και τύχη».

Για το Χόπσον: «Ο Σκότι Χόπσον «γλίστρησε» από τον α’ γύρο των ντραφτ εντελώς τυχαία. Αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη που δεν μπήκε. Επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με το κολεγιακό μπάσκετ, δύο χρόνια τον έβλεπα με το Τενεσί και πίστευα ότι θα είναι στον α’ γύρο των ντραφτ. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή επιλογή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να προσαρμοστεί σε 5-10 ημέρες. Είναι καλός παίκτης, αλλά πρέπει να δούμε και τις αντιδράσεις του στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας».

Για το Στιβ Πάνος: «Στις 9 Σεπτεμβρίου ορκίζεται για να πάρει το ελληνικό διαβατήριο και θα παίξει ως Έλληνας τη νέα χρονιά».

Για τους παίκτες από το εφηβικό: «Εκ των πραγμάτων εκεί που κάποια στιγμή οι ομάδες έφερναν παίκτες ως 11ους, 12ους και 13ους και πλήρωνε σπίτια και μισθούς, είμαστε υποχρεωμένοι και αναγκασμένοι να κοιτάξουμε και τι γίνεται μέσα στο σπίτι μας. Κάποια παιδιά από την περσινή χρονιά όπως οι Δανάς και Αυγενικός θα παραμείνουν στην ομάδα και θα γίνουν προσθήκες από τα εφηβικά τμήματα. Όλοι πλέον είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάξουμε τα μικρότερα τμήματα. Σαφέστατα και θα κοιτάξουμε κάποια νέα παιδιά για να έρθουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, όχι μόνο για το οικονομικό κομμάτι, αλλά και για να δουν πώς είναι το επαγγελματικό μπάσκετ».



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved