Τσαρτσαρής: «Από το μηδέν για τίτλους»

Τσαρτσαρής: «Από το μηδέν για τίτλους»

Ο φόργουορντ του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, Κώστας Τσαρτσαρής, σε συνέντευξη του, τόνισε πως οι νέοι παίκτες της ομάδας θα πρέπει να κατανοήσουν πως βρίσκονται στην μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Ο έμπειρος άσος, μίλησε στην εφημερίδα Sportday για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των πρωταθλητών Ευρώπης, για τους στόχους της ομάδας ενώ σχολίασε και το περιβόητο… lock out, το οποίο φέρνει διαρκώς NBAers  από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής:

-Νέα αρχή για την ομάδα. Ως ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα τα κατατόπια από τον κάθε άλλον παίκτη στην ομάδα, ποιο είναι το σύνθημα που δίνεις;

«Ο Παναθηναϊκός, όπως κάθε χρόνο, χτίζει ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Πάντοτε υπάρχουν απώλειες και πάντοτε έρχονται νέα παιδιά, όμως ο παρονομαστής είναι ο ίδιος. Δηλαδή οι τίτλοι και οι διακρίσεις. Έτσι και φέτος ξεκινάμε μια νέα σεζόν και ξεχνάμε τα περσινά κατορθώματα, ξεκινώντας από το μηδέν για να καταφέρουμε κάτι πολύ καλό».

-Πώς μπορεί μια ομάδα που έχει παίκτες να βρίσκονται με κλειστά μάτια να ξεκινάει από το μηδέν;

«Έχουν έρθει νέα παιδιά στην ομάδα και πρέπει να τα βάλουμε στο σύστημα. Να μπουν στη φιλοσοφία και στην ψυχολογία του προπονητή. Αυτό είναι και δικό μας θέμα, όχι μόνο του προπονητή. Φυσικά είναι και των παικτών. Όταν οι παίκτες προσαρμοστούν, θα είναι πιο εύκολο για όλους γιατί και εμείς γνωριζόμαστε και ξέρουμε τι χρειάζεται ο προπονητής και τι η ομάδα. Ως εκ τούτου, ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα όλα θα είναι πιο εύκολα».

-Μια και αναφέρθηκες στα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στον Παναθηναϊκό, τι είναι αυτό που θα τους πεις για να γίνουν όλα πιο εύκολα;

«Το βασικότερο είναι να κατανοήσουν ότι έχουν έρθει σε μια ομάδα γεννημένη πρωταθλήτρια, χτισμένη κάθε χρόνο για να πρωταγωνιστεί. Όλοι εδώ είμαστε για να τους βοηθήσουμε. Έχουν έρθει στο καλύτερο τεχνικό επιτελείο της Ευρώπης και είναι μεγάλη τιμή τους να φορούν αυτό το τριφύλλι στο στήθος».

-Θα συμβάλεις ώστε να αποφορτιστούν μπροστά στη μεγάλη πρόκληση που έχουν;

«Κοίτα, αποφόρτιση δεν μπορεί να γίνει. Γιατί παίζοντας σε τόσο υψηλό επίπεδο και σε μια ομάδα που πάντα επιζητά τις διακρίσεις, η πίεση υπάρχει και αργά ή γρήγορα θα τη νιώσουν και θα πρέπει να ζήσουν με αυτή. Απλώς θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα, προπόνηση και όλα θα έρθουν από μόνα τους».

-Εκτός από μεταγραφές, ο Παναθηναϊκός είχε και απώλειες όπως αυτές των Φώτση, Νίκολας. Θα ήθελες να πεις κάτι πάνω σε αυτό;

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αποφάσισαν για τον έναν ή τον άλλο λόγο να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Το θέμα είναι να ασχοληθούμε με τα νέα πρόσωπα που ήρθαν τώρα και τίποτα παραπάνω».

-Θα λέγαμε ότι σε σχέση με άλλες χρονιές η έναρξη της προετοιμασίας είχε μεγαλύτερη μάζωξη. Αυτό είναι ένα συν για μια δυνατή προετοιμασία εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν;

«Κάθε χρόνο ο σχεδιασμός της ομάδας γίνεται με κάποιο σκεπτικό. Φέτος ίσως βόλεψαν οι ημερομηνίες και τα περισσότερα παιδιά είναι εδώ. Βέβαια περιμένουμε και τους παίκτες της Εθνικής, αλλά και τους υπόλοιπους που αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες και τότε θα είμαστε πλήρεις».

-Όσον αφορά τους στόχους, πιστεύεις ότι το μεγάλο στοίχημα του Παναθηναϊκού είναι το ριπίτ (σ.σ.: κατάκτηση της Ευρωλίγκας);

«Είναι πολύ σημαντικός στόχος και όλοι τον έχουμε στο μυαλό μας. Θα είναι ένα κατόρθωμα για την ομάδα, λίγες το έχουν καταφέρει να κατακτήσουν δύο σερί φορές την Ευρωλίγκα. Αποτελεί ένα δυνατό κίνητρο και υπάρχει μέσα μας».

-Θεωρείς ότι η ομάδα έχει ένα προβάδισμα καθώς έχει κερδίσει πολλά ματς βάζοντας τον αυτόματο πιλότο;

«Για να μπει ο αυτόματος πιλότος θα πρέπει να γίνει μια καλή απογείωση και γι' αυτό και ξεκινάμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Με στόχο να μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και γιατί όχι να φτάσουμε να βάζουμε τον αυτόματο πιλότο».

-Το λοκ άουτ έχει φέρει αρκετούς NBAers σε ευρωπαϊκές ομάδες. Ποια είναι η απάντησή σας;

«Κάθε ομάδα κάνει τον προγραμματισμό της. Κάποιοι επέλεξαν να πάρουν παίκτες για σύντομο χρονικό διάστημα, άλλοι να βάλουν περισσότερα χρήματα. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, γι' αυτό είδαμε ανακατατάξεις και ανασυγκροτήσεις ομάδων. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε την υπέρβαση. Η ομάδα όμως είναι χτισμένη καλά. Γιατί να αλλάξει μια επιτυχημένη συνταγή;».



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved