Λούκας: «Σίγουρα θα το πάρουμε»

Λούκας: «Σίγουρα θα το πάρουμε»

Την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει φέτος, ύστερα από 14 χρόνια, να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας εξέφρασε ο Κέιλιν Λούκας.

Ο 22άχρονος απόφοιτος του Μίσιγκαν Στέιτ μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για τα όνειρα και τις προσδοκίες του, ενώ αποκάλυψε τις συμβουλές που του έδωσε ο Μάτζικ Τζόνσον. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το τι του είχε πει ο Μάτζικ Τζόνσον μετά την απώλεια του κολεγιακού πρωταθλήματος με το Μίσιγκαν Στέιτ: «Μου είπε να διασκεδάζω κάθε στιγμή του παιχνιδιού, να μένω συγκεντρωμένος και να κερδίζω. Ο «Μάτζικ» ήταν νικητής. Και αυτό ακριβώς είπε και σε εμένα να κάνω. Κάτι άλλο που θυμάμαι έχει να κάνει με τη θέση που αγωνίζομαι και στην οποία αγωνιζόταν κι εκείνος. Χαρακτηριστικά μου είχε πει: «Είσαι ο πόιντ γκαρντ της ομάδας. Είσαι τεμπέλης μια μέρα; Ε, τότε και όλη η ομάδα θα παίζει με τεμπελιά. Κοίτα να έχεις πάντα ενέργεια, να δουλεύεις σκληρά και να τα δίνεις όλα, ακόμα και στην προπόνηση. Έτσι και μόνο έτσι ένας πόιντ γκαρντ μπορεί να πετύχει». Αυτή τη συμβουλή θα την κουβαλάω πάντα στο μυαλό μου».

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ότι χρωστάω κάτι στον εαυτό μου! Είχα πάρει μέρος στο Φάιναλ Φορ του NCAA, έφθασα κοντά στον τίτλο, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερα. Θα κάνω τα πάντα φέτος για να ρεφάρω την απώλεια του κολεγιακού πρωταθλήματος με την κατάκτηση του ελληνικού τίτλου».

Για το πώς κατέληξε στον Ολυμπιακό: «Δεν ήταν τόσο δικό μου το ψάξιμο όσο του ατζέντη μου. Εκείνος ήταν που κανόνισε να υπογράψω στον Ολυμπιακό και πραγματικά είμαι χαρούμενος που με έφερε σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είχα άλλες δύο προτάσεις από την Ευρώπη, ειδικά από την Τουρκία, αλλά μη με ρωτήσεις το όνομα της ομάδας γιατί δεν το θυμάμαι. Όπως είπα και πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ελλάδα και τον Ολυμπιακό».

Για το μήνυμα που στέλνει στους φίλους του Ολυμπιακού: «Θα είναι μια καλή χρονιά για μας και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Σε κάθε ματς θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και θα κάνουμε τα πάντα για να πανηγυρίσουμε στο τέλος της σεζόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλουμε την υποστήριξή τους. Για αυτό να είναι έτοιμοι για μια υπέροχη χρονιά».

Για τους Παπαλουκά και Τεόντοσιτς, που καλείται να αντικαταστήσει στη θέση «1»: «Είμαι έτοιμος να αντικαταστήσω τους Παπαλουκά και Τεόντοσιτς, οι οποίοι πρόσφεραν πολλά στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζω πόσο καλοί και χρήσιμοι παίκτες ήταν στην ομάδα και πραγματικά τους σέβομαι. Βέβαια, το δικό μου στιλ παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικό από το δικό τους. Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος στην πρόκληση που μου παρουσιάζεται και είμαι σίγουρος ότι θα βγω στο παρκέ και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το εάν μπορεί να γίνει ηγέτης του Ολυμπιακού: «Μπορώ και θέλω να γίνω ηγέτης αυτής της ομάδας. Να δείξω ότι μπορώ να κάνω πολλά πράγματα στο παρκέ για το καλό του Ολυμπιακού. Θέλω να δείξω σε όλους ότι δεν είμαι απλά ένας συνηθισμένος ρούκι. Να μπω μέσα και να δείξω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά. Να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και εκείνοι να βοηθούν εμένα. Αν χρειαστεί να σκοράρω, θα σκοράρω. Αν χρειαστεί να πασάρω, θα πασάρω. Αν χρειαστεί να παίξω άμυνα, θα παίξω άμυνα. Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίζει όλα τα παιχνίδια».

Για τους στόχους της νέας χρόνιας: «Είμαι της άποψης να μην έχουμε μεγαλεπήβολους στόχους και να μην κοιτάμε πολύ μακριά. Κάθε ματς ξεχωριστά. Ξέρω ότι ακούγεται αρκετά τετριμμένο, αλλά έτσι πρέπει να κάνουμε. Στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Ελπίζω να είμαστε εμείς εκείνου που θα χαμογελάνε».

Για το εάν σκέφτεται το ΝΒΑ: «Προς το παρόν είμαι στην ομάδα και θέλω να τα δώσω όλα για τον Ολυμπιακό. Στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει. Όπως είπα και πριν, στόχος μου είναι να κερδίζω όλα τα ματς. Αυτό κοιτάζω τώρα και σε αυτό έχω εστιάσει την προσοχή μου».

Για το εάν έχει αφήσει οριστικά πίσω του τον τραυματισμό του: «Έχω επιστρέψει! Είμαι έτοιμος 120%! Βέβαια, κατά τη διάρκεια της σεζόν πονούσα λίγο, αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Εδώ και πολύ καιρό δεν νιώθω καμία ενόχληση και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Είμαι υγιής και έτοιμος να προσφέρω».

Για τον Παναθηναϊκό: «Να σου πω την αλήθεια, όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν γνώριζα για τις μάχες Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και τι μπορεί να σημαίνουν για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Όμως, από την πρώτη προπόνηση τόσο οι παίκτες που ήταν στον Ολυμπιακό όσο και οι προπονητές μου άρχισαν να το λένε. Για την ακρίβεια, ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπαν: ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Είναι καλή ομάδα και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε σε όλα τα ματς που θα τους αντιμετωπίσουμε. Ξέρω ότι χάσαμε φέτος το πρωτάθλημα, αλλά ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά μας».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει 14 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο πολύ το διάστημα που έχει να κερδίσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Δεκατέσσερα χρόνια; Ουάου! Σίγουρα θα τους το πάρουμε φέτος».



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved