Αλεξανδρής: «Μετρημένες επιλογές»

Αλεξανδρής: «Μετρημένες επιλογές»

Τα λίγα χρήματα που είχε να διαχειριστεί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον Άρη τον οδήγησαν σε υπεύθυνες και μετρημένες επιλογές στα μεταγραφικά.

Ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε στο Άρης FM 92.8 για το ρίσκο που πήρε, το οποίο όμως θεωρεί πως θα του βγει, αλλά και το πώς είναι να αγωνίζεσαι μπροστά στο ένθερμο κοινό της ομάδας. «Στο Αλεξάνδρειο με το που πατάς και δονείσαι από την ατμόσφαιρα του κόσμου νιώθεις σαν Ινδιάνος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεται κανένας φόβο. Όποιος δεν έχει αυτά τα στοιχεία, δεν αξίζει να φορά αυτή τη φανέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την επιστροφή του στον Άρη: «Επιστρέφω γεμάτος όρεξη και όνειρα. Στον Άρη βρήκα παλιούς συνεργάτες που θέλουν να δουν την ομάδα να προκόβει. Εκείνο που είναι συγκινητικό είναι η αποδοχή που τυγχάνω από τον κόσμο. Αυτό με κάνει πιο υπεύθυνο στις επιλογές μου και απέναντι στους στόχους, ώστε η ομάδα να εξυγιανθεί οικονομικά και να προχωρήσουμε πρωταγωνιστικά τα επόμενα χρόνια».

Για το γεγονός πως θα διανέμει ο ίδιος εισιτήρια διαρκείας, στα γραφεία της Λέσχης (24/08, 16.00-19.00): «Για εμένα είναι τεράστια χαρά δεν το κάνω πρώτη φορά και εδικά με την ομάδα του Άρη, που ο κόσμος με υποδέχεται με θέρμη και μου εκφράζει τη χαρά και τη στήριξή του. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Χρειαζόμαστε την παρουσία του κόσμου και θα ήταν ευχής έργον εάν μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα σωματεία πανελλαδικά σε αυτό το κομμάτι, ώστε να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε για το τμήμα που μας έχει προσφέρει τόσες χαρές και στο μέλλον θα το επαναλάβει».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Πρέπει να εξυγιανθεί οικονομικά γιατί απειλείται η βιωσιμότητα του Άρη. Από την άλλη πλευρά, τα οικονομικά δεν μας επιτρέπουν προς το παρόν να κάνουμε υψηλά όνειρα. Χρειάζεται σωστή διαχείριση. Οι επιλογές που κάναμε είναι μία προς μία προσεγμένες. Ρισκάρουμε λίγο όσον αφορά στους ξένους παίκτες, αλλά παίρνουμε παιδιά με ταλέντο και καλό βιογραφικό. Ο στόχος θα είναι ο πιο ψηλός που μπορεί να γίνει.

Θέλουμε να παντρέψουμε τον ενθουσιασμό με τα νιάτα και την προοπτική, έτσι ώστε να υπάρχει αγωνιστική στήριξη σε αυτά τα νέα παιδιά. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου με παίκτες που δεν είχαν πλούσιο βιογραφικό, αλλά διέγραψαν μια αξιόλογη πορεία, με τρανταχτό παράδειγμα το Μάσεϊ. Εγώ θέλω να κρατώ χαμηλούς τους τόνους, αλλά το ένστικτο και η διαίσθησή μου λένε ότι οι φετινές επιλογές θα βγουν καλές».

Για το Σέρτζιο Κερούς: «Διαχειριστήκαμε λίγα λεφτά. Θέλαμε να βρούμε μαχητές που να ταιριάζουν με τη φιλοσοφία μου και τη φιλοσοφία του Άρη. Όλα τα παιδιά που έρχονται να φορέσουν τη φανέλα του Άρη είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν σε μία ή δύο θέσεις. Ο Κερούς μπορεί να μαρκάρει αμυντικά από «1» μέχρι «3» και έχει πλεονέκτημα, αν και Αμερικανός, γιατί έχει καταθέσει τα χαρτιά του για γερμανικό διαβατήριο. Είναι παίκτης-σκυλί».

Για το Μαυραΐδη: «Το ίδιο με τον Κερούς ισχύει και για το Μαυραΐδη, που είναι πολύ καλός παίκτης. Ένα παιδί που έχει φιλοδοξίες και θέλει να πετύχει και κάνει όνειρα μέχρι για την εθνική ομάδα. Χρειαζόμαστε τέτοιους αθλητές που έχουν μεγάλα κίνητρα, είναι πολύ σημαντικό. Επιπλέον, όλους τους παίκτες που φέρνουμε, υπάρχει προοπτική να τους έχουμε για τα επόμενα 2 ή 3 χρόνια και αν βρεθεί σημαντική πρόταση για αυτούς να είναι ωφελημένο και το σωματείο».

Για το Σαμ Μάλντροου: «Με εντυπωσίασαν τα προσόντα του. Είδαμε πολλά βίντεο για αυτόν τον παίκτη. Η συστατική επιστολή που τον συνοδεύει είναι πολύ ενθαρρυντική. Τα αμυντικά του προσόντα είναι πολύ εντυπωσιακά, σε συνδυασμό με τον καλό συγχρονισμό του που τον καθιστά φόβητρο, θα έλεγα, κάτω από τα καλάθια. Χρειάζεται να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά στο ελληνικό απαιτητικό πρωτάθλημα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα: «Όποιος δεν συμβιβαστεί με τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν θα βρει δουλειά. Θα αναγκαστεί να ρίξει το κασέ του. Όλοι μας δείξαμε κατανόηση και όσοι αγαπούν το μπάσκετ πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα».

Για το Νέστορα Κόμματο: «Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός, αλλά διαθέτουμε πολύ συγκροτημένη σκέψη στις επιλογές μας. Σχεδόν έχουμε τελειώσει, αν και δεν είναι ώρα για ανακοινώσεις. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ο Γιάννης Δαμιανίδης θα είναι σε θέση να προβεί σε κάποιες ανακοινώσεις. Ο Νέστορας Κόμματος είναι από τα παιδιά που μας ενδιαφέρουν. Έχουμε συνεργαστεί σε πέντε ομάδες απόλυτα επιτυχημένα. Θα έλεγα ότι ήταν από τους καλύτερους του πρωταθλήματος με υψηλά ποσοστά στο Μαρούσι. Έτσι κέρδισε τρίμηνο συμβόλαιο στην τουρκική Μερσίν. Τον αγαπώ, τον εκτιμώ, δεν το αποκλείω, αλλά είναι σε πρώιμο έδαφος ακόμα οι συζητήσεις για να πω περισσότερα.

Για τον κόσμο του Άρη: «Στο Αλεξάνδρειο με το που πατάς και δονείσαι από την ατμόσφαιρα του κόσμου νιώθεις σαν Ινδιάνος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεται κανένας φόβο. Όποιος δεν έχει αυτά τα στοιχεία, δεν αξίζει να φορά αυτή τη φανέλα. Να βγάζουν ό,τι μπορούν μέσα στο γήπεδο και να ευχαριστούν τον κόσμο».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved