«Μπορούσα περισσότερα»

«Μπορούσα περισσότερα»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου κρέμασε τη φανέλα του έπειτα από 20 χρόνια παρουσίας στο επαγγελματικό, ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

Ο πρώην παίκτης του Περιστερίου μίλησε στην εφημερίδα «Goal», τονίζοντας αρχικά: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Σε ατομικό επίπεδο μπορούσα να κάνω περισσότερα, αλλά όλοι γνώριζαν πόσο δύσκολη ήταν η διαδρομή μου αλλά και η καριέρα μου. Κάποιοι παράγοντες λειτούργησαν ανασταλτικά στην καριέρα μου και δεν μου επέτρεψαν να φτάσω εκεί που όλοι προσδοκούσαν. Είμαι υπερήφανος, όμως, επειδή κατάφερα να σταθώ όρθιος».

Στη συνέχεια τόνισε αναλυτικά…

Για το αν υπήρξε κάτι για το οποίο μετάνιωσε: «Σε μια διαδρομή εικοσαετίας αναμφισβήτητα κάνεις λάθη. Μαθαίνεις απ' αυτά όμως. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, όταν πρωτοβγήκα στην επιφάνεια, το μπάσκετ ήταν αλλιώς. Υπήρχε τεράστια δημοσιότητα κι έπρεπε να έχεις γερές βάσεις. Οταν περνούσα την εφηβεία, όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν επάνω μου κι έκανα λάθη, για τα οποία έχω μιλήσει πολλές φορές. Και πάλι, όμως, το γεγονός ότι ξαναστήθηκα στα πόδια μου, αγωνίστηκα σε μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Εθνική, και κατέκτησα τίτλους είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ευλογημένος».

Για το επόμενο βήμα της καριέρας του: «Θέλω να ασχοληθώ με το μπάσκετ, είναι τρόπος ζωής για μένα και είναι δύσκολο να το αλλάξω. Θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική, είναι κάτι που μ' ενδιαφέρει. Μιλάμε όμως για έναν... ωεκανό μέσα από τον οποίο πρέπει συνεχώς να μαθαίνεις πράγματα. Στριφογυρίζει στο μυαλό μου η ιδέα την τελευταία διετία και θα μου άρεσε να γίνω προπονητής».

Για το αν θα μπορούσε να ξεχωρίσει κάποια πρόσωπα: «Είμαι ευτυχής που έπαιξα είτε ως συμπαίκτης είτε ως αντίπαλος με τα ιερά τέρατα του σύγχρονου μπάσκετ, τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα, τον Φάνη, τον Διαμαντίδη, τον Αλβέρτη κι άλλους. Έπαιξα σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και σίγουρα μπορεί να μου έχει μείνει κάποιο απωθημένο το ότι δεν κατέκτησα μετάλλιο με τη μεγάλη Εθνική. Όμως και πάλι είμαι περήφανος διότι πάντα ήμουν παρών. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε κι από τον τότε γιατρό της Εθνικής πόσες φορές... έκρυψα ότι είμαι τραυματίας».

Για το ματς που του έχει μείνει: «Είναι αρκετά... Ο τελικός με τον Ολυμπιακό στη Ρώμη, ο πέμπτος τελικός του 2007 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το Μουντομπάσκετ Εφήβων. Προτιμώ, όμως, να σας... ξενερώσω. Μου έχει μείνει ο αγώνας ανάμεσα στα Τρίκαλα και τον Πανιώνιο. Όχι επειδή είχα σκοράρει αρκετά, αλλά επειδή στα τελευταία 2-3 λεπτά της αναμέτρησης έλεγα στον πλέι μέικερ που είχαμε στον Πανιώνιο, τον Ράις, τι θα ακολουθούσε σε άμυνα κι επίθεση! Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος»!



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved