Λινάρδος: «Παίκτες με χαμηλό κασέ»

Λινάρδος: «Παίκτες με χαμηλό κασέ»

Μία νέα ομάδα είναι έτοιμος να χτίσει ο νέος τεχνικός του Αμαρουσίου, Νίκος Λινάρδος ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και τόνισε αρχικά για τη συμφωνία του με την αθηναϊκή ομάδα: «Αυτή είναι η 3η συνεργασία μου με το Μαρούσι. Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε από σχέση στοργής και μίσους, όταν έφυγα και ξαναήρθα. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής με έβαλε στην Α1 και τώρα φεύγει αυτός και πάω εγώ. Έχω συνεργαστεί σε αυτήν την ομάδα με πολύ καλούς προπονητές και έχουμε κάνει πολύ καλές πορείες, έχουμε περάσει δύσκολες καταστάσεις. Τώρα όταν σου δίνεται μία ευκαιρία πρέπει να την πάρεις».

Όσο για τις εγγυήσεις που έχει πάρει από τη διοίκηση: «Έχω πάρει κάποιες εγγυήσεις από τη διοίκηση. Το επάγγελμα του προπονητή τείνει πλέον να γίνει συναισθηματικό χόμπι. Οι εγγυήσεις είναι περισσότερα στα λόγια και όχι στα χαρτιά, αλλά με τους συγκεκριμένους ανθρώπους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και τους εμπιστεύομαι. Ξεκινάμε να κάνουμε μία ομάδα από την αρχή. Όλοι οι παράγοντες που ήταν πέρυσι είναι και φέτος, ενώ προσπαθούμε να πείσουμε να επιστρέψει και ο Κελάκης. Όλοι αυτοί μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν το Μαρούσι».

Όσον αφορά για το ρόστερ και το ποιοι παίκτες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα: «Ο μόνος παίκτης που έχει συμβόλαιο είναι ο Λευτέρης Ακεψιμαϊδης ο οποίος θα μείνει στην ομάδα. Υπάρχουν και κάποιοι έφηβοι που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, θα συνεχίσουμε να έχουμε και αυτά τα παιδιά. Αν μπορέσουμε θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάποιους παίκτες από την περσινή σεζόν για να μην έχουμε μία ομάδα «φτου και απ’ την αρχή».

Για τους παίκτες από τα κολεγιακά πρωταθλήματα ο Νίκος Λινάρδος είπε: «Είμαι λάτρης του κολεγιακού πρωταθλήματος, παλιά ψάχναμε παίκτες με πολύ υψηλά κασέ, τώρα έχουμε αλλάξει ρότα και ψάχνουμε παίκτες με μικρό κασέ. Η Ελλάδα έχει περάσει πλέον πολύ χαμηλά στην αξιολόγηση αγοράς και αξιοπιστίας. Έχουμε επαφές με παίκτες από τα κολέγια, ελπίζουμε να γίνουν σωστές επιλογές και να μας βγουν οι μεταγραφές».

Για το αν μπορούν αυτοί οι παίκτες να βοηθήσουν τις ελληνικές ομάδες, ανέφερε: «Είναι θέμα τακτικής, άλλο το κολεγιακό μπάσκετ και άλλο το ευρωπαϊκό. Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν την ώριμη σκέψη στις επιλογές τους, αλλά θα παίζεται πιο γρήγορο μπάσκετ, θα υπάρχει ένα πιο ζωηρό χρώμα. Ένας έμπειρος παίκτης πάντως μπορεί να τους κατευθύνει πιο εύκολα. Θα είναι κάτι καινούριο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα για αυτούς είναι ένα βήμα να τους μάθει η Ευρώπη».

Τέλος για την Εθνική ομάδα και την προσπάθεια που κάνει για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είπε: «Η Εθνική ομάδα αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και τους προπονητές που δείχνουν μεγάλη διάθεση. Θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά δεν θα αγχωθούν στο «πρέπει», όταν δηλαδή πρέπει να κερδίσει, θα πρέπει να θυμηθεί τον καλό της εαυτό. Η αγωνιστική και ψυχολογική ετοιμότητα των παικτών είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Ευχόμαστε όλοι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved