Χάινς: «Να ανέβω επίπεδο»

Χάινς: «Να ανέβω επίπεδο»

Ως μια πολύ καλή ευκαιρία να ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του βλέπει τον Ολυμπιακό ο Κάιλ Χάινς.

Ο Αμερικανός σέντερ αποκάλυψε στην εφημερίδα «Γαύρος» πως όταν του είπε ο μάνατζέρ του για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών δεν μπορούσε να το πιστέψει, μίλησε για τη σταθερά ανοδική πορεία του, το πώς του αρέσει να αγωνίζεται, αλλά κι αν θεωρεί πως μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τις πρώτες σκέψεις του με το που πάτησε επί ελληνικού εδάφους: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι επιτέλους εδώ. Η αλήθεια είναι ότι επιθυμούσα να έχω έρθει λίγες ημέρες νωρίτερα, αλλά ένα πρόβλημα με το διαβατήριο μου με εμπόδισε. Η ουσία είναι ότι ήρθα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη χρονιά και να γνωρίσω τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Ήρθε η ώρα να παίξουμε μπάσκετ».

Για το εάν είναι έμπειρος: «Βρίσκομαι στην Ευρώπη τρία χρόνια πλέον και γνωρίζω καλά τι συμβαίνει και πώς λειτουργούν τα πράγματα. Γνωρίζω ότι ο Κέιλιν (σ.σ. Λούκας) και ο Ματ (σ.σ. Χάουαρντ) έφυγαν για πρώτη φορά από τη χώρα τους για να αγωνιστούν σε συνθήκες κάπως άγνωστες για αυτούς. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τους βοηθήσω με τη δική μου εμπειρία, ώστε να εγκλιματιστούν πιο γρήγορα. Το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει ορισμένες διαφορές που όσο γρηγορότερα τις αφομοιώσεις τόσο καλύτερα θα είναι για την ομάδα. Μακάρι να τους βοηθήσω και να κάνω τη ζωή τους ευκολότερη».

Για την εξέλιξη της καριέρας του (από την ιταλική Βερόλι μέχρι τον Ολυμπιακό): «Θεωρώ ότι η καριέρα μου έχει μια λογική συνέχεια προς τα πάνω. Ανεβαίνω τα βήματα σταθερά και αυτό με έχει βοηθήσει και ως άνθρωπο και ως παίκτη. Ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά στη μικρή έως τώρα καριέρα μου είναι ότι κάθε χρόνο βελτιώνομαι στο παιχνίδι μου. Είναι σημαντικό να μαθαίνεις πάντα για καινούρια πράγματα και ελπίζω να τα καταφέρω και φέτος. Θα έχω εξαιρετικούς αθλητές και συμπαίκτες, όρεξη για προπόνηση διαθέτω, οπότε απλώνεται μπροστά μου μια καλή ευκαιρία να ανεβάσω επίπεδο το παιχνίδι μου».

Για το τι θέλει να καταφέρει με τον Ολυμπιακού: «Θέλω πολύ να πετύχουμε τους στόχους μας. Όταν πρωτοήρθα στην Ευρώπη ένας από τους βασικούς στόχους μου ήταν να καταφέρω να αγωνιστώ σε μια σπουδαία ομάδα και ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά σπουδαία. Ουσιαστικά, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Πάντα ήθελα να παίξω σε ένα μεγάλο σύλλογο με σπουδαία ιστορία, που να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη».

Για το εάν είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στην πίεση: «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα. Η Μπάμπεργκ δεν έχει την ισχύ του Ολυμπιακού. Πέρυσι, λοιπόν, δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο Top 16, ωστόσο είχαμε παίξει καλά στην πρώτη φάση κερδίζοντας τη μου ομάδα και κοντράροντας τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι αλλά εγώ είχα «σκάσει» από τη στενοχώρια μου. Αισθανόμουν ότι είχαμε αποτύχει. Θέλω πάντα να κερδίζω και δεν μου αρκεί η καλή προσπάθεια. Από τη στιγμή που αποκλειστήκαμε με την Μπάμπεργκ παρακολουθούσα πιστά την υπόλοιπη σεζόν στην Ευρωλίγκα, έβλεπα όλο αυτόν τον ενθουσιασμό που υπήρχε και αναρωτιόμουν πότε θα έρθει η δική μου σειρά να νιώσω κάτι τέτοιο, να παίξω σε ένα Φάιναλ Φορ».

Για το πώς αντέδρασε όταν έμαθε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Ένα πρωί με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Για να είμαι ειλικρινής, πίστευα ότι μου έκανε πλάκα. «Με θέλει ο Ολυμπιακός;» αναρωτιόμουν. Ξέρεις, είναι από τα πράγματα που εύχεσαι να συμβούν, αλλά δεν τους δίνεις πολλές πιθανότητες. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο ενθουσιασμένος ήμουν. Αμέσως είπα στον εκπρόσωπό μου να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να υπογράψω στον Ολυμπιακό. «Θέλω να παίξω για μια τόσο μεγάλη ομάδα, θέλω να παίξω για τον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια μου προς αυτόν».

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από εκείνον: «Μου αρέσει να παίζω με δύναμη. Είμαι παίκτης της προπόνησης και ακούω πιστά τους προπονητές μου. Το θέμα είναι να βγουν όλα αυτά και στο παρκέ και να μη μείνουν λόγια. Θα βγάλω ενέργεια και πάθος στο γήπεδο. Αρχικός μου στόχος δεν είναι να σκοράρω πόντους, αλλά να κάνω σκριν, να παίρνω ριμπάουντ και γενικότερα να κάνω τη ζωή της ομάδας πιο εύκολη. Μακάρι να τα καταφέρω».

Για την κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό: «Φυσικά και γνωρίζω για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα οι μεταξύ μας αγώνες θα είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία για εμένα. Το βλέπω σαν πρόκληση. Αυτοί στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και εγώ θέλω να τους κερδίσω και να πάρω τη θέση τους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved