Πολυτάρχου: «Είμαστε παρέα»

Πολυτάρχου: «Είμαστε παρέα»

Το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας είναι το… μυστικό της επιτυχίας του Ίκαρου, σύμφωνα με το Μιχάλη Πολυτάρχου.

Ο 28άχρονος γκαρντ, ο πρώτος παίκτης από το περσινό ρόστερ που ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ομάδα, μίλησε στην εφημερίδα «Κιτρινόμαυρη Ώρα» για την περσινή εμπειρία του στην Α1, την άψογη συνεργασία του με το τεχνικό επιτελείο, αλλά και το γεγονός πως στον Ίκαρο μπορείς να σκέφτεσαι μόνο το μπάσκετ και τίποτε άλλο. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, στην Εθνική Ελλάδας και το ΝΒΑ! Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Με βοήθησε πολύ η παραμονή του Άρη Λυκογιάννη, καθώς και η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο πρόεδρος Δημήτρης Αγγελόπουλος. Είναι ένα υγιές σωματείο, που δουλεύει πάνω σε καθαρά επαγγελματικά πρότυπα».

Για τις εμπειρίες του από την πρώτη χρονιά που είχε στην Α1: «Είναι τελείως διαφορετική από τις άλλες κατηγορίες που έπαιζα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ δύσκολη και ποιοτική. Για να τα καταφέρεις να αντεπεξέλθεις πρέπει να έχεις 12 καλούς παίκτες. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες».

Για την προσαρμογή του στην Α1: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Ωστόσο, δουλεύω κάθε μέρα στο 100%, κάτι που συχνά βγαίνει και στο γήπεδο».

Για τη συνεργασία του με το τεχνικό τιμ: «Με τον κόουτς Λυκογιάννη έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση. Είναι από τους προπονητές που με βάζουν στη διαδικασία να βγάζω σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνατοτήτων μου. Επίσης, συνεργάζομαι πολύ καλά και με τους Τσαουσίδη και Μακρυδήμα, που με βοηθούν να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς».

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: «Δεν έχω ξανασυναντήσει σε άλλη ομάδα τέτοιο κλίμα ποτέ στην καριέρα μου. Είμαστε μία παρέα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Αυτό μας βοήθησε να ανέβουμε από τη Β’ Εθνική στην Α1 και να κρατηθούμε σχετικά άνετα σε αυτήν».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ: «Το μπάσκετ με όλα αυτά που συμβαίνουν περνάει δύσκολες ώρες, κάτι που έχει συνέπεια πάρα πολλοί παίκτες να ψάχνουν διέξοδο στο εξωτερικό. Οπότε αυτό συνεπάγεται πως το πρωτάθλημα αποδυναμώνεται».

Για το γεγονός πως ο Ίκαρος είναι από τις φερέγγυες ομάδες στην Α1: «Είναι σημαντικό να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και να ξέρεις πως θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου για να δουλέψεις και να γίνεις καλύτερος. Όταν δεν μπορείς να εκπληρώσεις αυτά που έχεις συμφωνήσει είναι πολύ δύσκολο να απαιτήσεις πολλά πράγματα. Ευτυχώς σε όσες ομάδες είχα παίξει ήταν εντάξει από αυτό το θέμα, με αποκορύφωμα τώρα τον Ίκαρο».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Η εθνική ομάδα έτσι όπως είναι πρέπει να παίξει με ψυχή και να δώσει ό,τι καλύτερο έχει. Μόνο έτσι θα φτάσει ψηλά. Οι απουσίες είναι σχετικές. Θεωρητικά την αποδυναμώνουν, αλλά μέσα στο γήπεδο αλλάζουν όλα. Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες παίκτες και πιτσιρικάδες με ταλέντο».

Για το λοκ άουτ στο ΝΒΑ: «Είμαι κατά σε αυτό που κάνουν όλοι, γιατί μπορεί να λήξει το λοκ άουτ και σε δύο μήνες οι ΝΒΑers να πρέπει να γυρίσουν. Αυτό θα είναι καταστροφικό για τις ομάδες που θα έχουν βασιστεί μέχρι τότε σε αυτούς».



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved