Αλεξανδρής: «Ελκυστική ομάδα»

Αλεξανδρής: «Ελκυστική ομάδα»

Μαθημένος στα δύσκολα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, δεν τρομάζει από τις δύσκολες συνθήκες εργασίες που συνάντησε στον Άρη.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, μιλώντας στο Sentra FM 103.3 για την κατάσταση που επικρατεί στους Θεσσαλονικείς, παραδέχθηκε πως «είναι από τις δύσκολες που θα διαχειριστώ», ωστόσο ξεκαθάρισε: «Πιστεύω να δημιουργήσω μια ελκυστική ομάδα που θα παίζει καλό μπάσκετ». Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε ακόμα για το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον ομογενή Νταν Μαυραϊδή, αλλά και τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι με την παιδική ομάδα, την αποχώρηση του Λίνου Χρυσικόπουλου για την Μπιέλα, τους στόχους της νέας σεζόν που αγγίζουν τετράδα, καθώς και την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον Νταν Μαυραϊδή: «Είναι γνωστός, δεν τον ανακαλύψαμε εμείς. Τον παρακολουθούσαν αρκετές ομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είχε σημαντική παρουσία στο NCΑA. Θέλαμε να εντάξουμε νέα παιδιά στην ομάδα, γιατί δεν έχουμε περιθώριο να ξοδέψουμε πολλά, καθώς ο προϋπολογισμός μας είναι πολύ συγκροτημένος. Το σκεπτικό μου είναι να φέρω νέα παιδιά, τα οποία και φτηνά θα είναι και όρεξη για μπάσκετ θα έχουν. Έχει μπει ένα πρόγραμμα τριετούς εξυγίανσης για την αποπληρωμή των χρεών. Στόχος μας είναι η ομάδα να έχει και τα επόμενα χρόνια έναν πυρήνα παικτών, πάνω στον οποίο θα βασιστεί για να κάνει τα επόμενα χρόνια το επόμενο βήμα, δηλαδή να πρωταγωνιστεί και πάλι, αν είναι δυνατόν».

Για την αποχώρηση του Λίνου Χρυσικόπουλου: «Ο Χρυσικόπουλος είχε φύγει πριν έρθω στην ομάδα. Στεναχωρήθηκαν πολύ οι παράγοντες στον Άρη με την αποχώρησή του, γιατί είχαν επενδύσει πάνω του. Προτίμησε να πάει στην Ιταλία παρά να τιμήσει την ομάδα που τον ανέδειξε. Ο νόμος είναι λίγο άδικος, καθώς τα παιδιά μπορούν να αποχωρήσουν μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, γιατί ουσιαστικά είναι ελεύθερα. Έπρεπε να δίνεται μια προτεραιότητα στο σωματείο από το οποίο προέρχεται ο παίκτης. Δεν λέω να γίνει ό,τι γινόταν παλιότερα με πενταετή συμβόλαια, αλλά πιστεύω ότι 1-2 χρόνια τα δικαιούται το σωματείο το οποίο έχει επενδύσει. Πολλά παιδιά, όπως και ο Χρυσικόπουλος, ήρθαν εκτός Θεσσαλονίκης και το σωματείο είχε μια μεγάλη οικονομικά επιβάρυνση, γιατί συντηρούσε τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του. Αυτά μου τα ανέφερε η διοίκηση».

Για το νεαρό Βεζένκοφ, που ανήκει στον Άρη: «Ένας λόγος που ξεκινάω από σήμερα (16/08) προπονήσεις με τους μικρούς του Άρη είναι γιατί έχω ακούσει καλά λόγια για τον συγκεκριμένο αθλητή. Η εικόνα του στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν εξαιρετική και όλοι μιλάνε για ένα μεγάλο ταλέντο. Πιστεύω ότι είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά θέλω να  δω πόσο αντέχει σωματικά. Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί 16,5 ετών να το βάζεις να παίζει με την ανδρική ομάδα. Αν δω ότι αντέχει θα τον εντάξω στην 12άδα, διαφορετικά θα περιμένω να δυναμώσει. Είναι μεγάλο ταλέντο στο οποίο έχει επενδύσει ο Άρης και θα προσπαθήσω κι εγώ, με τη σειρά μου, να το αξιοποιήσω».

Για το μπάτζετ του Άρη: «Είναι από τις δύσκολες καταστάσεις που θα διαχειριστώ. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα πήγαινα στον Άρη και θα είχα να διαχειριστώ ένα ποσό των 400.000 ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω. Είναι μια αναγκαιότητα αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκε ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα σε ΙΚΑ και εφορία και η βιωσιμότητα του σωματείου εξαρτάται από την αποπληρωμή του. Είμαι υποχρεωμένος να αποδεχθώ αυτούς τους όρους και να δημιουργήσω ένα σύνολο το οποίο τουλάχιστον να στέκεται αξιοπρεπώς μέσα στο γήπεδο και θα τα καταφέρω. Ξέρω πώς λειτουργεί ο κόσμος του Άρη και τι θέλει. Πιστεύω να δημιουργήσω μια ελκυστική ομάδα που θα παίζει καλό μπάσκετ».

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: «Το μπάσκετ ποτέ δεν έπαψε να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, παρόλο που τα τελευταία χρόνια διαχειριστήκαμε μικρούς προϋπολογισμούς. Οι ομάδες μας είχαν αξιοπρέπεια και στον ευρωπαϊκό χώρο. Πέρυσι το επίπεδο του μπάσκετ ήταν αρκετά υψηλό. Έγιναν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, ειδικά τη σεζόν που πέρασε, μεταξύ των 12 ομάδων, αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Για το στόχο του Άρη τη νέα σεζόν: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, που να παλεύει όλα τα παιχνίδια, να παίζει ωραίο μπάσκετ, να αποτελείται από νέα παιδιά και όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνόπουλα. Ο στόχος που πρέπει να έχουμε, τηρουμένων των αναλογιών, είναι να κυνηγήσουμε μια θέση στην τετράδα».

Για το γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες στρέφονται το ενδιαφέρον τους και πάλι στους Ελληνοαμερικανούς: «Θα ξαναγυρίσουμε στα παλιά, τότε που οι ελληνικές ομάδες έψαχναν Ελληνοαμερικανούς. Υπήρχε πολύ ψάξιμο. Ήρθαν καλοί παίκτες, ήρθαν όμως και παίκτες που δεν άξιζαν. Είναι μια αναγκαιότητα, όταν δεν μπορείς να πάρεις παίκτες πρέπει να ψάχνεις πιο συμφέρουσες λύσεις για το σωματείο. Οι Ελληνοαμερικανοί, επειδή δεν κοστίζουν πάρα πολλά, είναι μια λύση. Ο Μπράμος, για παράδειγμα, που ήρθε, έφτασε να παίζει στην Εθνική. Ελπίζω να είναι μια ανάλογη περίπτωση και ο Μαυραΐδης».

Για το νέο πρωτάθλημα της Α1: «Η κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία είναι σε μεγάλο βαθμό. Όταν δεν περισσεύουν χρήματα από τους επιχειρηματίες είσαι υποχρεωμένος να κινηθείς συντηρητικά. Οι περισσότερες ομάδες έτσι βαδίζουν. Το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό γιατί δεν θα υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στους προϋπολογισμούς. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι και αυτοί υποχρεωμένοι να ρίξουν τους προϋπολογισμούς τους. Σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή τους συμμετοχή, θα έχουν πρόβλημα, γιατί θα κληθούν να ανταγωνιστούν ομάδες που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα. Θα δούμε ότι θα δυσκολευτούν πολύ να φέρουν τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών. Στον ελληνικό χώρο, όμως, όσο μικραίνει η ψαλίδα τόσο ανταγωνιστικό γίνεται το πρωτάθλημα. Στην έδρα τους οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι πιο ανταγωνιστικές και αυτό θα δώσει άλλη νότα στο πρωτάθλημα».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Η Εθνική πάει πάρα πολύ καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια. Έχει νέα παιδιά και παρουσιάζει ένα νέο πρόσωπο. Άλλωστε, ήταν κάτι το αναγκαίο, γιατί κάποιοι σταμάτησαν, όμως θα ερχόταν κάποτε και αυτή η στιγμή. Πρέπει να δημιουργήσουμε την επόμενη φουρνιά, η οποία θα πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα. Νομίζω ότι γίνεται καλή δουλειά. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλα κρίνονται στα επίσημα παιχνίδια. Παίζουν πολλά νέα παιδιά, τα οποία αποδίδουν καλό μπάσκετ, αλλά θα τους κρίνω στην επίσημη παρουσία τους».

Για τις πολλές αποχωρήσεις από την Εθνική: «Για εμένα είναι μεγάλες οι απώλειες. Πρώτα σταμάτησε ο Διαμαντίδης, ο οποίος πιστεύω ότι σταμάτησε νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμα 1-2 χρόνια την ομάδα. Ο Σπανούλης ήταν άτυχος και φυσικά είχαμε και το ανθρώπινο γεγονός του Σχορτσιανίτη. Αν ήταν ο Σπανούλης και ο Σχορτσιανίτης η ομάδα θα ήταν καταπληκτική».



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved