«Κορυφαίος σουτέρ ο Γκετσεβίτσιους»

«Κορυφαίος σουτέρ ο Γκετσεβίτσιους»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ο προπονητής του στη Λιέτουβος Ρίτας, Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» για τη συνεχή εξέλιξη του Λιθουανού γκαρντ, την ικανότητά του στο σκοράρισμα, αλλά και το εάν θεωρεί πως θα προσαρμοστεί άμεσα στις υψηλές απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: «Τον Μαρτίνας τον ξέρω από παιδί και έχω ζήσει την εξέλιξή του, γιατί ήμουν ο προπονητής που τον προώθησα και τον πίστεψα από μικρό στη Λιέτουβος. Έχει πολλά χρόνια μπάσκετ μπροστά του. Θεωρώ πως οι προπονητές του Ολυμπιακού έκαναν πολύ καλή επιλογή. Εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι το εκπληκτικό σουτ που διαθέτει».

Για την ικανότητά του στο σκοράρισμα: «Είναι σίγουρα μέσα στους καλύτερους Ευρωπαίους σουτέρ! Είναι πολύ σταθερός σε αυτό τον τομέα, κάτι που το ψάχνουν οι προπονητές και οι ομάδες, εκτελεί γρήγορα και το κάνει με πολλούς τρόπους. Μπορεί να σουτάρει μέσα από ντρίμπλα, μετά από πικ εν ρολ και ακόμα πιο αποτελεσματικός είναι όταν βγαίνει από τα σκριν και εκτελεί. Έχει βελτιωθεί πολύ στον τομέα της δημιουργίας τον τελευταίο καιρό. Μας βοήθησε πάρα πολύ πέρυσι όταν τραυματίστηκε σοβαρά ο Καλίντ Ελ Αμίν και χρειάστηκε να αναλάβει σημαντικό ρόλο και στη δημιουργία».

Για το εάν θα προσαρμοστεί εύκολα: «Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει να παίξει μπάσκετ εκτός Λιθουανίας, αλλά έχει παραστάσεις, έχει παίξει με επιτυχία σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αρκετές φορές και δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Όσο περνάει ο καιρός θα έχει όλο και μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και θα βοηθήσει πάρα πολύ».

Για το στιλ με το οποίο αγωνίζεται: «Το στιλ του είναι τέτοιο που όσο καλύτεροι είναι οι συμπαίκτες του τόσο πιο εύκολο είναι για αυτόν να προσφέρει και να παίζει καλά. Το κομμάτι που πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται πλέον είναι η… πίεση. Υπάρχει και στη Λιέτουβος που κάθε χρόνο κάνει πρωταθλητισμό, αλλά εκεί σε… εσάς τα πράγματα είναι διαφορετικά! Νομίζω ότι θα ταιριάξει με τον Ίβκοβιτς, γιατί είναι παίκτης του προπονητή, ακούει και πάντα κάνει αυτά που του ζητάνε. Ο κόουτς Ίβκοβιτς είναι έμπειρος και θα τον εξελίξει ακόμα περισσότερο ως παίκτη τον Μαρτίνας».



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved