McLaren MCL32: Πορτοκαλί «σφαίρα»

McLaren MCL32: Πορτοκαλί «σφαίρα»

Η McLaren παρουσίασε στη «βάση» της στο Γουόκινγκ το μονοθέσιό της για το 2017 και στο αυτοκίνητο δεσπόζει το πορτοκαλί χρώμα, το οποίο η βρετανική ομάδα χρησιμοποίησε για τελευταία φορά σε δοκιμές το 2006 και σε αγώνες το... μακρινό 1971.

Το μονοθέσιο με την κωδική ονομασία MCL32 «φοράει» μονάδες ισχύος της Honda, ενώ θα το οδηγούν φέτος ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο, και ο άνθρωπος που τον αντικατέστησε, λόγω τραυματισμού, στο περυσινό γκραν πρι του Μπαχρέιν, ο Βέλγος «ρούκι», Στόφελ Βάντορν. Σε αυτό το αυτοκίνητο οι άνθρωποι της ομάδας εναποθέτουν τις ελπίδες τους για άνοδο στη βαθμολογία ύστερα από την βελτιωμένη, αλλά παρ' όλα αυτά απογοητευτική σεζόν της McLaren το 2016, όταν κατεταγη έκτη στους κατασκευαστές, με την έκτη θέση να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τα μονοθέσια της ομάδας και στους αγώνες.

«Εντός της McLaren-Honda, υπάρχει μια απτή αίσθηση προόδου, αλλαγής» δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Ερίκ Μπουγέ, και συνέχισε: «Η φετινή αλλαγή των κανονισμών είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για μας. Θα μας επιτρέψει να σημειώσουμε πρόοδο με αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι ένα καλά οργανωμένο και σαφώς καθορισμένο "πακέτο" σασί-κινητήρα κι ελπίζουμε να περιορίσουμε την διαφορά ανάμεσα σε μας και τις πρωτοπόρες ομάδες. Η προσθήκη ενός εντυπωσιακού πορτοκαλί και μαύρου χρώματος ενισχύει την αντίληψη ότι απομακρυνόμαστε απ' ό,τι προηγήθηκε άμεσα από αυτό, αλλά είναι η σχεδιαστική λεπτομέρεια στην MCL32 που με εντυπωσιάζει πραγματικά. Είναι το αποτέλεσμα ενός τεράστιου ποσού δουλειάς από μια ομάδα που έχει πραγματικά εξελιχθεί μαζί τα τελευταία χρόνια. Το σασί είναι απίστευτα καλά κατασκευασμένο, η μονάδα ισχύος έχει εξελιχθεί σημαντικά και, με τους Φερνάντο και Στόφελ, διαθέτουμε ένα εξαιρετικά συναρπαστικό δίδυμο οδηγών που έχει ήδη "δέσει" πραγματικά καλά».

Ο Αλόνσο υποβάθμισε τις ελπίδες να επιστρέψει άμεσα η McLaren στις πρώτες θέσεις της Φόρμουλα Ένα το 2017, τονίζοντας ότι στο δεύτερο μισό της χρονιάς θα μπορέσει η ομάδα «να αρχίσει να κάνει χρήσιμα βήματα αποδόσης». Η βρετανική ομάδα άρχισε ξανά το 2015 τη συνεργασία της με τη Honda και κατετάγη ένατη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών εκείνης της χρονιάς και έκτη το 2016, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να παραδέχεται ότι θα είναι δύσκολο να επιστρέψει γρήγορα η McLaren στις πρώτες θέσεις. «Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η έναρξη της σεζόν θα είναι μια πρόκληση. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη ένα σημαντικό βήμα πίσω από τους τωρινούς πρωτοπόρους» τόνισε χαρακτηριστικά ο 35χρονος «πιλότος» στην παρουσίαση της MCL32 και συνέχισε: «Όμως θα ήθελα να σκέφτομαι ότι μπορούμε να στοχεύσουμε στο δεύτερο μισό της χρονιάς ως ένα διάστημα, κατά το οποίο πραγματικά θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να κάνουμε χρήσιμα βήματα απόδοσης. Ο στόχος είναι να δείχνουμε αξιοσέβαστοι φέτος και θα ήθελα να σκέφτομαι ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό».

Παράλληλα, ο Ισπανός επέμεινε ότι η ομάδα συνεχίζει να προοδεύει, καθώς πρόσθεσε: «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα για να θαυμάσεις σχετικά με αυτό που έχουμε πετύχει τους προηγούμενους 12 μήνες. Σίγουρα, τα αποτελέσματα δεν το έχουν δείξει στην πράξη, αλλά έχουμε πραγματικά σημειώσει πρόοδο και νομίζω ότι ολόκληρη η ομάδα έχει ενωθεί μέσα από αυτές τις δυσκολίες. Τώρα, σε μια στιγμή σημαντικής αλλαγής των κανονισμών, πρέπει να επωφεληθούμε από αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας για να πιέσουμε προς τα εμπρός και είμαι βέβαιος ότι διαθέτουμε την τεχνογνωσία για να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Στο μεταξύ, ο Αλόνσο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος της σεζόν, υπογράμμισε ακόμη ότι οι άνθρωποι της Mercedes ήρθαν σε επαφή μαζί του, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Νίκο Ρόσμπεργκ από την ενεργό δράση, ωστόσο τούς ξεκαθάρισε πως είναι «δεμένος» με τη McLaren. «Η Mercedes, μετά την έκπληξη του Ρόσμπεργκ, έπρεπε να τσεκάρει λίγο τους πάντες, κάτι που είναι κατανοητό» είπε και συνέχισε: «Η κατάστασή μου ήταν πολύ ξεκάθαρη, ότι έχω αυτή τη χρονιά στη McLaren-Honda, ότι είμαι χαρούμενος εδώ και πως δεν έχει νόημα να μιλάμε άλλο για κάθε ενδεχόμενο». Αναφορικά με το μέλλον του δήλωσε ότι δεν θα πάρει κάποια απόφαση πριν την καλοκαιρινή διακοπή του Αυγούστου. «Ο Σεπτέμβριος είναι μια καλή στιγμή να αρχίσεις να σκέφτεσαι και να καθίσεις με τον εαυτό σου και να αρχίσεις να αποφασίσεις τι θα κάνεις» επισήμανε και πρόσθεσε:

«Μέχρι να περάσει η καλοκαιρινή διακοπή, δεν θα σκέφτομαι υπερβολικά πολύ για το μέλλον. Θέλω να είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής και γι' αυτό προπονούμαι, έτρεχα κι έκανα ποδήλατο σε θερμοκρασία -10 βαθμών Κελσίου μέσα στο χιόνι τον Ιανουάριο. Συνήθως φεύγω για την Αυστραλία, προκειμένου να φτάσω Δευτέρα ή Τρίτη. Αυτή τη φορά θα πάω Παρασκευή ... είμαι 100% αφοσιωμένος στη νίκη».



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved