Νέο Mercedes Vito (photos)

Νέο Mercedes Vito (photos)

Το σύγχρονο πολύ-εργαλείο που είναι και θαύμα οικονομίας

Με το Vito η Mercedes-Benz, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων παγκοσμίως, δηλώνει δυναμικά το «παρών» και στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, καθώς έχει κατορθώσει να συνδυάσει όλα όσα ζητά κανείς από ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Παράλληλα, το Vito υποστηρίζεται, με υπηρεσίες εξειδικευένες στις εκάστοτε ανάγκες, από το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της Mercedes-Benz προκειμένου τόσο η αξία, όσο και η αξιοπιστία του, να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.

Το Vito μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις απαιτήσεις κάθε διαφορετικής χρήσης του. Η γκάμα του περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις συστημάτων κίνησης, με κινητήριους τροχούς είτε τους εμπρός, είτε τους πίσω είτε και τους τέσσερις. Ταυτόχρονα τρεις είναι και οι παραλλαγές του σε ό,τι αφορά στο μήκος -τα μεταξόνια είναι δύο- καθώς είναι διαθέσιμο ως Compact (μήκος 4.895 χιλιοστά, ωφέλιμο φορτίο από 954 έως 1.314 κιλά), Long (μήκος 5.140 χιλιοστά, ωφέλιμο φορτίο από 929 έως 1.369 κιλά) και Extra Long (μήκος 5.370 χιλιοστά, ωφέλιμο φορτίο από 904 έως 1.344 κιλά). Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε πως η τιμή των 1.369 κιλών του ωφέλιμου φορτίου είναι μια από τις κορυφαίες στην κατηγορία των οχημάτων έως 3,2 τόνους ενώ, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, το ωφέλιμο φορτίο είναι αυξημένο έως 120 κιλά. Ο χώρος φόρτωσης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3 m, ενώ διαθέτει σύστημα ευέλικτης ασφάλισης φορτίου και πρακτικά διαχωριστικά τοιχώματα.

Αν η ευελιξία, η προσαρμογή στις απαιτήσεις και τις ανάγκες κάθε χρήσης και η πολυμορφικότητα είναι κάποιοι από τους τομείς στους οποίους ξεχωρίζει το Vito, ακόμη δύο είναι η άνεση και η ασφάλεια των μετακινήσεων. Η ανεξάρτητη ανάρτηση συμβάλλει σημαντικά και στους δύο αυτούς τομείς. Ταυτόχρονα, το Vito εξοπλίζεται εργοστασιακά με πολλά εξελιγμένα, σύγχρονα και καινοτόμα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Attention Assist, και το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων, που διευκολύνουν το έργο του οδηγού, κάνοντάς το ταυτόχρονα και πιο ασφαλές.

Στην άνεση των μετακινήσεων, ειδικά μέσα στην πόλη, συμβάλλει και το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic με τις 7 σχέσεις, που όπως και το στάνταρ χειροκίνητο των 6 σχέσεων είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά απόδοσης των κινητήρων της γκάμας. Οι οποίοι, σε σχέση με αυτούς της προηγούμενης γενιάς και χάρη σε μια σειρά τεχνικών βελτιώσεων και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες Blue EFFICIENCY, εμφανίζονται έως και κατά 20% πιο οικονομικοί. Αυτό σε απόλυτα νούμερα σημαίνει μια επίσημη μέση κατανάλωση, που ξεκινά από τα 5,7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ το νέο Vito γίνεται το πιο οικονομικό όλων των εποχών, χάρη και στα μεγάλα διαστήματα μεταξύ των συντηρήσεών του, που φτάνουν μέχρι και τις 40.000 χιλιόμετρα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το νέο βασικό του κινητήρα, τον turbo diesel των 1.600 κυβικών, ο οποίος συνδυάζει την υψηλή απόδοση (έως 114 ίππους) με την περιορισμένη κατανάλωση που προσαναφέραμε αλλά και τις αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων, κάτι που ισχύει για όλη την γκάμα.

Η τιμή του νέου Mercedes Vito Van ξεκινά από 21.645 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ και με όφελος απόσυρσης) για το 109 CDI Compact, με το σύγχρονο κινητήρα πετρελαίου των 1.6 λίτρων.



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved