Σουμάχερ: Ένας χρόνος… αγωνία (photos+videos)

Σουμάχερ: Ένας χρόνος… αγωνία (photos+videos)

Ήταν το μεσημέρι της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν η είδηση του σοβαρού τραυματισμού στο Μίκαελ Σουμάχερ σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του μηχανοκίνητου και όχι μόνο, αθλητισμού.

Ο Γερμανός πρώην «πιλότος» της Formula 1 κατά τη διάρκεια των χειμερινών του διακοπών στις γαλλικές Άλπεις, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, κάνοντας σκι. Ο επτάκις Πρωταθλητής παρέκλινε της αρχικής του πορείας με τα χιονοπέδιλα, προκειμένου να σώσει το παιδί ενός φίλου του, όταν αυτό έχασε τον… δρόμο της κατάβασης και βρέθηκε εκτός πίστας. Όμως, στην προσπάθειά του, έχασε την ισορροπία του, ελέω του πυκνού χιονιού και χτύπησε με δύναμη το κεφάλι του σε βράχο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

SoumaxerAtixima

Άμεσα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να καταφέρουν να τον κρατήσουν στην ζωή, μια και είχε υποστεί πολλαπλές εγκεφαλικές κακώσεις. Λίγες ώρες αργότερα, η εκπρόσωπος της οικογένειας, Σαμπίν Κεμ, επιβεβαίωσε την είδηση του ατυχήματος, ενώ οι επικεφαλής της ιατρικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της γαλλικής πόλης, χαρακτήρισαν την κατάστασή του ιδιαιτέρως κρίσιμη. Η είδηση του τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και δίκτυα απ’ όλον τον κόσμο… κατασκήνωσαν μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, προκειμένου να έχουν άμεση πληροφόρηση.

AnakoinothenGiatroi

Η κατάσταση είχε αρχίσει να… φεύγει από τον έλεγχο, κάτι που ανάγκασε την γυναίκα του «Σούμι», Κορίνα, με γραπτή της δήλωση να ζητήσει από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν την κατάστασή του, αλλά και να μην προκαλούν προβλήματα στους θεράποντες ιατρούς, μια και η πίεση για ανακοινώσεις ήταν μεγάλη. Ωστόσο, ο Γερμανός, είχε στο πλευρό του, πέραν βέβαια από την οικογένειά του, χιλιάδες οπαδούς. Μάλιστα, πολλοί βρέθηκαν στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, προκειμένου να εκφράσουν με τον τρόπο τους την στήριξή τους στην μάχη που έγινε ο «πιλότος» για να μείνει στην ζωή.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έμεινε πολλούς μήνες σε τεχνητό κώμα, μια και ο κίνδυνος ήταν μεγάλος. Άλλωστε, το κράνος που φορούσε την ώρα του ατυχήματος, είχε διαμελιστεί, με τις τοπικές αρχές να διεξάγουν έρευνα, ούτως ώστε να αναλυθούν τα αίτημα του χτυπήματος. Σημαντικές πληροφορίες φέρεται πως πρόσφερε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του Γερμανού, αλλά και το βίντεο ενός τουρίστα που μαγνητοσκοπούσε το συμβάν.

SimeioAtuximatos

Στις 25 Απριλίου τα νέα για την κατάσταση της υγείας του ήταν ευχάριστα, μια και σύμφωνα με τον Τύπο είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του και 16 Ιουνίου ανακοινώθηκε επίσημα πως ο «Σούμι» πήρε εξιτήριο από την Γκρενόμπλ και ακολούθησε η μεταφορά του σε ειδική κλινική στην Ελβετία. Εκεί έμεινε για λίγες εβδομάδες, μια και πήρε εξιτήριο και συνεχίζει την θεραπεία του στην οικία του. Ουδείς, μέχρι και σήμερα μπορεί να διαβεβαιώσει πως ο Γερμανός πιλότος θα καταφέρει και πάλι να σταθεί στα πόδια του, ενώ θεωρείται σίγουρο πως το ενδεχόμενο να βρεθεί πίσω από ένα μονοθέσιο είναι μηδαμινό.

Πάντως, στις 13 Νοεμβρίου, 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου παγκοσμίου τίτλου στην Formula 1, η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ με μήνυμά της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Γερμανού, ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και ευχαρίστησε όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό του «πιλότου» στη μάχη που δίνει.

Γεννήθηκε: 3 Ιανουαρίου 1969 (44 ετών) στο Hürth, της Γερμανίας
Χρόνια στην F1: 1991–2006, 2010–2012
Καριέρα: Jordan (1991), Benetton (1991-1995), Ferrari (1996-2006), Mercedes GP (2010-2012)
Αγώνες
307 (εκκινήσεις)
Παγκόσμια Πρωταθλήματα 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
Νίκες 91
Podiums 155
Pole positions 68
Ταχύτεροι Γύροι 77
Πρώτος αγώνας 1991 Belgian Grand Prix
Πρώτη νίκη 1992 Belgian Grand Prix
Τελευταία νίκη 2006 Chinese Grand Prix
Τελευταία συμμετοχή 2012 Brazilian Grand Prix.

Διαβάστε ακόμα:

Γίνεται 45 με την ευχή να τα… εκατοστίσει (photos+videos)

To σημείο που τραυματίστηκε ο Σουμάχερ (video+photo)

Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών του! (photos+video)

Καμία νομική ευθύνη για το ατύχημα

«Κρίσιμα λάθη στη νοσηλεία του Σουμάχερ»

Αγρυπνία για το θαύμα… (video)

Σουμάχερ: Ένας χρόνος… αγωνία (photos+videos)



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved