Μαρκ Μάρκεζ στο Onsports: «Δεν θέλω να είμαι... Φέτελ!» (photos+videos)

Μαρκ Μάρκεζ στο Onsports: «Δεν θέλω να είμαι... Φέτελ!» (photos+videos)

Το Moto GP ξεκινάει στο Κατάρ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεζ, μιλάει στο Onsports για την προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά δεν θέλει καμία… σύγκριση με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και το δικό του σερί στη Φόρμουλα 1.

Ο Ισπανός αναβάτης της Χόντα έγραψε ιστορία στο περσινό πρωτάθλημα όταν έγινε ο νεότερος σε ηλικία άνθρωπος που το κατακτά και μάλιστα στην παρθενική του σεζόν. Στα 21 του χρόνια, η ζωή του μοιάζει σαν παραμύθι. Γεννημένος στις 17 Φεβρουαρίου του 1993 σε χωριό της Καταλονίας, απέκτησε την πρώτη του μοτοσικλέτα όταν ήταν 4 ετών σαν δώρο από τους γονείς του, Ροσέρ και Χουλιά.

Ξεκίνησε από το Enduro το 2001, όπου κατέκτησε τον τίτλο στην Καταλονία. Το 2002 βγήκε τρίτος στο πρωτάθλημα εκτός δρόμου της Καταλονίας. Το 2003 κατέκτησε το Open Racc 50 και το 2004 ήταν φιναλίστ στο 125cc για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου τις δύο επόμενες χρονιές. Στα 15 του μπήκε στο CEV Championship (Ισπανικό πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας), όπου οδήγησε την KTM 125 FRR.

Εκείνη τη χρονιά ήρθε και η πρώτη του νίκη, στη Χερέθ. Το 2008 έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc. Του πήρε μόλις δύο χρόνια (2010) για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με 10 νίκες και 12 pole positions. Το 2011 ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Moto 2, όπου εκείνη τη σεζόν ήταν φιναλίστ και το 2012 το κατέκτησε για να έρθει η περσινή μεγάλη του επιτυχία στο Moto GP.

Την περασμένη σεζόν «έσπασες» πολλά ρεκόρ. Ποιο ήταν το πιο σημαντικό για σένα;

«Αν έπρεπε να διαλέξω, σίγουρα ο τίτλος».

Είχες την ευκαιρία να κατακτήσεις τον τίτλο στο γκραν πρι της Αυστραλίας, αλλά είχες εγκαταλείψει τον αγώνα. Φοβήθηκες τότε ότι θα χάσεις το πρωτάθλημα;

«Πάντα μπορείς να το φανταστείς, αλλά δεν με ανησύχησε αυτό».

Πόσο καλό είναι για ένα παιδί να έχει επιτυχία σε αυτή τη νεαρή ηλικία; Είσαι μόλις 21 ετών. Αν σε αυτή την ηλικία μπορείς να καταφέρεις τόσα πολλά πράγματα, τότε πολλοί μπορεί να πουν ότι μπορείς να γίνεις θρύλος στο άθλημα. Συμφωνείς με αυτό;

«Δεν το σκέφτομαι, δεν είναι η ώρα. Είμαι συγκεντρωμένος στην οδήγηση, τίποτε άλλο».

Πότε συνειδητοποίησες την επιτυχία σου; Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο στην ηλικία σου να ελέγξει αυτό που κατάφερες εσύ. Ποιος σε βοήθησε σε αυτό;

«Δεν ξέρω, ήταν πολύ καιρό πριν… Πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν, δεν μπορώ να πω μόνο έναν γιατί θα ξεχάσω κάποια ονόματα, αλλά πιο σημαντική ήταν η οικογένειά μου. Ήταν πάντα κοντά μου».

Ο αδερφός σου, Άλεξ, οδηγεί στο Moto 3. Πιστεύεις ότι μια μέρα θα γίνει και αυτός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Moto GP για να γράψετε ιστορία σαν οικογένεια;

«Το εύχομαι. Είναι ένας πολύ καλός αναβάτης. Δουλεύει πολύ και ελπίζω ότι μπορεί να έχει μια καλή χρονιά στο Moto 3. Αλλά στα σίγουρα, βήμα βήμα».

Ποια ήταν η πιο ενθουσιώδης σου στιγμή στην πρώτη σου σεζόν στο Moto GP;

«Ίσως η πρώτη νίκη στο Όστιν και όταν πήρα τον τίτλο στη Βαλένθια. Ιδιαίτερες στιγμές!»

Ποια ήταν αντίστοιχα η χειρότερη στιγμή;

«Πάντα οι τραυματισμοί».

Παρακολουθείς Φόρμουλα 1 ή άλλα σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού;

«Μου αρέσει η Φόρμουλα 1, αλλά και όλα τα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Θα ήθελες να γίνεις ο Σεμπάστιαν Φέτελ του Moto GP και να κατακτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερους συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους;

«Δεν θέλω να συγκρίνομαι μαζί του. Πρώτα από όλα, επειδή έκανε κάτι μοναδικό, να κερδίσει τέσσερις σερί φορές τον παγκόσμιο τίτλο. Κάθε ένας είναι διαφορετικός και εγώ θα προσπαθήσω να είμαι στον καλύτερο εαυτό μου στο Moto GP».

Είσαι οπαδός κάποιου άλλου αθλήματος;

«Πολλών, αλλά πάνω από όλα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της ποδηλασίας και του ποδοσφαίρου».

Υποστηρίζεις κάποια ομάδα; Ο αγαπημένος σου αθλητής σε όλα τα σπορ ποιος είναι;

«Είμαι οπαδός της Μπαρτσελόνα και ο Πικέ είναι καλός μου φίλος».

Ποια είναι η αγαπημένη σου μοτοσικλέτα;

«Η RC213V».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου οδηγός;

«Ο Σεμπάστιαν Φέτελ».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου γκραν πρι και γιατί;

«Η Αραγονία. Είναι αγώνας στο σπίτι μου (Ισπανία) και μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα μεγάλο show σε αυτό το σιρκουί».

Ποια είναι η μεγαλύτερή σου αντιπαλότητα στο Moto GP;

«Ο Πεδρόσα, ο Λορένθο και ο Ρόσι».

Γιατί επέλεξες τη μοτοσικλέτα από το αυτοκίνητο;

«Αγαπώ τις μοτοσικλέτες».

Πολλοί γονείς φοβούνται τα παιδιά τους να οδηγούν μοτοσικλέτα. Εσύ απέκτησες την πρώτη σου στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Πώς τους έπεισες; Νιώθεις τυχερός για αυτό;

«Οι γονείς μου αγαπούν επίσης τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είναι περήφανοι που οι γιοι τους είναι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στην αρχή ήταν δύσκολο, αλλά όταν συνειδητοποίησαν το όνειρό μας που ήταν να γίνουμε αναβάτες, τότε μας άφησαν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας».

Ποιος ήταν ο πιο «τρελός» πανηγυρισμός σου για τον τίτλο στο Moto GP;

«Δεν μπορώ να σου πω (γέλια)».

Μετά από την πρώτη σου σπουδαία χρονιά στο Moto GP ποιο είναι το κίνητρό σου για τη δεύτερη;

«Έχω πολλά κίνητρα. Ακόμη έχω πολλά πράγματα να μάθω, να απολαύσω, να κερδίσω… Και το Moto 2 θα ενταχθεί σε εμάς και θα είναι εξαιρετικό να είμαστε όλοι μαζί».

Πώς η ομάδα σου, η Χόντα, συνέβαλε ώστε να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής;

«Έκαναν πολύ καλή δουλειά. Πάνω από όλα, μου έδωσαν μία ανταγωνιστική μοτοσικλέτα και πάντα με διδάσκουν πώς λειτουργεί το Moto GP. Τους είμαι ευγνώμων».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Μαρκ Μάρκεζ:


Μαρκ Μάρκεζ στο Onsports: «Δεν θέλω να είμαι... Φέτελ!» (photos+videos)



Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved