Φόρμουλα 1: Ο Σουμάχερ τους οδηγεί... (photos+videos)

Φόρμουλα 1: Ο Σουμάχερ τους οδηγεί... (photos+videos)

Θα κατακτήσει o Σεμπάστιαν Φέτελ τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο του ή κάποιος από τους προηγούμενους κατόχους, Φερνάντο Αλόνσο, Κίμι Ραϊκόνεν, Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον θα τον… εκθρονίσει; Το Onsports σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 λίγες ώρες πριν γίνει η πρώτη εκκίνηση της σεζόν.

Η καλή μέρα από το... πρωί φαίνεται λέει το ρητό και ο πρώτος αγώνας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν και θα είναι στη... σκιά της... μάχης που δίνει ο θρυλικός οδηγός, Μίκαελ Σουμάχερ, για τη ζωή του.

Σε διαφορετικές συνθήκες, ο πρώτος αγώνας της Φόρμουλα 1 στη σεζόν θα ήταν γιορτή. Ωστόσο, η σοβαρή κατάσταση της υγείας και ο κίνδυνος στον οποίο βρίσκεται ο Μίκαελ Σουμάχερ κάνουν το κλίμα λίγο πιο... μελαγχολικό. Δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα από τη στιγμή που ο «Σούμι» έχει γράψει ιστορία στο άθλημα και έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό πολλούς πιλότους και ομάδες. Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται και οι οδηγοί θα πρέπει να προχωρήσουν αν και η σκέψη τους είναι μαζί του.

Στο φετινό πρωτάθλημα, ραντεβού με την ιστορία έχει ο Φέτελ, ο οποίος θα ισοφαρίσει την επίδοση του Μίκαελ Σουμάχερ με τα πέντε σερί πρωταθλήματα (2000-2004) αν κατακτήσει τον τίτλο. Βέβαια, η προετοιμασία δεν πήγε όπως θα ήθελε, αφού είχε πολλά προβλήματα, κυρίως μηχανικής φύσεως, με το νέο μονοθέσιο της Ρεντ Μπουλ, RB10, ενώ θα έχει νέο… συμπαίκτη τον Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος είναι σαφώς πιο άπειρος από τον Μαρκ Γουέμπερ και είναι ερωτηματικό τι μπορεί να κάνει στο υψηλότερο επίπεδο μετά τη θητεία του στη θυγατρική ομάδα της αυστριακής ομάδας, Τόρο Ρόσο.

Τα προβλήματα της Ρεντ Μπουλ θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν η Φεράρι και η Μερσέντες. Η Σκουντερία ευελπιστεί ότι η επιστροφή του Κίμι Ραϊκόνεν θα φέρει άλλον… αέρα στην ομάδα από τη στιγμή που ο Φινλανδός πιλότος έχει καταφέρει το 2007 να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους Ιταλούς. Ο Φερνάντο Αλόνσο θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Φελίπε Μάσα, ο οποίος είχε μειωμένη απόδοση τα τελευταία χρόνια και αυτό ίσως βοηθήσει στην αναγέννηση της Φεράρι.

Η Μερσέντες έκανε την έκπληξη πέρσι όταν απέκτησε τον Λιούις Χάμιλτον από τη ΜακΛάρεν, αλλά και με την πολύ καλή πορεία που είχε στο πρωτάθλημα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008 και τον Νίκο Ρόζμπεργκ. Φέτος, ευελπιστεί να κάνει το… κάτι παραπάνω από την προηγούμενη σεζόν και όλα είναι υπέρ της για να το καταφέρει.

Ερωτηματικό αποτελεί τι θα κάνει η ΜακΛάρεν με Τζένσον Μπάτον και Κέβιν Μάγκνουσεν και αν αυτοί οι δύο πιλότοι θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες τη βρετανική ομάδα μετά από την περσινή απογοητευτική χρονιά. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται κάποια… έκπληξη, με τη Φορς Ίντια με τους Σέρχιο Πέρεζ και Νίκο Χούλκενμπεργκ, να θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις της περασμένης περιόδου, ενώ και η Ουίλιαμς παρουσιάζεται… φιλόδοξη με Μάσα και Βαλτέρι Μπότας.

Οι ομάδες και οι οδηγοί:

Ρεντ Μπουλ: Σεμπάστιαν Φέτελ, Ντανιέλ Ρικιάρντο
Μαρούσια: Μαξ Τσίλτον, Ζουλ Μπιανκί
Μερσέντες: Νίκο Ρόζμπεργκ, Λιούις Χάμιλτον
Φεράρι: Κίμι Ραϊκόνεν, Φερνάντο Αλόνσο
Λότους: Ρομάν Γκροσεάν, Παστόρ Μαλντονάντο
Κάτεραμ: Καμούι Κομπαγιάσι, Μάρκους Έρικσον
Φορς Ίντια: Σέρχιο Πέρεζ, Νίκο Χούλκενμπεργκ
Ουίλιαμς: Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας
ΜακΛάρεν: Κέβιν Μάγκνουσεν, Τζένσον Μπάτον
Ζάουμπερ: Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Αντριάν Σούτιλ
Τόρο Ρόσο: Ζαν Ερίκ Βερνιέ, Ντανιίλ Κβιάτ

Δείτε εδώ ενδιαφέροντα στατιστικά από το γκραν πρι της Μελβούρνης της Αυστραλίας, με το οποίο ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


Φόρμουλα 1: Ο Σουμάχερ τους οδηγεί... (photos+videos)



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved