F1: Αινίγματα για την Toro Rosso

F1: Αινίγματα για την Toro Rosso

Η πρώτη ημέρα δράσης στο σιρκουί του Hungaroring δεν κύλησε ιδεατά για τους οδηγούς της STR

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FORMULA 1 2013 - GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Γύρος 10/19
Πίστα: Hungaroring
Μήκος: 4.381
Γύροι: 70

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η πρώτη ημέρα δράσης στο σιρκουί του Hungaroring δεν κύλησε ιδεατά για τους οδηγούς της Scuderia Toro Rosso. Εν μέσω δοκιμών νέων εξαρτημάτων και των νέων ελαστικών, οι Jean-Eric Vergne και Daniel Ricciardo δεν κινήθηκαν στους συνήθεις τους ρυθμούς.

Αισιοδοξούν όμως πως οι STR8 μπορούν να είναι ταχύτερες στις επίσημες διαδικασίες του δέκατου γύρου της σεζόν.

#19 DANIEL RICCIARDO
FP1: Δέκατη-έβδομη θέση, 24 γύροι, με καλύτερο χρόνο 1.24.383
FP2: Δέκατη-έβδομη θέση, 41 γύροι, με καλύτερο χρόνο 1.23.411

«Το πρωί δοκίμασα κάποιες αναβαθμίσεις που έχουμε για αυτό το τριήμερο. Είχαμε αμφιβολίες σχετικά με την απόδοσή τους, άρα το απόγευμα χρησιμοποιήσαμε σε κάποιους τομείς τις προηγούμενες ρυθμίσεις, ώστε να μπορούμε να κάνουμε την απαιτούμενη σύγκριση. Από πλευράς απόδοσης, σήμερα ήμασταν πολύ αργοί, θα πρέπει να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο μονοθέσιο αύριο. Η θερμοκρασία των πίσω ελαστικών μου ανέβαινε πολύ, πράγμα που έφερε πολλή υποστροφή στις προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων. Κάθε άλλο παρά άνετα ένιωθα σήμερα πίσω από το τιμόνι. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να καταφέρουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί το Σαββατοκύριακο. Τα ελαστικά προφανώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις συνθήκες και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τα μέγιστα από αυτά».

#18 JEAN-ERIC VERGNE
FP1: Δέκατη-τέταρτη θέση, 15 γύροι, με καλύτερο χρόνο 1.24.204
FP2: Δέκατη-έκτη θέση, 34 γύροι, με καλύτερο χρόνο 1.23.369

«Το πρωί ένιωθα αισιόδοξος καθώς έχουμε πολλές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό μας. Ωστόσο, δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε στην πίστα. Ελπίζουμε να κάνουμε το μονοθέσιο μας πιο γρήγορο αλλά φαίνεται πως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις αναβαθμίσεις σε καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει να δουλέψουμε στον τομέα του set-up αλλά έχουμε βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση, περιμένω λοιπόν η δουλειά που θα γίνει μετά τη βραδινή σύσκεψη, να φέρει τις απαιτούμενες βελτιώσεις για αύριο. Από πλευράς ελαστικών, είχαμε τη συνήθη διαφορά σε απόδοση ανάμεσα στις δύο γόμες, με τα νέα ελαστικά να αποδίδουν μια χαρά, πράγμα θετικό».

LAURENT MEKIES Επικεφαλής απόδοσης μονοθεσίου

«Μία δύσκολη ημέρα για εμάς. Είχαμε πολλά νέα στοιχεία να εξετάσουμε, τόσο στο αεροδυναμικό μέτωπο όσο και στον τομέα της ανάρτησης. Ξοδέψαμε λοιπόν τη μέρα επιδιώκοντας να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τις αναβαθμίσεις μας, μοιράζοντας την αξιολόγηση στους δύο οδηγούς μας. Τα παραπάνω αποτελούν μέρος του προγράμματος εξέλιξης που είχαμε θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν και δεν αφορούν ειδικά στο Hungaroring. Είναι σαφές πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας μέχρι να κατανοήσουμε τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησής τους και ως αποτέλεσμα, δεν ήμασταν όσο ανταγωνιστικοί περιμέναμε. Θα μελετήσουμε απόψε τα δεδομένα της τηλεμετρίας αλλά πρέπει να βρούμε γιατί χάσαμε τόση ταχύτητα. Να δούμε ποιες αναβαθμίσεις απέδωσαν και ποιες όχι, ώστε να αποφασίσουμε ποιες θα κρατήσουμε το Σαββατοκύριακο και ποιες όχι».



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved