Γουίλιαμς: Με Μαλντονάντο και Μπότας το 2013

Γουίλιαμς: Με Μαλντονάντο και Μπότας το 2013

Τους οδηγούς της για τη σεζόν του 2013 στη Φόρμουλα 1 ανακοίνωσε την Τετάρτη (28/11) η Γουίλιαμς.

Πρόκειται για τον Παστόρ Μαλντονάντο από τη Βενεζουέλα, ο οποίος παραμένει στη Γουίλιαμς για ακόμη μια σεζόν και τον Φινλανδό Βαλτέρι Μπότας που «αναβαθμίζεται» σε οδηγό αγώνων της ομάδας για το 2013.

Ο 23χρονος Μπότας, ο οποίος είναι στη Γουίλιαμς από το 2010, αντικαθιστά στο ρόστερ των «πιλότων» της ομάδας τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Σένα. Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, η Γουίλιαμς κατέλαβε την όγδοη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών με 76 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 θα είναι η τρίτη σεζόν του Μαλντονάντο στη Γουίλιαμς. Το 2012 ο οδηγός από τη Βενεζουέλα πήρε τη νίκη στο ισπανικό γκραν πρι, ενώ κατέλαβε την 15η θέση στην κατάταξη των οδηγών με 45 βαθμούς. Από την πλευρά του, ο Μπότας ήταν οδηγός αγώνων της Γουίλιαμς από το 2010, ενώ, τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, έλαβε αρκετές φορές ως «αναπληρωματικός» οδηγός μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, όπου εντυπωσίασε με το ρυθμό και την ωριμότητά του. Έτσι, τη νέα σεζόν ο πρωταθλητής του GP3 για το 2011 θα κάνει ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα.

Σχολιάζοντας την επέκταση του συμβολαίου του για το 2013, ο Μαλντονάντο δήλωσε: «Πραγματικά απολαμβάνω την παρουσία μου στη Γουίλιαμς και ήμουν φυσικά πολύ χαρούμενος, όταν μου είπαν ότι θα συνέχιζα με την ομάδα το 2013. Το 2012 ήταν μια αξιομνημόνευτη χρονιά για μένα με τη νίκη στη Βαρκελόνη και κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά ως προς την απόδοση. Έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα και ελπίζω ότι την επόμενη χρονιά θα ανέβουμε ακόμη πιο ψηλά στο γκριντ και θα γευτούμε περισσότερες επιτυχίες».

Μιλώντας για το νέο ρόλο του στη Γουίλιαμς, ο Μπότας τόνισε: «Ήταν πάντα όνειρο ζωής για μένα να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Το να το κάνω με μια από τις πιο θρυλικές ομάδες του αθλήματος είναι απίστευτα ξεχωριστό. Πραγματικά απόλαυσα τα τρία χρόνια μου με τη Γουίλιαμς μέχρι στιγμής και αισθάνομαι ότι εδώ είναι το σπίτι μου, επομένως ο στόχος μου ήταν πάντα να μείνω για το 2013 και να εξελιχθώ σε οδηγό αγώνων. Ανυπομονώ να αρχίσει η καριέρα μου στη Φόρμουλα Ένα και να απολαύσω πολλές επιτυχίες με τη Γουίλιαμς».

Τέλος, ο ιδρυτής της ομάδας, σερ Φρανκ Γουίλιαμς, υπογράμμισε: «Με τον Παστόρ και τον Βαλτέρι έχουμε δύο από τα πιο συναρπαστικά ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαι ειδικά ενθουσιασμένος με το τι μπορεί το 2013 να φέρει για τη Γουίλιαμς. Ο Παστόρ έχει δείξει πάντα αξιοθαύμαστο ρυθμό και αυτή τη χρονιά τον είδαμε να ωριμάζει ως οδηγός αγώνων. Ο Βαλτέρι είναι απλά ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς οδηγούς αγώνων που έχω συναντήσει και περιμένουμε σπουδαία πράγματα από αυτόν στο μέλλον. Επίσης, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον αποχωρούντα οδηγό μας, Μπρούνο Σένα, για τη σκληρή δουλειά του την προηγούμενη χρονιά και να του ευχηθώ την καλύτερη τύχη στη συνέχεια».



Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved