Στο βάθρο του Ράλι Φινλανδίας ο Latvala

Στο βάθρο του Ράλι Φινλανδίας ο Latvala

Μία θέση στο βάθρο του Ράλι Φινλανδίας κατέκτησε ο Jari-Matti Latvala ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει…

«Οι Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila διεκδίκησαν μία θέση στο βάθρο για τη Ford World Rally Team στον αγώνα της πατρίδας τους στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.  Οδηγώντας ένα Ford Fiesta RS World Rally Car τερμάτισαν στην 3η θέση στο Ράλι Φινλανδίας, ενώ οι team-mates τους Petter Solberg & Chris Patterson τερμάτισαν 4οι με όμοιο αυτοκίνητο.
 
Τα Fiesta RS WRC έδωσαν δυναμικά το παρόν στην πρώτη δεκάδα με επτά τερματισμούς στον όγδοο και ταχύτερο γύρο της σεζόν καθώς οι ιδιωτικές συμμετοχές ακολούθησαν τις επίσημες της Ford.
 
Το Ράλι Φινλανδίας είναι από τα πολυτιμότερα πετράδια στο στέμμα του WRC.  Το τριήμερο ράλι που πραγματοποιήθηκε στα γραφικά δάση κοντά στο Jyväskylä, 270km βόρεια του Ελσίνκι, ήταν το αντίστοιχο του σπριντ των 100 m, με 303,52χλμ. αγώνα μόνο σε 18 ειδικές διαδρομές. Ήταν ένας από τους ταχύτερους γύρους στην ιστορία του WRC και έγινε σε φρενήρεις ρυθμούς με μέσες ταχύτητες που πλησίαζαν τα 130 χλμ./ώρα.
 
Τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν στα δάση, κυρίως στην κλασική ειδική Ouninpohja με την οποία ολοκληρώθηκε ο αγώνας το Σαββατόβραδο.  Γρήγοροι δρόμοι και ιλιγγιώδη άλματα πάνω από τυφλά σημεία την καθιστούν τη δυσκολότερη πρόκληση του σπορ και δύο περάσματα της ειδικής των 33,01χλμ. ήταν ιδανικό φινάλε για τον αγώνα.
 
Ο Latvala ολοκλήρωσε το σύντομο πρώτο σκέλος της Πέμπτης στη δεύτερη θέση, αλλά ο 27-χρονος δεν κατάφερε να παρακολουθήσει την ταχύτητα των πρώτων την Παρασκευή.  Στην αρχή απογοητεύτηκε που δεν μπορούσε να τελειοποιήσει το σετάρισμα του Fiesta RS WRC.  Ωστόσο, αφού το πέτυχε, ένοιωσε αυτοπεποίθηση και απομακρύνθηκε από τον team-mate του κατά τη διάρκεια του τελευταίου σκέλους για να διασφαλίσει την τρίτη θέση.
 
Ο Solberg σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο ξεκινώντας τα δύο πρώτα σκέλη και ξεκίνησε την τελευταία ημέρα μόλις 1,1 δευτ. πίσω από τον team-mate του.  Μία αλλαγή στο σετάρισμα του Fiesta RS WRC με σκοπό τη βελτίωση των επιδόσεων δεν απέδωσε και επανήλθε στις αρχικές ρυθμίσεις τερματίζοντας τελικά τέταρτος 21,1 δεύτερα πίσω από τον Latvala.  
 
Ο διευθυντής της Ford World Rally Team, Malcolm Wilson ήταν ικανοποιημένος με μία θέση στο βάθρο, παραδέχτηκε όμως ότι ήλπιζε περισσότερα. «Χάσαμε έδαφος κατά τη διάρκεια του σύντομου σκέλους της Πέμπτης και δεδομένου του ρυθμού του Ράλι Φιλανδίας, γνωρίσαμε ότι θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, κάτι το οποίο και επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα με κάποιο από τα αυτοκίνητα και ήταν ενθαρρυντικό να έχουμε επτά Fiesta RS WRC στην πρώτη 10άδα» δήλωσε.
 
Ο διευθυντής των Ευρωπαϊκών Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων της Ford Racing, Gerard Quinn δήλωσε: «Νοιώθω μεγάλο σεβασμό για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι Jari-Matti και Petter αυτό το Σαββατοκύριακο.  Δεν είναι το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε αλλά έπρεπε να ανακτήσουν χρόνο, και έκαναν θαυμάσια δουλειά στους γρήγορους δρόμους του WRC.  Τώρα ανυπομονούμε για τη Γερμανία όπου ευελπιστώ να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην άσφαλτο».
 
Το δίδυμο Mads Østberg / Jonas Andersson της Adapta World Rally Team τερμάτισε στην 5η θέση με ένα Fiesta RS WRC, αφού αναπλήρωσαν το χαμένο χρόνο στην προτελευταία ειδική λόγω προβλήματος που είχε προκύψει προηγουμένως με τον κινητήριο άξονα.  Το ράλι ήταν επίσης ο τρίτος γύρος της WRC Academy που διεξάγεται με την υποστήριξη της Ford Racing και οι Britons Elfyn Evans / Phil Pugh πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους με Fiesta RS και ανέβηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος.
 
Επόμενος γύρος
 
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στη Γερμανία για τον πρώτο, παραδοσιακό ασφάλτινο αγώνα της σεζόν. Το Ράλι Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί  στις 23 - 26 Αυγούστου με βάση το Trier.  
 
Γενική Κατάταξη
1.  S Loeb/D Elena        FRA        Citroen DS3        2: 28. 11.4
2.  M Hirvonen/J Lehtinen    FIN                 Citroen DS3        2: 28. 17.5
3.  J-M Latvala/M Anttila    FIN                 Ford Fiesta RS      2: 28. 46.4
4.  P Solberg/C Patterson    NOR                 Ford Fiesta RS      2: 29. 07.5
5.  M Østberg/J Andersson     NOR                 Ford Fiesta RS      2: 30. 43.5
6.  O Tänak/K Sikk        EST                 Ford Fiesta RS      2: 30. 59.0
7.  M Rantanen/M Lukka    FIN                 Ford Fiesta RS      2: 33. 03.1
8.  J Ketomaa/M Stenberg     FIN                 Ford Fiesta RS      2: 34. 13.3
9.  M Prokop/Z Hrůza     CZE                 Ford Fiesta RS      2: 34. 15.7
10 S Ogier/J Ingrassia    FRA                 Skoda Fabia S2000    2: 36. 57.4
 
Πρωτάθλημα οδηγών
1.  S Loeb            171 βαθμοί                  
2.  M Hirvonen                      128 βαθμοί                   
3.  P Solberg                       104 βαθμοί                   
4.  M Østberg                         90 βαθμοί                   
5.  J-M Latvala                  69 βαθμοί                   
6.  E Novikov                            55 βαθμοί                   
 
Πρωτάθλημα κατασκευαστών
1.  Citroen Total WRT     280 βαθμοί
2.  Ford WRT                        171 βαθμοί
3.  M-Sport Ford WRT    115 βαθμοί
4.  Qatar WRT                          49 βαθμοί
5.  Citroen Junior WRT        48 βαθμοί
6.  Adapta WRT                37 βαθμοί».



Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved