X Games Λος Άντζελες

X Games Λος Άντζελες

Η Citroën Racing και ο Σεμπαστιάν Λεμπ είναι έτοιμοι να κατακτήσουν και το Λος Άντζελες, στα X Games της Κυριακής 1 Ιουλίου.

Πάντα πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις, η Citroën Racing και ο Σεμπαστιάν Λεμπ, προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος στα X Games Λος Άντζελες 2012.

Έχοντας τα πηδάλια ενός Citroën DS3 ‘XL’, ο 8κις παγκόσμιος πρωταθλητής θα δοκιμαστεί ενάντια στους καλύτερους οδηγούς του πρωταθλήματος Global Rallycross. Όλα ξεκίνησαν όταν η Reb Bull, επίσημος συνεργάτης της Citroën Total World Rally Team από το 2008, είχε την εξής ιδέα: η Citroën Racing και ο Σεμπαστιάν Λεμπ να λάβουν μέρος στα X Games Λος Άντζελες 2012 ανταγωνιζόμενοι τον Τράβις Παστράνα, ένα αστέρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού που επίσης υποστηρίζεται από την Red Bull.

Η Citroën και ο Loeb με χαρά δέχτηκαν την πρόκληση και δεν έχασαν στιγμή στην προετοιμασία τους για τη μάχη. Ο 8κις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ήδη στο ενεργητικό του 72 νίκες στο WRC και η προοπτική να αγωνιστεί σε ένα νέο πεδίο κάθε άλλο παρά τον ενοχλεί:

«Μου αρέσει να αγωνίζομαι και πάντα ενδιαφέρομαι να δοκιμάζω νέες προκλήσεις. Μια βδομάδα μετά το Ράλι Νέας Ζηλανδίας θα βρίσκομαι στο Λος Άντζελες για αυτή τη νέα περιπέτεια. Το Rallycross στην Ευρώπη προσφέρει εξαιρετικό θέαμα, η Αμερικανική έκδοση όμως δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Έτσι δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ όταν προέκυψε η ευκαιρία να ανταγωνιστώ οδηγούς όπως ο Μάρκους Γκρόνχολμ έχοντας στα χέρια μου ένα Citroën DS3 απόδοσης 545 ίππων».

Για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες νίκης η Citroën Racing εξέλιξε μια πολύ ιδιαίτερη έκδοση του DS3 με την ονομασία XL. «Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι όταν έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε νέες κατηγορίες προσπαθώντας να βρούμε τα όρια των κανονισμών», δήλωσε ο Συρίλ Ζουρντάν, επικεφαλής του project στη Citroën Racing. «Από μακριά το DS3 XL μοιάζει αρκετά με το WRC.

Παρά το γεγονός ότι το πλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι περίπου όμοιες, ο  κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης είναι εντελώς διαφορετικά. Για την περίπτωση χρησιμοποιήσαμε ένα δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο απόδοσης 545 ίππων και 800Nm ροπής. Η επιτάχυνση του DS3 XL δεν απέχει πολύ από εκείνη ενός αυτοκινήτου F1 φτάνοντας από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 2.4”».

Συγκρινόμενο με ένα αυτοκίνητο του WRC η απουσία συνοδηγού και εφεδρικών τροχών έκανε επιτακτική την ανάγκη για ανακατανομή του βάρους. «Αυτός είναι ο λόγος που το ψυγείο νερού μεταφέρθηκε στο χώρο αποσκευών», συνέχισε ο Ζυρίλ Ζουρντάν.

«Η βασική αισθητική διαφορά είναι οι αεραγωγοί απαγωγής θερμότητας στα πίσω φτερά. Αυτή η τροποποίηση έχει σαν στόχο την μεγιστοποίηση των επιδόσεων στην εκκίνηση που είναι και η πιο κρίσιμη φάση σε έναν αγώνα rallycross.»

Μετά τις τελικές ετοιμασίες από τη Citroën Racing στις εγκαταστάσεις της στις Βερσαλλίες, το DS3 XL δοκιμάστηκε από τον Loeb στην πίστα Dreux: «Με την τετρακίνηση και την επιπλέον δύναμη αυτό το DS3 είναι εξαιρετικά γρήγορο. Πειραματιστήκαμε με διάφορες ρυθμίσεις, όμως ξέρουμε ότι στην Αμερική οι πίστες είναι πολύ διαφορετικές και θα πρέπει πολύ γρήγορα να εγκλιματιστούμε».

Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί μια πολύ εντυπωσιακή αθλητική διοργάνωση η Citroën Racing και ο Λεμπ είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν για τη νίκη. «Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος στον αγώνα λάβαμε κάθε λεπτομέρεια πολύ σοβαρά υπόψη μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Citroën Racing, Υβ Ματόν.

«Με δεδομένο ότι δεν θα συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα, αλλά μόνο σε έναν  αγώνα η μοναδική μας τακτική θα είναι να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο αφού οι αντίπαλοι μας έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτή τη μορφή αγώνων, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι το τέλος».



Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved