To Aprilia SRV 850 επαναπροσδιορίζει τα όρια στον κόσμο των scooter

To Aprilia SRV 850 επαναπροσδιορίζει τα όρια στον κόσμο των scooter

Ισχύς, οδική συμπεριφορά, σπορ χαρακτήρας, στυλ: τα πάντα στο SRV 850 υποδηλώνουν την τεχνολογία, την απόδοση και την αισθητική των superbikes της Aprilia.

Το στυλ παραπέμπει στον κόσμο APRILIA superbikes. Κάθε παθιασμένος οπαδός της ιταλικής εταιρίας δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει την αισθητική και τα στιλιστικά πρότυπα στο νέο SRV 850, τα οποία, μαζί με την απόδοση, συνέβαλαν στον καθορισμό των μοτοσυκλετών Aprilia σαν σημείο αναφοράς στον κόσμο των σπορ δίτροχων.

Το Aprilia SRV 850 έχει δημιουργηθεί με βάση το GP 800, το δικύλινδρο maxi scooter που παρουσιάστηκε από το Piaggio Group το 2007, και καθιερώθηκε ως το πιο ισχυρό scooter στον κόσμο. Οι μηχανικοί της Aprilia έχουν βελτιώσει αυτό το επαναστατικό project, μεταφέροντας στο νέο SRV 850 τη τεχνογνωσία δεκαετιών, που προέρχεται από τις νίκες σε αγώνες ταχύτητας σε όλο τον κόσμο και που η Aprilia πάντα μεταφέρει στις πιο σπορ μοτοσυκλέτες της, όπως το Aprilia RSV4, ο παγκόσμιος πρωταθλητής SBK για το 2010 αλλά και το maxi-motard Dorsoduro 1200.

Εξελιγμένη απόδοση του κινητήρα, βελτιωμένο set-up και αισθητική. Το SRV 850 μεταφέρει τη φιλοσοφία των επιδόσεων χωρίς συμβιβασμούς, που αποτελεί μέρος του DNA της Aprilia, στον κόσμο των σκούτερ.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΣΧΥΣ: ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Ο κινητήρας του Aprilia SRV 850 είναι ο πρώτος και μοναδικός δικύλινδρος V90° κινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε τέτοιο δίκυκλο, και καθιστά το maxi-σκούτερ από το Veneto το πιο γρήγορο και το πιο ισχυρό σκούτερ που κατασκευάστηκε ποτέ.
Ο κινητήρας έχει κυβισμό 839,3 cc, είναι υγρόψυκτος, εξοπλισμένος με ηλεκτρονικό ψεκασμό, με 4 βαλβίδες και δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Χάρη σε μια νέα βελτιωμένη μονάδα ελέγχου του κινητήρα, η μέγιστη ισχύς τώρα φτάνει τα 55,9 kW (76,0 ίπποι) στις 7.750 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή τα 76,4 Nm (7,8 kgm) στις 6.000 σ.α.λ., χαρακτηριστικά που τοποθετούν το νέο SRV 850 στην κορυφή της κατηγορίας του. Δύο νέοι αισθητήρες οξυγόνου (λάμδα), επιτρέπουν στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση του μίγματος καυσίμου στους δύο κυλίνδρους, προς όφελος της κατανάλωσης, την καλύτερη λειτουργία στο ρελαντί, καθώς και προοδευτικότερη απόδοση και ροπή στις μεσαίες στροφές, στοιχεία τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική αυτού του τύπου κινητήρα.

Το νέο σύστημα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα όσον αφορά την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Αλλά οι σχεδιαστές δεν είχαν στο μυαλό τους μόνο τη δύναμη όταν συνέλαβαν την ιδέα αυτού του εξαιρετικού κινητήρα: ο στρόφαλος και ο άξονας μετάδοσης έχουν σχεδιαστεί να έχουν περιστροφική κίνηση αντίθετη από αυτή των τροχών, προκειμένου να έχουμε μια σημαντική μείωση της περιστροφικής αδράνειας και της γυροσκοπικής επίδρασης, έτσι με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται ο χειρισμός και επιτυγχάνεται γρηγορότερη είσοδο στις στροφές.

Στο Aprilia SRV 850, προς όφελος της άνεσης, το ψαλίδι από αλουμίνιο εδράζεται στο πλαίσιο, εξασφαλίζοντας εξαιρετική σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, ενώ παράλληλα η ανάρτηση του κινητήρα στο πλαίσιο με σινεμπλόκ δεν επιτρέπει τους παραγόμενους κραδασμούς να μεταδίδονται στον αναβάτη.

ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ MAXI APRILIA

Το SRV 850 φέρνει το στυλ των maxi-μοτοσικλετών Aprilia, στον κόσμο των scooter.

Αν είναι αλήθεια, ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τότε το μπροστινό τμήμα του SRV 850 δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις σχετικά με τη φύση του πρώτου δικύλινδρου scooter της Aprilia: παραπέμπει στο στυλ που καθιέρωσε την διάσημη μοτοσυκλέτα RSV4, τη μοτοσυκλέτα που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike το 2010. Ο τριπλός προβολέας, οι δυναμικές εισαγωγές αέρα κάτω από το φωτιστικό σώμα, το φέρινγκ σχεδιασμένο σε αεροσήραγγα, είναι τα στοιχεία που το μοναδικό SRV 850 μοιράζεται με τη μοτοσυκλέτα που έχει φέρει την επανάσταση στον κόσμο των supersport. Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι παρόμοιοι του «αδερφού» RSV4, συμπεριλαμβανομένης και της διχρωμίας μαύρο/κόκκινο της έκδοσης «Factory», της μοτοσυκλέτας με την οποία πήρε μέρος ο Max Biaggi στα SBK.

Το εμπρός φτερό και καθρέφτες, που έχουν ενσωματωμένα τα φλας, ακολουθούν το αγωνιστικό στυλ της Aprilia, όπως επίσης το τιμόνι, με τα δύο αλουμινένια μπράτσα, και οι χειρολαβές πίσω τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του.
Τα γραφικά του πίνακα οργάνων, σε τέλειο στυλ της Aprilia Racing, είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά των καλύτερων σπορ μοτοσυκλετών. Τα μεγάλα αναλογικά όργανα (ταχύμετρο και στροφόμετρο) συνδυάζονται με μια μεγάλη, κεντρική οθόνη LCD , ένας αληθινός ενσωματωμένος υπολογιστής με πολλαπλές λειτουργίες (δύο μερικοί χιλιομετρητές, συνολικός χιλιομετρητής, δείκτης service, θερμοκρασία ψυκτικού υγρού) με δυνατότητα χειρισμού από το μπουτόν «MODE», που βρίσκεται στο τιμόνι.

Το γεμάτο δυναμισμό και αποφασιστικότητα στυλ ρύγχος του SRV850 είναι σε μια τέλεια ισορροπία με την αντίθεση που δημιουργείται με την κομψή και λεπτή ουρά.

Η μεγάλη σέλα, κατασκευασμένη από hi-tech υλικό, έχει σπορ σχεδίαση, αλλά παράλληλα προσφέρει μεγάλη άνεση για οδηγό και συνεπιβάτη. Το κομψό και λεπτό πίσω μέρος συμπληρώνεται από το πίσω φωτιστικό σώμα με τεχνολογία led, που το νέο δικύλινδρο scooter της Aprilia μοιράζεται με το Dorsoduro 1200, μια άλλη «extreme» μοτοσυκλέτα, σημαιοφόρο των maxi σπορ μοτοσυκλετών της Aprilia: μια οικογένεια οχημάτων στην οποία πλέον το SRV 850 είναι ένα πλήρες μέλος της, φέρνοντας μοναδικά σπορ χαρακτηριστικά στον κόσμο των scooter, χωρίς συμβιβασμούς, ούτε καν στο στυλ.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Η μεγάλη ισχύς του κινητήρα του δικύλινδρου Aprilia, απαιτεί ένα εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο. Το διπλό σωληνωτό πλαίσιο της Aprilia SRV 850 είναι κατασκευασμένο από χαλύβδινους σωλήνες υψηλής αντοχής.
Οι προσομοιώσεις και οι δοκιμές στο δρόμο έχουν δείξει ότι το SRV 850, σε πλήρη ισχύ, έχει ένα συντελεστή σταθερότητας παρόμοιο με μια μοτοσυκλέτα (1 rad / sec) και σχεδόν διπλάσιο από ένα συμβατικό σκούτερ. Η υψηλή ακαμψία μεταφράζεται σε μια εξαιρετική αίσθηση του ελέγχου κατά την οδήγηση. Το νέο maxi scooter της Aprilia μπορεί να γέρνει στις στροφές σαν μια σπορ μοτοσυκλέτα, φθάνοντας τις 45°, διατηρώντας ουδέτερη συμπεριφορά και εξαιρετικό κράτημα.

Ακόμα και κοιτάζοντας τις αναρτήσεις είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πώς η τεχνογνωσία της Aprilia από τον τομέα των μοτοσυκλέτων έχει μεταφερθεί στο νέο SRV 850. Το ψαλίδι είναι κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο και εδράζεται στο πλαίσιο, ενώ συνδέεται μέσω μοχλισμού με ένα αμορτισέρ, οριζόντια τοποθετημένο, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση σε επτά θέσεις.

Το τηλεσκοπικό πιρούνι των 41χιλιοστών βοηθά περισσότερο στο δυναμικό έλεγχο του οχήματος, βελτιώνοντας την ευστάθεια κατά το φρενάρισμα αλλά και στις στροφές.

Οι ζάντες με τα 5 μπράτσα, 16" μπροστά και 15" πίσω, είναι κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου για την ελαχιστοποίηση της περιστρεφόμενης μάζας, με αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση. Οι μεγάλες επιδόσεις του SRV έχουν αρωγή από radial ελαστικά, με διαστάσεις 120/70 και 160/60, μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Τα φρένα αποτελούνται εμπρός από δύο δαγκάνες 2 εμβόλων της χρυσής σειράς της Brembo και δύο 300 χιλ. semi-floating ατσάλινους δίσκους, ενώ στο πίσω τμήμα υπάρχει μια δαγκάνα με δύο αντικριστά έμβολα και ένας ατσάλινος δίσκος 280 χιλ. Τα σωληνάκια που διαθέτουν μεταλλικό πλέγμα και οι μανέτες που μπορούν να ρυθμιστούν σε 4 θέσεις, είναι στοιχεία που φανερώνουν τη μεγάλη προσοχή που έχει δοθεί και στο σύστημα πέδησης. Το Aprilia SRV 850 είναι εξοπλισμένο με χειρόφρενο που λειτουργεί με ένα πρακτικό μοχλό στην δεξιά πλευρά της ποδιάς.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Μια πλήρης γκάμα αξεσουάρ συνοδεύει το SRV 850 και ενισχύουν το hi-tech πνεύμα του.

- Τελικό εξάτμισης από τιτανίο και ανθρακονήματα, σχεδιασμένο από την Arrow, με ενσωματωμένο σιγαστήρα, σημαντικά ελαφρύτερο σε σχέση με το στάνταρ τελικό. Η εξάτμιση Euro 3 είναι εγκεκριμένη από την ΕΕ για χρήση δρόμου και εξασφαλίζει ένα βαθύτερο και πιο σπορ ήχο.

- Sport Gel σέλα, με μια απόλυτα σπορ σχεδίαση, προσφέρει μέγιστη άνεση, χάρη σε ένα ένθετο ισοθερμικό gel στο σημείο που κάθεται ο αναβάτης.

- Top box με quick release, που μπορεί να χωρέσει ένα flip-up κράνος και ένα full-jet κράνος με ζελατίνα. Είναι βαμμένο στο χρώμα του οχήματος και διαθέτει πλάτη συνεπιβάτη στο υλικό και χρώμα της σέλας για ακόμη μεγαλύτερη άνεση ακόμα και σε μακρινά ταξίδια.

- Ηλεκτρονικός συναγερμός με καλωδίωση.

- Φιμέ παρμπρίζ, από υψηλής ποιότητας μεθακρυλικό υλικό, που εγγυάται καλύτερη προστασία και μέγιστη άνεση κατά την οδήγηση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

- Προστασία ποδιών που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στον αναβάτη από το κρύο και τη βροχή. Εξοπλισμένη με ειδική ασφάλεια για να μην κλέβεται και εύκολη στην εγκατάσταση, η προστασία ποδιών παρέχει επίσης μέγιστη σταθερότητα ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες ενώ αυξάνει την παθητική ασφάλεια χάρη στα ειδικά ανακλαστικά. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο αδιάβροχο κάλυμμα σέλας.

- Κουκούλα οχήματος εξωτερικού χώρου. Αδιάβροχη, προστατεύει το όχημα από σκόνη και γρατζουνιές. Ελαστική, εφαρμόζει άψογα στο όχημα ενώ διαθέτει θήκες για τα αξεσουάρ όπως βαλιτσάκι και παρμπρίζ. Έχει επίσης ανακλαστικά στοιχεία, ειδικό διαφανές κάλυμμα πινακίδας, θερμοκολλημένες ραφές και το λογότυπο Aprilia στο πλάι.

- Ταπέτα ανοδιωμένου αλουμινίου, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς τροποποιήσεις στις ήδη υπάρχουσες υποδοχές στα πλαστικά του scooter. Αυτά ενσωματώνονται αρμονικά με τα ταπέτα του στάνταρ εξοπλισμού, διατηρώντας την αντιολισθητική ιδιότητά τους.

- Μηχανική κλειδαριά ασφαλείας τιμονιού, ένα γρήγορο, πρακτικό και βολικό σύστημα το οποίο, όταν δεν χρησιμοποιείται, παραμένει ασφαλισμένο μεταξύ των δυο πλευρών της σέλας. Διαθέτει επίσης ειδική προέκταση ώστε να μπορεί ο αναβάτης να ασφαλίσει το σκούτερ σε σταθερό σημείο.

- «Carbon look» μπροστινό φτερό και πλευρικά καπάκια, που ενισχύουν το sport χαρακτήρα του Aprilia SRV 850.

- Κιτ στήριξης GPS navigator Tom Tom.

ΧΡΩΜΑΤΑ

Το μοντέλο θα διατίθεται σε αγωνιστικά Aprilia χρώματα άσπρο (glam white) και μαύρο (vulcan black).

ΤΙΜΗ

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική Αγορά στο τέλος Μαρτίου με προτεινόμενη λιανική τιμή € 9.960.

2 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Σοκ: Νοκ-άουτ και ο Μολέδο στον Παναθηναϊκό!
Σοκ: Νοκ-άουτ και ο Μολέδο στον Παναθηναϊκό!
Τραγικά πράγματα στα Χανιά, περίμενε ασθενοφόρο ο Μολέδο!
Τραγικά πράγματα στα Χανιά, περίμενε ασθενοφόρο ο Μολέδο!
«Όργια» Νεϊμάρ στο 6-2 της Παρί! (video)
«Όργια» Νεϊμάρ στο 6-2 της Παρί! (video)
Νέα παραίτηση στον Ηρακλή
Νέα παραίτηση στον Ηρακλή
Βάσεις 2017: Η αγωνία στο «κόκκινο» - Αυτές είναι οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές
Βάσεις 2017: Η αγωνία στο «κόκκινο» - Αυτές είναι οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης