Παρουσίαση της ομάδας Renault Sport F1 στο Grand Prix της Αυστραλίας

Παρουσίαση της ομάδας Renault Sport F1 στο Grand Prix της Αυστραλίας

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 για το 2012, ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου με τον αγώνα της Αυστραλίας στην πίστα του Albert Park της Μελβούρνης, συνολικού μήκους 5,303χλμ.

Για το φετινό πρωτάθλημα, η Renault Sport F1 προμηθεύει με τον κινητήρα V8 RS27 τέσσερις ομάδες: τη Red Bull Racing, που έχει σαν αποστολή της την υπεράσπιση των 2 τελευταίων Παγκόσμιων τίτλων της, τη Lotus F1, την Caterham F1, και την Williams F1, που αναβιώνει για πρώτη φορά, μετά το 1997, την ιστορική συνύπαρξη Williams-Renault.

Jean-Francois-Caubet

Ο διευθυντής της Renault Sport F1, Jean-François Caubet

 «Η περσινή χρονιά μας έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το ρόλο της Renault, και από ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας, να γίνει πλέον προμηθευτής κινητήρων, εξηγεί ο γενικός διευθυντής της Renault Sport F1, Jean-François Caubet. Η φετινή χρονιά είναι χρονιά της επιβεβαίωσης. Έχουμε πλέον αποδείξει ότι ο κινητήρας RS27 είναι μακράν ο καλύτερος κινητήρας του θεσμού. Φέτος θέλουμε να αποδείξουμε ότι και οι υπηρεσίες, η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία που παρέχουμε στους συνεργάτες μας, βρίσκονται στο ίδιο κορυφαίο επίπεδο».

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους συνεργάτες μας, κινητήρες δυνατούς, αξιόπιστους, και εξελιγμένους στο όριο των δυνατοτήτων που μας επιτρέπουν οι κανονισμοί, ώστε να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους στόχους τους, είτε αυτοί αφορούν στην κατάκτηση τίτλων, είτε στην συγκέντρωση βαθμών».
«Ταυτόχρονα, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε εμάς και στην Renault, τόσο στον τομέα των πωλήσεων, όσο και του μάρκετινγκ, ώστε να επενδύσουμε στην εικόνα και στις πωλήσεις των αυτοκινήτων παραγωγής. Δεν βρισκόμαστε εδώ μόνο για να συμμετέχουμε στους αγώνες, αλλά και για να εκμεταλλευτούμε εμπορικά τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει στον εμπορικό τομέα η εμπλοκή μας με τον κόσμο της F1».

 

Ο λόγος στους συνεργάτες μας…


Christian-Horner

Christian Horner, επικεφαλής της ομάδας Red Bull Racing

«Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά χρονιά συνεργασίας με την Renault Sport F1. Είναι γεγονός ότι μαζί έχουμε γνωρίσει πολλές επιτυχίες, όπως είναι οι 27 νίκες, οι 65 πρώτες θέσεις, οι 38 pole positions, και τα 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Η επαγγελματική μας σχέση με την Renault Sport F1 είναι απλή και ξεκάθαρη, γεγονός που παίζει καθοριστικό ρόλο στην πειθαρχία και τη διαρκή εξέλιξη. Από το 2007, η συνεργασία μας συνέχισε να διευρύνεται και πέρσι φτάσαμε σε ένα επίπεδο τεχνικής συνεργασίας, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κορυφαίο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την απόδοσή μας, αλλά και να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την συνεργασία και για τα επόμενα χρόνια. Το 2014 είναι η χρονιά που θα παρουσιαστεί ο νέος κινητήρας V6, και με την διευρυμένη τεχνολογική συνεργασία που έχουμε με την Renault Sport F1, φιλοδοξούμε να εξελίξουμε τον συγκεκριμένο κινητήρα ώστε να δουλεύει τέλεια με το δικό μας σασί».

 

Eric-Boullier

Eric Boullier, επικεφαλής της ομάδας Lotus F1

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η πολυετής συνεργασία μας με τη Renault ξαναήρθε στο προσκήνιο το 2012. Το μονοθέσιο μας με τον κωδικό E20 αποτελεί απόδειξη της προόδου που έχει γίνει στον τομέα του σχεδιασμού, της συναρμολόγησης και του φινιρίσματος. Η αξιοπιστία που αποκτήθηκε μέσω των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αποδεικνύει την ποιοτική υπεροχή των μονοθέσιών μας. Σαν ομάδα, έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες και αυτό μπορεί να φανεί και από τις επενδύσεις μας στον τομέα της ρευστομηχανικής (CFD/Computational fluid dynamics), στις τεχνικές προσομοίωσης στην αεροδυναμική σήραγγα, καθώς και στην πρόσληψη των δύο οδηγών μας. Η Renault χάρη στην τεχνογνωσία και την προηγμένη τεχνολογία της, εναρμονίζεται απόλυτα με αυτόν τον στόχο. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα περισσότερο από έναν κατασκευαστή κινητήρων».

 

Sir-Frank-Williams

Sir Frank Williams, επικεφαλής της ομάδας Williams F1

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε αυτό το πρωτάθλημα με την ανακοίνωση της συνεργασίας μας με τη Renault. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή για την ομάδα, δεδομένου ότι επιθυμία μας ήταν να θέσουμε τα θεμέλια για μια μακρά και γόνιμη συνεργασία με έναν κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η προηγούμενη συνεργασία μας με τη Renault έχει αφήσει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις, τόσο στην ομάδα, όσο και προσωπικά σε εμένα, αλλά τώρα το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο μέλλον και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούμε να χτίσουμε. Μια αλλαγή κινητήρα απαιτεί πάντα πολλή δουλειά , αλλά οι μηχανικοί μας έχουν εργαστεί πολύ στενά με το έμπειρο προσωπικό της Renault σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στον κινητήρα RS27. Πραγματοποιήσαμε αρκετές δοκιμές και ανυπομονούμε για να δούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας».

 

Tony-Fernandes

Tony Fernandes, επικεφαλής της ομάδας Caterham F1

«Η σεζόν του 2012 σηματοδοτεί τη 2η χρονιά συνεργασίας μας με τη Renault, και στόχος μας είναι να πλασαριστούμε στο μέσον της τελικής κατάταξης, και εφόσον παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία, να διεκδικήσουμε και τους πρώτους μας βαθμούς. Έχουμε επενδύσει σε πολλούς τομείς ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε την ομάδα, που βρίσκεται στην 3η χρονιά εμπλοκής της με το θεσμό, σε μία θέση που πραγματικά της αξίζει. Η συνεργασία μας με την ομάδα της Renault Sport F1 αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις, και ελήφθη αρκετά νωρίς ώστε να ενσωματωθεί πλήρως με την πορεία εξέλιξης της ομάδας. Με τη Renault μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, το ίδιο πάθος, και την ίδια θέληση στο κυνήγι των αποτελεσμάτων. Ξέρουν πώς να νικούν, και αυτό θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε σαν ομάδα».

 

taffin

Rémi Taffin, επικεφαλής αγωνιστικού τμήματος F1

«Η Μαλαισία βρίσκεται πολύ κοντά χρονικά, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ρυθμίσεων στα μονοθέσια, καθότι οι συνθήκες εκεί είναι πολύ διαφορετικές και η πίεση στους κινητήρες εξαιρετικά μεγάλη εξαιτίας των υψηλών ποσοστών υγρασίας και της ζέστης. Παρά το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο αγώνα, χάρη στην πολύ καλή υποστήριξη όλων των ανθρώπων πίσω στο Viry-Châtillon, αισθανόμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά όπως ξεκινήσαμε την χρονιά».

 

Renault Sport F1: Ενημέρωση για τον εναρκτήριο αγώνα του GP της Αυστραλίας


red1

Ο Sebastian Vettel με Red Bull Racing

Ο κινητήρας Renault RS27 οδήγησε την Red Bull Racing στη 2η θέση του Grand Prix της Αυστραλίας. Ο κινητήρας V8 Renault RS27 οδήγησε στον εναρκτήριο αγώνα του Grand Prix, τον πιλότο της Red Bull Racing, Sebastian Vettel στο 2ο σκαλί του βάθρου των νικητών στο εναρκτήριο Grand Prix του πρωταθλήματος της F1 που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία. Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε 2,1δλ. πίσω από τον νικητή Jenson Button, και 2δλ. μπροστά από τον 3ο Lewis Hamilton. Ο team-mate του, ο Mark Webber, κατέκτησε την 4η θέση, επίδοση που αποτελεί και την καλύτερη θέση για εκείνον στον αγώνα της πατρίδας του, με την ομάδα της Red Bull-Renault να αποκομίζει συνολικά 30 βαθμούς από τον συγκεκριμένο αγώνα.

 

maldonado

Ο Pastor Maldonado με Williams F1

Η ομάδα της Williams F1, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικά συναρπαστικό Σαββατοκύριακο με την RS27. Ο Pastor Maldonado ξεκίνησε τον αγώνα από την πολύ καλή 8η θέση και βρίσκονταν συνεχώς μέσα στην τελική δεκάδα μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο Bruno Senna ενεπλάκη σε ατύχημα στον 1ο κιόλας γύρο, γεγονός που τον έριξε πολύ πίσω στην τελική κατάταξη. Δυστυχώς ο αγώνας για εκείνον είχε πρόωρο τέλος όταν η σύγκρουσή του με τον Felipe Massa στον 53ο γύρο προκάλεσε σοβαρή ζημιά στο μονοθέσιό του.

 

kimi

Ο Kimi Raikkonen με Lotus F1

Η ομάδα της Lotus F1, επίσης με κινητήρα Renault RS27, πραγματοποίησε και αυτή ένα πολύ καλό ξεκίνημα, με τον Romain Grosjean να ξεκινά από την 3η θέση της σειράς εκκίνησης και τον Kimi Raikkonen ο οποίος ξεκίνησε από την 17η θέση να τερματίζει τελικά στην 7η θέση χαρίζοντας 6 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

 

caterham

Ο Vitaly Petrov με Caterham

Η ομάδα της Caterham F1 πραγματοποίησε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, με τους Heikki Kovalainen και Vitaly Petrov να βρίσκονται στις μεσαίες θέσεις μέχρι να εγκαταλείψουν τελικά.

Συνολικά, η συγκομιδή βαθμών από τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο Αυστραλιανό GP με κινητήρες Renault, έφτασε τους 36 βαθμούς.

 

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πρόστιμα για δυο
Πρόστιμα για δυο
Survivor: Ο Αγγελόπουλος «κάρφωσε» την Ευρυδίκη
Survivor: Ο Αγγελόπουλος «κάρφωσε» την Ευρυδίκη
O εργάτης Βαλβέρδε που έγινε βασιλιάς...
O εργάτης Βαλβέρδε που έγινε βασιλιάς...
Και σήμερα να κυβερνούσε ο Μητσοτάκης, πάλι θα καίγαμε την Αθήνα
Και σήμερα να κυβερνούσε ο Μητσοτάκης, πάλι θα καίγαμε την Αθήνα
Ραγδαίες εξελίξεις: Στη Βουλή η συνομιλία Καμμένου με ισοβίτη, καταδικασμένο για ναρκωτικά
Ραγδαίες εξελίξεις: Στη Βουλή η συνομιλία Καμμένου με ισοβίτη, καταδικασμένο για ναρκωτικά
Βασίλης Δήμας: «Σείστηκε» η Βέροια στη μουσική συνάντησή του επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη
Βασίλης Δήμας: «Σείστηκε» η Βέροια στη μουσική συνάντησή του επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Νικητής ο Φέτελ, το 1-2 η Ferrari
Νικητής ο Φέτελ, το 1-2 η Ferrari
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έριξε πρώτος την καρό σημαία στο GP…
Νικητής ο Φέτελ, το 1-2 η Ferrari
Τρομερή Mercedes, νικητής ο Χάμιλτον
Τρομερή Mercedes, νικητής ο Χάμιλτον
Τη δεύτερη -μετά το γκραν πρι της Κίνας- νίκη στο…
Τρομερή Mercedes, νικητής ο Χάμιλτον
Κυρίαρχος ο Χάμιλτον στις ελεύθερες δοκιμές
Κυρίαρχος ο Χάμιλτον στις ελεύθερες δοκιμές
Οι Μερσεντές ήταν πολύ ανώτερες στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών…
Κυρίαρχος ο Χάμιλτον στις ελεύθερες δοκιμές
To τραγικό «αντίο» του Ζιλ Βιλνέβ
To τραγικό «αντίο» του Ζιλ Βιλνέβ
Ο θρύλος της Formula 1 «έσβησε» σαν σήμερα πριν από…
To τραγικό «αντίο» του Ζιλ Βιλνέβ
Τους «ανατίναξε» ο Μπότας στο Σότσι
Τους «ανατίναξε» ο Μπότας στο Σότσι
Ο Φινλανδός πιλότος έκανε εξαιρετική εκκίνηση στην Ρωσία και τέθηκε…
Τους «ανατίναξε» ο Μπότας στο Σότσι
Απουσία Αλόνσο από το GP του Μονακό
Απουσία Αλόνσο από το GP του Μονακό
Η McLaren ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Φερνάντο Αλόνσο δεν θα…
Απουσία Αλόνσο από το GP του Μονακό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης