Euro 2004: Η ονειρική πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας πριν το απόλυτο έπος! (video)

Euro 2004: Η ονειρική πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας πριν το απόλυτο έπος! (video)

Euro 2004: Πέρασαν 19 χρόνια από την ημέρα που η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε μία ονειρική πορεία στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-1 της οικοδέσποινας Πορτογαλίας στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Πολλοί θεωρούσαν πως η «γαλανόλευκη» ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ του Euro 2004, όμως, από την αρχή, το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» έδειξε τις διαθέσεις του. Απέναντι στους υπερόπτες Πορτογάλους προκάλεσε το πρώτο «σοκ» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μερικές εβδομάδες αργότερα, ολοκλήρωσε ένα ανεπανάληπτο έπος.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η Εθνική Ελλάδας μπήκε ιδανικά και μόλις στο 7ο λεπτό, ο Γιώργος Καραγκούνης μ’ έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, νικά τον Ρικάρντο δίνοντας το προβάδισμα στο «συγκρότημα» του Ότο Ρεχάγκελ.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, η «γαλανόλευκη» κατάφερε να «παγώσει» και πάλι το «Ντραγκάο», όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε πέναλτι στον Γιούρκα Σεϊταρίδη και ο Άγγελος Μπασινάς από τα 11... βήματα, διπλασίασε τα τέρματα της εθνικής. Το μόνο που κατάφεραν οι Ίβηρες ήταν να μειώσουν 2-1 στις καθυστερήσεις με το τέρμα του CR7, στα πρώτα του… βήματα στο παγκόσμιο στερέωμα.

Όμως, αυτή ήταν μόνο η αρχή. Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Ιουνίου η Ελλάδα πήρε 1-1 από την Ισπανία και τέσσερις μέρες αργότερα, γνώρισε την πιο γλυκιά και μοναδική ήττα της στο τουρνουά, 2-1 από την Ρωσία, αλλά δεν ήταν ικανή να της κόψει τον… δρόμο.

Ακολούθησαν ο αξέχαστος προημιτελικός, απέναντι στην Γαλλία (1-0), ο ημιτελικός με την Τσεχία που κρίθηκε στην παράταση με το Silver Goal του Τραϊανού Δέλλα και ο μεγάλος τελικός απέναντι στην Πορτογαλία, η οποία γνώρισε τη δεύτερη ήττα της από τη «γαλανόλευκη» 1-0 με το «χρυσό» γκολ του Άγγελου Χαριστέα. Και η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Η πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004:

Σάββατο 12 Ιουνίου 2004
Πορτογαλία-Ελλάδα 1-2 (0-1)
Πόρτο (Ντραγκάο)

Σκόρερ: 6’ Καραγκούνης, 51’ Μπασινάς (πεν.), 90’ Ρονάλντο

Πορτογαλία: Ρικάρντο, Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα
Προπονητής: Λουίς Φελίπε Σκολάρι

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)
Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ

 


Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved