Λυκογιάννης: «Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν περισσότερο την βοήθεια από τους Έλληνες»!

Λυκογιάννης: «Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν περισσότερο την βοήθεια από τους Έλληνες»!

Ο μετρ στην ανάδειξη και την αξιοποίηση ξένων παικτών Άρης Λυκογιάννης αναλύει στο ONSPORTS τις περιπτώσεις των επτά καλαθοσφαιριστών με τα εντυπωσιακότερα limit up στο Χρηματιστήριο του μπάσκετ

Ο Γάλλος συγγραφέας και νομπελίστας Αλμπέρ Καμύ έλεγε πως «το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δυο φορές» και δεν είχε άδικο, αφού δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς ένας καλό αθλητή και τον εξελίσσεις παίρνοντας το καλύτερο από εκείνον! Αν υπάρχει ένας μετρ στην ανάδειξη και την… εκτόξευση ξένων παικτών, αυτός είναι ο Άρης Λυκογιάννης.

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου έψαξε στα κιτάπια του και βρήκε τις επτά περιπτώσεις των ξένων που πέρασαν από τα χέρια του και έκαναν συνεχόμενα limit up στο Χρηματιστήριο του μπάσκετ!

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν προπονητή από το να αναδεικνύει το ταλέντο ενός παίκτη, να τον διαμορφώνει αγωνιστικά και να του αναδεικνύει το ταλέντο του» υποστηρίζει μιλώντας στο ONSPORTS ο Άρης Λυκογιάννης και προσθέτει: «Με όλα αυτά τα παιδιά που συνεργάστηκα έχουμε επικοινωνία στο whats up και στο Skype. Έχουμε επαφή και μιλάμε παρότι περνάνε τα χρόνια. Δεν είναι ότι απλώς συνεργαστήκαμε και τέλος. Μια φορά τουλάχιστον το χρόνο μιλάω με όλους. Το να βοηθήσω την εξέλιξη κάποιου παίκτη το θεωρώ πολύ σημαντικό. Και ξέρεις κάτι; Το αναγνωρίζουν. Θα σου πω μάλιστα και κάτι που μπορεί να ακουστεί κάπως: Οι Αμερικανοί παίκτες που προέρχονται από φτωχές καταστάσεις και έχουν μεγαλώσει πιο δύσκολα το αναγνωρίζουν περισσότερο από τους Έλληνες συμπαίκτες τους που έχουν βοηθηθεί εξίσου!».


Το ONSPORTS σας παρουσιάζει τις επτά περιπτώσεις παικτών που έκαναν την… τύχη τους παίζοντας για τον Άρη Λυκογιάννη.

2010-2011: Ντιόν Τόμπσον (Ίκαρος Καλλιθέας, συμβόλαιο 100.000 δολάρια)

Την επόμενη χρονιά έπαιξε στην Μάλαγα με συμβόλαιο 280.000 δολάρια εξαργυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική σεζόν στον Ίκαρο και το ελληνικό πρωτάθλημα, παίζοντας στην Ευρωλίγκα. Στην συνέχεια πήρε για τα καλά την… ανηφόρα η καριέρα του και έπαιξε για την Άλμπα Βερολίνου, την Μπάγερν, την Ζαλγκίρις Κάουνας κλπ.

2011-2012: Άαρον Μπέϊνς (Ίκαρος Καλλιθέας, συμβόλαιο 120.000 δολάρια)

Ο Αυστραλός σέντερ έκανε αίσθηση στο ελληνικό πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Ολίμπια Λουμπλιάνα με συμβόλαιο 300.000 δολάρια. Ένα χρόνο μετά μετακινήθηκε στο ΝΒΑ όπου πήρε τον τίτλο με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

2014-2015: Ντομινίκ Γουότερς (Κολοσσός, συμβόλαιο 5.000 μηνιαίως)

Έκανε τρομερή χρονιά με τους Ροδίτες και αποδείχθηκε ο παίκτης που άλλαξε τις αγωνιστικές ισορροπίες στην ομάδα, βγάζοντας φοβερή ενέργεια στο παρκέ. Την επόμενη χρονιά έπαιξε για τον Άρη με 10.000 δολάρια το μήνα στην εποχή Λάσκαρη, όπου υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες. Ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε στον Ολυμπιακό παίζοντας στην Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα με ετήσιες αποδοχές 250.000 δολάρια!

2016-17: Λάνγκστον Χολ (Κολοσσός, συμβόλαιο 55.000)

Ένα από τα «όπλα» εκείνης της χρονιάς για την ομάδα της Ρόδου ήταν ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ. Την επόμενη σεζόν υπέγραψε στον Προμηθέα κάνοντας μια εξαιρετική σεζόν με τα διπλά λεφτά!

2017-18: Μάλκολμ Γκρίφιν (Κολοσσός, συμβόλαιο 45.000 δολάρια)

«Υπερόπλο» στα χέρια του Άρη Λυκογιάννη ο Αμερικανός γκαρντ. «Έβγαλε μάτια» στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζοντας για ένα χαμηλό συμβόλαιο και πουλήθηκε πριν τελειώσει η σεζόν στην Ζενίτ έναντι 80.000 δολαρίων! Εν ολίγοις ο Κολοσσός έβγαλε και κέρδος από τον παίκτη του.

2017-2018: Τι Τζέι Μπρέι (Κολοσσός, συμβόλαιο 50.000 δολάρια)

Ο Αμερικανός άσος ήταν από τους παίκτες με τις λιγότερες πιθανότητες να βγει στον σχεδιασμό του Λυκογιάννη. Κι όμως ο Έλληνας προπονητής τον… απογείωσε και την επόμενη χρονιά έκανε συμβόλαιο στην Γερμανική Ράστα Βέχτα με 100.000 δολάρια. Ενώ τώρα αγωνίζεται στην Μπάγερν με ετήσιες απολαβές 300.000 δολάρια. Δεν το λες και άσχημα;

2017-2018: Μάρβιν Τζόουνς (Κολοσσός, συμβόλαιο 22.000 δολάρια)

Από τις εντυπωσιακότερες περιπτώσεις παικτών που τα limit up του κόντεψαν να «τινάξουν στον αέρα» το Χρηματιστήριο του μπάσκετ. Δούλεψε σκληρά υπό τις οδηγίες του Λυκογιάννη και από τα 22.000 δολάρια το χρόνο εκείνη τη σεζόν, την επόμενη υπέγραψε συμβόλαιο στην Ολίμπια Λουμπλιάνα με 120.000 δολάρια ετησίως παίζοντας στην Αδριατική Λίγκα και το Basketball Champions League.

Οι επτά αυτοί παίκτες δικαιολογημένα πίνουν νερό στο όνομα του Άρη Λυκογιάννη και του κάθε προπονητή (εάν είναι κάποιος άλλος κόουτς στον δρόμο τους) που έχουν συνεργαστεί και έχει συμβάλλει στην βελτίωση τους και την καλυτέρευση της ζωής τους. Γιατί αυτό είναι αλληλένδετο.

Ο εκάστοτε προπονητής συμβάλλει στην αγωνιστική διαμόρφωση του κάθε παίκτη και όταν αυτό συνδυάζεται με καλύτερα συμβόλαια και καλύτερο τρόπο ζωής, είναι λογικό και οι κόουτς να αισθάνονται ικανοποίηση. Γιατί η δουλειά τους έπιασε τόπο. Φτάνει να αναγνωρίζεται…

Δείτε στο photostory που ακολουθεί τις επτά περιπτώσεις που έκαναν limit up 



Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved