Παναθηναϊκός: Αϊτόρ ο τέταρτος! (videos&photos)

Παναθηναϊκός: Αϊτόρ ο τέταρτος! (videos&photos)

Εδώ και μερικές ώρες βρίσκεται στην Αθήνα ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα που θα συμπληρώσει... καρέ Ισπανών ακραίων στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Οι Ισπανοί φημίζονται για την ποδοσφαιρική τους… σχολή. Ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν περάσει στο επόμενο επίπεδο και σε Εθνικό επίπεδο, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ειδικά αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στα άκρα, είναι δεδομένη η… γραμμή παραγωγής τους. Από αυτό το «καλούπι» βγήκε και ο Αϊτορ Κανταλαπιέδρα. Ο παίκτης που εδώ και κάποιες ώρες είναι στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, προκειμένου να περάσει ιατρικά και εν συνεχεία να ολοκληρώσει και το τυπικό μέρος της συμφωνίας των δύο πλευρών που είναι γνωστή εδώ και κάποιες εβδομάδες.

Ο 24χρονος έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα Ισπανών που έχουν αγωνιστεί στο «τριφύλλι». Η οποία ξεκίνησε να εμπλουτίζεται πριν από 13 χρόνια μόλις! Ειδικά αναφορικά με τους εξτρέμ από την χώρα της Ιβηρικής, γίνεται μόλις ο τέταρτος στην ιστορία των «πράσινων». Οι τρεις προκάτοχοί του εκ διαμέτρου αντίθετες περιπτώσεις. Οι δύο με τεράστιο βιογραφικό, πραγματικοί παικταράδες που όμως ήρθαν στη δύση της καριέρας τους, ενώ ο τρίτος… άστα να πάνε. Ας τους θυμηθούμε.

Βίκτορ Σάντσεθ

Ο πρώτος Ισπανός που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Ένας παίκτης που είχε περάσει κι απ’ την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όλοι τον θυμόμαστε απ’ την εξαετία του στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Μια εξαετία που ο σύλλογος της Γαλικίας… έκρυβε την μπάλα! Ο Βίκτορ έχοντας αρκετούς τραυματισμούς και όντας στα 30 του χρόνια τότε, ήρθε στον Παναθηναϊκό καλοκαίρι του 2006. Έμεινε για μία σεζόν μετρώντας 18 συμμετοχές και 3 ασίστ. «Βαρύ» όνομα, αλλά μόνο αυτό θα θυμούνται οι περισσότεροι. Άντε και τη σέντρα που έκανε για να βάλει το αυτογκόλ ο Κωστούλας στο ντέρμπι με τον αιώνιο.

 
 

Λουίς Γκαρσία

Κατακτητής του Champions League με τη Λίβερπουλ το 2005 (έχοντας σημαντικό ρόλο μάλιστα), βγαλμένος από τα φυτώρια της Μπαρτσελόνα, με παρουσία στην «Μπάρτσα» και την Ατλέτικο Μαδρίτης πέραν της παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας, ο Λουίς Γκαρσία ήταν δίχως άλλο… παικταράς! Ακόμη κι αν οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν το είδαν στον υπέρτατο βαθμό τη σεζόν που έμεινε στην ομάδα τους, υπήρξαν στιγμές ποδοσφαιρικής γαλήνης που τους χάρισε. Το 2010-11 ήρθε ως ελεύθερος, μέτρησε 25 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ. Παρότι φαινόταν πως είναι στη δύση της καριέρας του, όποτε ερχόταν σε επαφή με την μπάλα… φώναζε η ποιότητά του!

 
 

Χοκίν Εσπάρθα

Η Οσασούνα ήταν το… ταβάνι του. Τουλάχιστον πριν αποκτηθεί απ’ τον Παναθηναϊκό. Ένα παιδί που… πέρασε και δεν ακούμπησε. Όχι άδικα αν κρίνει κανείς απ’ τις όποιες ικανότητες έδειξε στο χορτάρι. Ο Χοκίν Εσπάρθα αποκτήθηκε ως αριστερό εξτρέμ τον Γενάρη της σεζόν 2012-13. Κακή σεζόν, κακές μεταγραφές συνολικά (μαζί με παίκτες όπως ο Κάιπερς, ο Καζιγιάμα). Ο Εσπάρθα για τη μισή σεζόν που έμεινε στο «τριφύλλι», έκανε 8 συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή. Κάτι άλλο για να αναφερθεί κανείς… δεν υπάρχει. Πριν κάποια χρόνια (2014-15) αγωνίστηκε με τα χρώματα της Βέροιας, όπου ούτε σε αυτό το επίπεδο κατάφερε να δείξει κάτι…

Jokin Esparza Osasuna


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Στο τραπέζι και ο δανεισμός για Βιγιαφάνιες!

Παναθηναϊκός: Στο τραπέζι και ο δανεισμός για Βιγιαφάνιες!

Παναθηναϊκός: Επιστροφή Περέα, πρόβλημα με Κολοβό!

Παναθηναϊκός: Επιστροφή Περέα, πρόβλημα με Κολοβό!

Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved