Άριεν Ρόμπεν, «ένας ολλανδικός σίφουνας»

Άριεν Ρόμπεν, «ένας ολλανδικός σίφουνας»

Την περασμένη Δευτέρα, ο Αριεν Ρόμπεν έλυσε τη συνεργασία του με την Μπάγερν Μονάχου. «Δεν ξέρω ακόμη εάν θα συνεχίσω την καριέρα μου», δήλωνε λίγες ώρες αργότερα ο 35χρονος άσος στο «France Football» και το απόγευμα της Πέμπτης πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

«Θα αποφασίσει το σώμα μου. Οταν διαθέτω το απόλυτο των δυνάμεων μου, μπορώ να κάνω παιχνίδια παγκοσμίου επιπέδου. Θέλω πολύ να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Εχω πολλές προτάσεις και θα αποφασίσω όταν έλθει η ώρα», είχε πει στο έγκυρο γαλλικό περιοδικό. και όπως αποδείχθηκε, το... σώμα του αποφάσισε.

Ενα από τα σημαντικότερα κεφάλαια κατά την διάρκεια της θητείας του στην Μπάγερν, είναι και αυτό των σχέσεων που είχαν με τον Φρανκ Ριμπερί, δεδομένου ότι αμφότεροι είναι... ιδιόρρυθμοι χαρακτήρες: «Οσο περνούσε ο καιρός, τόσο πλησιάζαμε ο ένας τον άλλον. Τελικά, δεν ξέρω πως θα ήταν αυτή η δεκαετία χωρίς τον Φρανκ. Σημάδεψε την Ιστορία του συλλόγου με την παρουσία του, είναι κάτι αδιαμφισβήτητο. Ισως να έχει κι αυτός την ίδια άποψη. Ομως ένα είναι σίγουρο. Μαζί καταφέραμε εντυπωσιακά πράγματα και επιτρέψαμε στο σύλλογο να ανελιχθεί, προσφέροντας έναν νέο τρόπο παιχνιδιού».

Και ο Γάλλος άσος, φρόντισε να τον επιβεβαιώσει λίγο μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης. Στο... μήνυμα του Γάλλου άσου, προς τον Ρόμπεν, ο Ριμπερί τον ευχαρίστησε στα αγγλικά, στα γερμανικά, στα γαλλικά και στα ολλανδικά και πρόσθεσε στην ανάρτηση του στο Twitter: «Ο καλύτερος συμπαίκτης που θα μπορούσα να φαντασθώ στην Μπάγερν. Ο Ρόμπεν δεν θα ξεχασθεί ποτέ! Τι καριέρα φίλε μου! Να απολαύσεις, τώρα, τον χρόνο σου, έξω από τα γήπεδα»...

«Η γυναίκα μου, μου λέει συχνά πως μπορώ να είμαι υπερήφανος. Είναι κάτι ξεχωριστό», ομολογεί ο Ρόμπεν μιλώντας για τον εαυτό του και συνεχίζει: «Με αυτόν τον χαρακτήρα, έκτισα την υστεροφημία μου όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό κρατά 35 χρόνια. Δεν το επεξεργάζομαι καθόλου. Είναι θέμα συναισθήματος. Αυτό είναι το κλειδί».

Αναφερόμενος, τέλος, στον προπονητή τον οποίο θεωρεί κορυφαίο απ΄ όσους συνεργάσθηκε, ο Ολλανδός άσος, δεν διστάζει καθόλου: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος λατρεύει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Και ο Πεπ είναι το πρωτότυπο αυτού του παιχνιδιού, με διαρκή κατοχή της μπάλας και διαδοχικές επιθέσεις. Πλησίαζα στα 30 όταν ήλθε στην ομάδα. Και δεν πίστευα ποτέ, ότι θα μπορούσα να βελτιωθώ σ΄ αυτήν την ηλικία. Οπως στις αντιδράσεις μου, στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων και στη διαχείριση των φάσεων έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Ολες αυτές οι λεπτομέρειες, μου επέτρεψαν να γίνω ακόμη πιο ολοκληρωμένος παίκτης».

Στα 17 χρόνια που κράτησε η επαγγελματική του καριέρα, ο Ρόμπεν σημείωσε 235 γκολ, μοίρασε 182 ασίστ και κατέκτησε 30 τρόπαια. Τίμησε και με το παραπάνω τις φανέλες των Γκρόνινγκεν, Αϊντχόφεν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Οπως φυσικά και την φανέλα των «οράνιε» με την οποία αγωνίσθηκε -αρκετές ως αρχηγός- 96 φορές και σκόραρε 37 τέρματα.

Τι λένε όμως οι αντίπαλοι του μέσα στο γήπεδο; Ενας απ΄ αυτούς που τον αντιμετώπισαν πολλάκις στην μπουντεσλίγκα, είναι ο αριστερός οπισθοφύλακας της Βόλφσμπουργκ, Μαρσελ Σέφερ: «Στην θέση του, είναι ο κορυφαίος παίκτης της γενιάς του, πίσω από τον Μέσι. Οσα έκανε, δεν έγιναν σε 2-3 χρόνια, αλλά είχε διάρκεια στην απόδοση του και σε κορυφαίο επίπεδο. Τα έκανε για 10-12 χρόνια. Είναι πάρα πολύ γρήγορος. Οταν σε 20 μονομαχίες μαζί του, κερδίζεις τις 15 ειναι καλή στατιστική. Ομως αυτές οι πέντε φορές που θα σου ξεφύγει, αρκούν για να γίνει καταλυτικός. Πολλοί μου λένε: «Να του κάνεις τάκλινγκ». και απαντώ: «Ναι, προσπαθώ. Αλλά είναι πολύ γρήγορος»!

Ασφαλώς και εκτός από την εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση και την ποδοσφαιρική ευφυϊα, η ταχύτητα ήταν ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που διέθετε ο Ρόμπεν. Οπως αποδείχθηκε περίτρανα και στο Μουντιάλ του 2014, όταν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια. Οσο απίστευτο κι εάν φαίνεται, στην εμφατική νίκη με 5-1 επί της Ισπανίας, ο Ρόμπεν καταγράφηκε να τρέχει ελέγχοντας την «στρογγυλή θεά» με 37 (!) χλμ/ώρα!

Arjen Robben - All 37 Goals for the Netherlands

Top 10 Moments - Arjen Robben

Arjen Robben - 10 Years 10 Goals



Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-3: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-3: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved