H μοναδική ενασχόληση του Ρέστη με το… ελληνικό ποδόσφαιρο

H μοναδική ενασχόληση του Ρέστη με το… ελληνικό ποδόσφαιρο

Η ενασχόληση του Βίκτωρα Ρέστη με το ποδόσφαιρο ήταν σαν πυροτέχνημα που «έσκασε» νύχτα. Δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού που έφυγε από τη Γλυφάδα αφήνοντας τους παίκτες απλήρωτους να παλεύουν για την επιβίωσή τους πριν αφανιστεί ο σύλλογος.

Ο ποδοσφαιρικός «βίος και πολιτεία» του Βίκτωρα Ρέστη έκανε κύκλους αλλά ποτέ δεν είχε σταθερότητα. Πόσο μάλλον φερεγγυότητα. Ακούστηκε πολλές φορές η εμπλοκή του για την ΑΕΚ, ειδικά επί εποχής Ντέμη Νικολαϊδη και μετέπειτα, αλλά ουδέποτε ασχολήθηκε με την Ένωση. Παρά το γεγονός ότι ο Πέτρος Στάθης, δεξί του χέρι, όχι μόνο είχε εμπλοκή αλλά έτρεξε την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ τα χρόνια της Enic με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τον συνέδεσαν ακόμα με τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, αρκετά χρόνια πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ως διαμεσολαβητής για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πράσινης ΠΑΕ με τον Παϊρότζ Πιεµπονγκσάντ. Η σχέση του με τον Ταϊλανδό «μπρόκερ» κρατάει χρόνια. Από τότε που επένδυσαν μαζί στη Σίτι και λίγο πριν την χρεοκοπία πρόλαβαν να την πουλήσουν για… πολλά καράβια λεφτά στον Αραβα σεΐχη Μανσούρ.

Κατείχε σημαντικό μερίδιο μετοχών στην Μάντσεστερ Σίτι πριν οι Άραβες αναλάβουν να μετατρέψουν τους «Πολίτες» σε νέα δύναμη της Premier League, ενώ στην Ελλάδα είναι δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι η ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί κι αυτό το έχει καταγράψει η ιστορία. Εμφανίστηκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη το 2011 όταν και επένδυσε στον ΠΑΟΚ Γλυφάδας και οι μαρτυρίες της τότε εποχής έχουν να λένε για έναν άνθρωπο «φάντασμα».

«Δεν τον βλέπαμε και πάρα πολύ. Ήταν κοντά στην ομάδα, αλλά σπάνια εμφανιζόταν» είναι μερικές από τις μαρτυρίες που κατέγραψε το Onsports. Και πράγματι όσο η «κάνουλα» ήταν ανοιχτή το χρήμα έρεε άφθονο σε μια ομάδα η οποία αγωνιζόταν στην επαγγελματική τότε Football League 2 και λειτουργούσε σε συνθήκες ΠΑΕ Super League, χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει τι θα επακολουθούσε.

Η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ Γλυφάδας ήταν επεισοδιακή και η αρχή του τέλους για τον σύλλογο των Νοτίων Προαστίων. Με ρόστερ που δημιουργήθηκε για να χτυπήσει την άνοδο στην Football League αλλά και δηλώσεις εντυπωσιασμού όταν οι φήμες για εμπλοκή του Ρέστη σε μεγάλες ΠΑΕ της Αθήνας έδιναν και έπαιρναν, εκείνος έλεγε: «Για εμένα υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ Γλυφάδας. Στόχος μας είναι η Super League. Ξεκινήσαμε να βαδίζουμε στην οδό των ονείρων».

Ο ΠΑΟΚ Γλυφαδας μετανομάστηκε, μετά την άνοδο που κέρδισε από την Δ' Εθνική το 2010-2011, σε ΑΟ Γλυφάδας αλλά δεν μπόρεσε να προβιβαστεί στην Football League καθώς δεν ευνοήθηκε στην ισοβαθμία τη σεζόν 2011-12. Ήταν η εποχή που τα λεφτά έπεφταν στον σύλλογο σαν μην υπάρχει αύριο, κάτι το οποίο «εξαφάνισε» κυριολεκτικά το σύλλογο στο άμεσο μέλλον.

Κι αυτό δεν άργησε να συμβεί. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο και με τον στόχο της ανόδου να μην έχει επιτευχθεί, ο Βίκτωρας Ρέστης αποφάσισε σε μια νύχτα να σταματήσει την χρηματοδότηση της ομάδας. Η «κάνουλα» που ήταν ορθάνοιχτη πριν 1,5 χρόνο, ξαφνικά όχι μόνο έκλεισε αλλά κυριολεκτικά διέλυσε τον ΑΟ Γλυφάδας.

Οι παίκτες έμειναν ξεκρέμαστοι, αλλά και απλήρωτοι. Σε βαθμό απελπισίας καθώς οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί για ακόμα μια σεζόν στην οποία η ομάδα διεκδικούσε την παρουσία της στην Β' Εθνική πέρασαν και δεν ακούμπησαν με μόνο λίγες λέξεις: «Αποχωρώ κοιτάξτε τι θα κάνετε».

Η Γλυφάδα είχε μείνει... Ρέστη και οι ποδοσφαιριστές με κραυγή αγωνίας «φώναζαν» για την επιβίωσή τους: «Βοηθήστε μας να επιβιώσουμε οικονομικά και αγωνιστικά. Δώστε μας έστω τα απολύτως απαραίτητα. Τροφή και στέγη. Περνάμε δύσκολες στιγμές, νιώθουμε ότι είμαστε φυσικοί πρωταγωνιστές ανθρώπινων δραμάτων. Για πολλούς από εμάς, υπάρχει ο κίνδυνος της έξωσης από τα σπίτια τα οποία είχε νοικιάσει για εμάς η ΠΑΕ. Ζητάμε από όλους όσοι πρέπει και μπορούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί υπάρχουν 30 οικογένειες οι οποίες θα κινδυνεύσουν να μείνουν στο δρόμο, χωρίς κάλυψη κι ελπίδα», τονιζόταν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές όταν ο Ρέστης τους άφησε στον... άσο.

Η διοίκηση Ρέστη όμως όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της αλλά πήρε και απόφαση αποχώρησης από το πρωτάθλημα γεγονός που έφερε αναταραχή στα Νότια Προάστια τον Γενάρη του 2013. Με τον επιχειρηματία να έχει πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και τον σύλλογο να οδεύει σε διάλυση, βρέθηκε ο τρόπος να μην αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα και να βγει η σεζόν. Το φίδι από την τρύπα το έβγαλε άλλος, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει ο σύλλογος τον αφανισμό.

Έκτοτε, η Γλυφάδα πήρε την κάτω βόλτα. Μπορεί την επόμενη σεζόν να κέρδισε λόγω αναδιάρθρωσης (μετατροπή της Γ' Εθνικής σε ερασιτεχνική κατηγορία), και οικονομικών προβλημάτων της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, την άνοδο στην Football League, αλλά κατέληξε στην Γ' Εθνική, μετέπειτα στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ και εν τέλει εξαφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.



Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved