Η επέλαση των Ελλήνων στην Premier League! (photos)

Η επέλαση των Ελλήνων στην Premier League! (photos)

Με την απόκτηση του Σταφυλίδη από την Στόουκ συμπληρώθηκε το καρέ των Ελλήνων που αγωνίζονται στην φετινή Premier League.

Στην Premier League θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο διεθνής αριστερός μπακ ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στη Στόουκ Σίτι, όπως ενημέρωσε ο... κολλητός του, Απόστολος Βέλλιος. «Και επίσημα στη Stoke City !!! Δεν άντεξες μακριά μου τελικά. Κάνε τους παπάδες σου παιχταρά μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Βέλλιος που ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

2

Τον Βέλλιο δύσκολα θα τον… πετύχει πάντως ως αντίπαλο στα αγγλικά γήπεδα, μια και η Νότιγχαμ αγωνίζεται στην Championship. Θα συναντήσει όμως σίγουρα κάποιων εκ των Χολέμπας, Καρνέζη και Μαυροπάνο.

3

Από την αρχή της σεζόν οι Χοσέ Χολέμπας και Ορέστης Καρνέζης αγωνίζονταν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αμφότεροι στη Γουότφορντ. Ακολούθησε η σπουδαία μεταγραφή του Ντίνου Μαυροπάνου από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Άρσεναλ ενώ από σήμερα ζει την μαγεία του αγγλικού πρωταθλήματος και ο Κώστας Σταφυλίδης.

4

Ο Δώνης άνοιξε το δρόμο

Οι Χολέμπας, Καρνέζης, Μαυροπάνος και Σταφυλίδης όμως δεν είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν περάσει από τα γήπεδα της Premier League. Στο πέρασμα των χρόνων πολλοί παίκτες «σήκωσαν» την ελληνική σημαία στη «Νησί» και σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Την αρχή έκανε ο Γιώργος Δώνης. Το «τρένο» μετά την φοβερή πορεία του με τον Παναθηναϊκό το 1996, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετακόμισε στην πρωταθλήτρια Μπλάκμπερν. Ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα ο Θοδωρής Ζαγοράκης για λογαριασμό της Λέστερ.

Με τους Άγγλους αγωνίστηκε σε δύο τελικούς Λιγκ Καπ, κατακτώντας τον έναν με αντίπαλο την Τρανμίρ. Το 1998 ο Νίκος Νταμπίζας έφυγε από τον Ολυμπιακό για την Νιούκαστλ όπου έφτασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ και το 2004 μετακόμισε στην Λέστερ.

Στο δρόμο που χάραξε ο Νταμπίζας

Ο Νίκος Νταμπίζας άφησε καλό όνομα στην Νιουκάστλ και η αγγλική ομάδα αποφάσισε να δώσει φανέλα σε έναν ακόμα Έλληνα. Στον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκόραρε στο Κύπελλο Αγγλίας στη νίκη της Νιούκαστλ επί της Εβερτον με 4-1 το 1999. Ακολούθησαν ο Βασίλης Μπορμπόκης το 1997 στη Σέφιλντ, ο Στάθης Ταυλαρίδης το 2001 στην Άρσεναλ και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος το 2002 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μπόλτον από την Χέρτα.

Από τον Stelios στον Σαμαρά και τον Μαυρία

Το 2003 ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για την Μπόλτον. Ως το 2008 αγωνίστηκε 137 φορές στην Premier League και σημείωσε 20 τέρματα, ενώ τη σεζόν 2008-09 έπαιξε στη Χαλ. Μετά την κατάκτηση του EURO 2004 o Βασίλης Λάκης πήρε μεταγραφή για τη νεοφώτιστη Κρίσταλ Πάλας με τη μορφή δανεισμού, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί.

Ένα χρόνο αργότερα ο Κώστας Χαλκιάς αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό για την Πόρτσμουθ, ενώ εκεί ακολούθησε και ο Γιάννης Σκοπελίτης που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο Αιγάλεω. Στην ίδια ομάδα, αλλά λίγο καιρό μετά αγωνίστηκε και ο Φάνης Γκέκας με τη μορφή δανεισμού από τη Λεβερκούζεν. Τη φανέλα της Πόρτσμουθ φόρεσε όμως και ο Άγγελος Μπασινάς.

Το 2006 ο Γιώργος Σαμαράς άφησε τη Χέρενφεν για την Μάντσεστερ Σίτι, όπου έπαιξε 55 ματς και σημείωσε 8 γκολ. Ο Σωτήρης Κυργιάκος από την ΑΕΚ βρέθηκε στη Λίβερπουλ στις αρχές του 2009. Δυο χρόνια αργότερα ο Απόστολος Βέλλιος άφηνε τον Ηρακλή για τα σαλόνια της Premier League και την Έβερτον, ενώ την ίδια χρονιά η Σουόνσι απέκτησε τον Βαγγέλη Μόρα για τρεις μήνες ως δανεικό από την Μπολόνια. Ακολούθησε ο Γιώργος Καραγκούνης στη Φούλαμ και το 2013 ο Χάρης Μαυρίας στην Σάντερλαντ.

 

 



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved