Παναθηναϊκός: Ποιοτικές… σκάλες χαμηλότερα (photos)

Παναθηναϊκός: Ποιοτικές… σκάλες χαμηλότερα (photos)

Πως θα διαμορφωθεί (αναγκαστικά) το ρόστερ του Παναθηναϊκού μετά την ολοκλήρωση του Γενάρη και τις αποχωρήσεις-πωλήσεις!

Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μπεργκ. Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με την οποία ολοκληρώθηκε η προηγούμενη σεζόν. Ο αποκαλούμενος «κορμός» του «τριφυλλιού», οι παίκτες που ο Ουζουνίδης ήθελε να κρατήσει η ομάδα για να προχωρήσει. Αναγκαστικά οι τέσσερις εξ αυτών (Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης, Εμποκού) αποτέλεσαν παρελθόν αφήνοντας σημαντικά κενά στους «πράσινους».

Ακολούθησε η απόλυτη οικονομική… κατηφόρα, λόγω της παύσης πληρωμών απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο. Κατά συνέπεια οι παραπάνω αποχωρήσεις έγιναν αναγκαιότητα μόνο και μόνο μπας και καταφέρει η ομάδα να «βγάλει» τη σεζόν. Ήδη ο Βλαχοδήμος έχει πωληθεί και υπάρχει στο ρόστερ απλά και μόνο επειδή η Μπενφίκα τον αφήνει στον Παναθηναϊκό μέχρι τέλος της σεζόν. Ο Κουτρουμπής έφυγε (κάτι που ήθελαν και οι δύο πλευρές) κι ακολουθεί… τσουνάμι!

Ο Χουλτ που κατέθεσε προσφυγή είναι έτσι κι αλλιώς… αλλού. Μολέδο φεύγει, Κουλιμπαλί θα φύγει όπως φαίνεται, Κουρμπέλης θα πάρει μεταγραφή φέρνοντας σημαντικό ποσό για την επιβίωση του Παναθηναϊκού. Ο Βιγιαφάνιες… ψάχνεται. Με λίγα λόγια θα ακολουθήσουν οι αποχωρήσεις των συγκεκριμένων παικτών κι αν τελικά μείνει κάποιος απ’ αυτούς, θα είναι ευτύχημα (σε επίπεδο ποιότητας ρόστερ).

Πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ του «τριφυλλιού» για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος; Σαφώς και θα υπάρξει σημαντική έλλειψη ποιότητας και λύσεων. Σε επίπεδο λύσεων το θέμα ίσως να… βολευτεί μέσω της ικανότητας κάποιων παικτών να παίξουν σε πάνω από μία θέση (π.χ. ο Δώνης θα χρησιμοποιείται και στην επίθεση πέρα απ’ τα χαφ, ο Οικονόμου θα δίνει βοήθειες και στα αριστερά της άμυνας αν χρειαστεί, ο Λουντ και σε ρόλο εξτρέμ αλλά και ως κεντρικός χαφ κτλ).

Σε επίπεδο ποιότητας, δεν γίνεται να βελτιωθούν τα πράγματα. Ακόμη κι αν έρθουν τελικά τα παιδιά απ’ τον ΠΑΟΚ που λογίζονται ως ανταλλάγματα για τον δανεισμό του Μολέδο (Κάτσε, Κωνσταντινίδης και ίσως Μυστακίδης με τη μορφή δανεισμού) δύσκολα θα βελτιωθεί αρκετά το πράγμα.

Ας δούμε πως διαμορφώνεται το ρόστερ του Παναθηναϊκού όπως όλα δείχνουν, με σκοπό να μείνει το «τριφύλλι»… όρθιο μέχρι το καλοκαίρι και χωρίς να υπολογίζονται πιθανοί δανεισμοί παικτών (ως ανταλλάγματα για Μολέδο):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
Βλαχοδήμος
Διούδης
Κότσαρης

ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ:
Γιόχανσον

ΣΤΟΠΕΡ:
Κολοβέτσιος
Οικονόμου
Αυλωνίτης
Ευαγγέλου

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ:
Ινσούα

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΧΑΦ:
Τζανδάρης
Λουντ
Χίλιεμαρκ
Δώνης
Στάικος

ΑΚΡΑΙΟΙ (ΧΑΦ ΕΞΤΡΕΜ):
Μουνιέ
Χατζηγιοβάνης
Κουντουριώτης
Εμμανουηλίδης
Μπουζούκης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:
Μολίνς
Λουτσιάνο (όταν επιστρέψει)
Άλτμαν
Πίσπας

 



Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved