Το μουσείο της Mercedes-Benz είναι εμπειρία ζωής (photos+videos)

Το μουσείο της Mercedes-Benz είναι εμπειρία ζωής (photos+videos)

Το Onsports βρέθηκε στη Στουτγάρδη και σας μεταφέρει τη «μαγεία» από το μουσείο της Mercedes-Benz που έχει εκθέματα ιστορίας 132 ετών από τον χώρο του αυτοκινήτου.

Αν βρεθεί κάποιος στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη, ένα από τα πράγματα που πρέπει πάση θυσία να καταφέρει να κάνει είναι να βρεθεί στο Μουσείο της Mercedes-Benz. Μιλάμε για έναν… ναό του αυτοκινήτου, ο οποίος έχει συμπληρώσει 12 χρόνια ζωής και πέρα από τα τεράστια επιτεύγματα της συγκεκριμένης εταιρίας στον χώρο της αυτοκίνησης είναι ένας ακόμα λόγος για να καμαρώνουν οι άνθρωποι της Mercedes-Benz. Στο πέρασμα αυτών των 12 χρόνων, το μουσείο που βρίσκεται στη Στουτγάρδη και διατηρεί εκατοντάδες εκθέματα, προσελκύει εκατομμύρια τουριστών.

Προφανώς και η οργάνωση που υπάρχει, η επένδυση που έχει γίνει και η δουλειά των Γερμανών είναι τεράστια, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από… άρτιο. Το να επισκεφθεί κανείς το μουσείο κοστίζει μόλις 10 ευρώ, για να μπορέσει κανείς να δει όλη την ιστορία του πλανήτη σε παράλληλη εξέλιξη με την ιστορία του «κολοσσού» που ονομάζεται Mercedes-Benz. Η περιπλάνηση στο αχανές οκταόροφο μουσείο ξεκινά… από ψηλά. Ο επισκέπτης μπαίνει στον γυάλινο κυλινδρικό ανελκυστήρα μετά την είσοδό του στο κτήριο και βρίσκεται στον 8ο όροφο, από όπου αρχίζει την περιστροφική του κάθοδο για να δει όλα τα απίθανα εκθέματα που μαγνητίζουν ακόμα και ανθρώπους που δεν «έλκονται» τόσο πολύ από τον κόσμο της αυτοκίνησης.

Αυτό που θα δει με το που αρχίσει η επίσκεψη του κάθε ενδιαφερόμενου, είναι το πρώτο – τρίκυκλο – αυτοκίνητο που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη. Ήταν το δημιούργημα του Καρλ Μπεντς, με κινητήρα του Ντάιμλερ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1886. Οι δυο εταιρείες ενώθηκαν τη δεκαετία του ’20 και μέχρι σήμερα αποτελούν τη Mercedes-Benz που συνεχίζει να είναι κορυφαία και πρωτοπόρος στον κόσμο της αυτοκίνησης. Κατεβαίνοντας τους ορόφους, προχωρά και η ιστορία τόσο της εταιρίας όσο και του πλανήτη.

Στο μουσείο μπορεί να δει κανείς ακόμα και τους κινητήρες αεροπλάνων που είχε κατασκευάσει η εταιρία, λιμουζίνες που χρησιμοποίησαν άνθρωποι όπως ο Χιροχίτο, ο Χίτλερ, η Λαίδη Νταϊάνα, το τεθωρακισμένο τζιπ που μετέφερε τον Πάπα και φυσικά όλα τα ιστορικά μοντέλα της Mercedes που κατέκλυσαν την αγορά και τις χάρισαν πρωτιές σε αγώνες ράλι ή Formula 1. Ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν και τα τρόπαια της εταιρίας, όπως και οι στολές μεγάλων οδηγών αγώνων ταχύτητας, ενώ σε κάθε αίθουσα υπάρχουν οθόνες πολυμέσων που εξηγούν αρκετά από όσα θα προκαλέσουν απορίες. Παράλληλα, υπάρχει η θέα προς το γήπεδο της Στουτγάρδης, τη «Mercedes-Benz Arena», αλλά κι ένας προσομοιωτής αγώνων Formula-1 στον οποίο μπορεί να μπει ο κάθε ενδιαφερόμενος έναντι 4 ευρώ, όπως και ο δωρεάν προσομοιωτής οδήγησης του μονοθέσιου του Λιούις Χάμιλτον…

Φτάνοντας στο τέλος μιας περιπλάνησης στην ιστορία 132 χρόνων, βλέπει κανείς το τμήμα όπου παιδιά σχεδιάζουν τα μοντέλα του αύριο, ενώ στο εξωτερικό του μουσείου υπάρχουν αρκετές φορές πρωτότυπα μοντέλα της Mercedes που δοκιμάζονται πριν βγουν στην παραγωγή. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ωστόσο κάθε φορά υπάρχουν και στο εξωτερικό παρκαρισμένα γνωστά αυτοκίνητα της εταιρίας με τα οποία οι επισκέπτες από όλο τον πλανήτη… μπορούν να φωτογραφηθούν.

Αν, λοιπόν, σας βγάλει ο… δρόμος σας στη Στουτγάρδη εκτός από το «Σλοσπλατς», τη «Κένινγκστρασε» και την ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης, μην ξεχάσετε πως πρόκειται για την περιοχή που έγινε πασίγνωστη χάρη στη Mercedes-Benz. Περάστε μια βόλτα από το εκθαμβωτικό μουσείο, υπολογίστε πως για να τα δείτε όλα και να τα αποτυπώσετε στη μνήμη σας χρειάζεστε περίπου 2,5 ώρες και για να είστε προετοιμασμένοι, το Onsports σας προσφέρει μια συλλογή από αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο καθώς βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει όλη τη… μαγεία από τον κόσμο της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στον πλανήτη…

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 1

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 2

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 3

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 4

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 5

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 6

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 7

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 8

Το Onsports στο μουσείο της Mercedes-Benz 9



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved