Το απίστευτο δράμα του Καθόρλα με το πόδι του! (photos)

Το απίστευτο δράμα του Καθόρλα με το πόδι του! (photos)

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η συνέντευξη του Ισπανού άσου στην «Marca» για την τρομερή ταλαιπωρία που έχει υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια με οκτώ χειρουργία, γάγγραινα και μολύνσεις στο πόδι του!

Ο Σάντι Καθόρλα ήταν ο καλύτερος παίκτης της χώρας του για την σεζόν 200-’06. Ακολούθησαν οι δύο τίτλοι στο Euro το 2008 και το 2012 με τους «φούριας ρόχας», ενώ την σεζόν 2012-’13 ήταν ο καλύτερος παίκτης της Άρσεναλ.

Ωστόσο, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2013 ήταν η αρχή της ταλαιπωρίας που τον περίμεναν τα επόμενα χρόνια. Στο φιλικό της Ισπανίας με την Χιλή, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στον αστράγαλο, έπειτα από δυνατό μαρκάρισμα.

«Τις πρώτες φορές υπέφερα λιγότερο, εάν ήμουν ζεστός μπορούσα να παίξω, αλλά στο ημίχρονο όταν κρύωνε το πόδι έκλαιγα», ήταν τα λόγια του στην «Marca» για τον τραυματισμό του.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο Σάντι Καθόρλα αναγκάστηκε να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα του χειρουργείου. Είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο αριστερό του πόδι, αλλά το δυστύχημα για τον Ισπανό ήταν πως τα προβλήματα στον αστράγαλό του δεν είχαν υποχωρήσει.

Οι γιατροί στην Αγγλία του… έκοψαν τα «φτερά». «Εάν μπορέσεις και περπατήσεις με το γιο σου στον κήπο, να είσαι ικανοποιημένος», ήταν τα λόγια τους, όμως, ο Ισπανός προσπαθεί να επιστρέψει. Ένα χρόνο αργότερα, τραυματίζεται στον τένοντα στην πελματιαία περιοχή. Η αρχική διάγνωση ανέφερε απουσία για τρεις εβδομάδες, όμως, το τραύμα του άνοιγε ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση οκτώ φορές μέσα σ’ έναν χρόνο.

Η απειλή της γάγγραινας

«Συνέχιζα να παίζω, μου έλεγαν ότι είμαι καλά. Το πρόβλημα δεν είχε επουλωθεί, οι πληγές άνοιγαν ξανά, ή μολύνονταν ξανά», υποστήριξε ο διεθνής άσος στην συνέντευξή του. Έπειτα από την απίστευτη ταλαιπωρία, ο Σάντι Καθόρλα αποφάσισε να φύγει από την Αγγλία και να πάει στην Βιτόρια, την έδρα του γιατρού Μικέλ Σάντσεθ.

Ο Βάσκος γιατρός ξεκίνησε την εγχείρηση όμως έπειτα από λίγο σταμάτησε και όπως τόνισε ο διεθνής άσος: «Είδε ότι είχε τρομερή μόλυνση, ότι είχε πάθει ζημιά στα οστά. Οι μολύνσεις είχαν φάει μέρος του Αχιλλείου τένοντα. Μου έλειπαν οκτώ εκατοστά!». Μάλιστα, κατά την επέμβαση, ο γιατρός διαπίστωσε τρία επιθετικά βακτήρια, το ένα εκ των οποίων υπήρχε πριν από τα πολλά χειρουργεία και όπως του αποκάλυψε ο γιατρός, δεν είχε άλλη τέτοια περίπτωση στο παρελθόν.

Στις 29 Μαΐου ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του τένοντά του και ο παίκτης συνέχισε την αποθεραπεία του. Πάντως, ο ίδιος δεν χάνει την αυτοπεποίθησή του. «Θα επιστρέψω τον Ιανουάριο», ήταν τα λόγια του και καθημερινά συνεχίζει την αποθεραπεία του στην Ισπανία, μακριά από την οικογένειά του που μένει μόνιμα στο Λονδίνο.

«Η οικογένειά μου συνεχίζει στο Λονδίνο, γιατί τα παιδιά μου ξεκίνησαν το σχολείο. Το να είμαι εδώ, χωρίς αυτούς, είναι το πιο σκληρό. Το πρωί πάω στην πισίνα, συνεχίζω τη χειροκίνητη αποκατάσταση, μία ώρα πιλάτες και ποδήλατο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Σάντι Καθόρλα μίλησε και για την στήριξη που έχει από την Άρσεναλ, η οποία του ανανέωσε το συμβόλαιό του, μέχρι τον Ιούνιο του 2018, αλλά και για τα μηνύματα από τους Ινιέστα, Σίλβα και Βίγια.

«Μια κυρία μου είπε ότι μοιάζω στον Καθόρλα. Της είπα ότι είμαι εγώ, αλλά δεν με πίστευε. Τώρα καταλαβαίνω ποιος είναι ποιος. Κάθε μέρα μου στέλνουν μηνύματα ο Ινιέστα, ο Σίλβα, ο Βίγια. Αλλά είμαι καλά. Δεν έχω χρειαστεί ψυχολόγο. Η συνέντευξη αυτή είναι μια ανακούφιση για όλα όσα έχω περάσει. Δεν ήταν ένας απλός τραυματισμός, όπως πίστεψαν. Κανείς δεν με πίστεψε, αλλά εγώ είμαι εδώ. Ακόμη κι αν ο πόνος με κρατά προσεκτικό», υποστήριξε.



«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved