Το 10 το… κακό

Το 10 το… κακό

Τα δέκα αυτογκόλ έφτασε ο Παναθηναϊκός την τελευταία 20ετία με το τέρμα του Κουλιμπαλί στην εστία της ομάδας του κόντρα στην Λαμία.

Η πιο άχαρη στιγμή για κάθε ποδοσφαιριστή, είναι αυτή που στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τα πρόσωπα των παικτών που μόλις σημείωσαν αυτογκόλ, έχουν πάντα το πιο… χαμένο βλέμμα. Λογικό κι επόμενο μια και εκείνη την στιγμή αισθάνεσαι πως «κρεμάς» την ομάδα σου, τους φιλάθλους της και τους συμπαίκτες σου. Πέρα απ’ την ίδια την προσωπική σου πικρία.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στην Λαμία, καθώς χρειάστηκε μια απίστευτη καραμπόλα για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του, αναγκάζοντάς τον να… τρέχει μετά (κατάφερε να ισοφαρίσει και μέχρι εκεί). Ο Κουλιμπαλί ήταν ο… δράστης με «βοήθεια» απ’ τον Χουλτ. Άθελά τους οι δύο παίκτες φυσικά. Αυτό το αυτογκόλ ήταν το 10ο που σημειώνει παίκτης του Παναθηναϊκού την τελευταία 20ετία σε αγώνα πρωταθλήματος.

Πρώτος… αυτοσκόρερ είναι ο τεράστιος Ρενέ Χένρικσεν. Ο Δανός έχει σημειώσει χωρίς να το θέλει τα 3 απ’ τα 10 αυτογκόλ της 20ετίας. Δύο εξ αυτών, μάλιστα, σε σημαντικά παιχνίδια. Ένα κόντρα στον Ολυμπιακό κι ένα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το τρίτο ήταν σε αναμέτρηση με τον Πανηλειακό.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 3 αυτογκόλ σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο! Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως την περίοδο 2002-03 στην Λεωφόρο, οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-2 του Ολυμπιακού, με δικούς τους παίκτες να σημειώνουν και τα πέντε τέρματα! Απλά Χένρικσεν και Κυργιάκος σε λάθος εστία! Το 3ο αυτογκόλ σε ντέρμπι, ήταν αυτό του Αλεξόπουλου την σεζόν 1998-99, στην νίκη των «ερυθρόλευκων» με σκορ 2-4.

Ας θυμηθούμε τα 10 αυτογκόλ που σημείωσαν παίκτες του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα την τελευταία 20ετία:

1998-99

Ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Τελικό σκορ 2-4. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 2-0, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν ξανά στο ματς χάρη σε αυτογκόλ του Αλεξόπουλου (πέρα απ’ τις αμφισβητούμενες αποφάσεις του διαιτητή Παπαδάκου).

2002-03

Πρεμιέρα πρωταθλήματος στην Τούμπα. Πολύ βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό με σκορ 4-1. Ο Ρενέ Χένρικσεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνεται το τελικό σκορ. Σε εκείνο το ματς το τέρμα του «τριφυλλιού» είχε πετύχει ο Γιασεμάκης του ΠΑΟΚ!

2002-03

Ένα ντέρμπι που κανείς δεν θα ξεχάσει. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού, παρότι δικοί τους παίκτες πέτυχαν όλα τα γκολ. Ο Χένρικσεν είχε κάνει το 0-1, ενώ ο Κυργιάκος το 1-2. Εντέλει τα τέρματα των Μπασινά και Κόλκα στην… σωστή εστία (πέρα απ’ αυτό του Ολισαντέμπε που είχε ισοφαρίσει σε 1-1 προσωρινά) έφεραν την ανακούφιση για τους δύο κεντρικούς αμυντικούς των «πράσινων» και την νίκη με 3-2.

2002-03

Αγώνας με τον Άρη στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Ο Παναθηναϊκός ξεκάθαρα καλύτερος και τελικά επικράτησε 3-2. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης με κεφαλιά είχε… νικήσει τον Νικοπολίδη κάνοντας το 1-1, με το κακό να είναι πως τότε ήταν συμπαίκτες!

2003-04

Αν δεν υπήρχε αυτό το αυτογκόλ ο Παναθηναϊκός θα είχε κατακτήσει το δεύτερο αήττητο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Οι «πράσινοι» έπαιζαν στο Αιγάλεω την περίοδο εκείνη και ήταν το μόνο ματς που έχασαν για το 2003-04 στην πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου! Για να ανοίξει το σκορ το Αιγάλεω, χρειάστηκε να αλλάξει πορεία η μπάλα πάνω στον Μόρις, ενώ το σουτ που επιχείρησε ο Σκοπελίτης πήγαινε άουτ οπότε ήταν αυτογκόλ. Εντέλει το τελικό σκορ ήταν 2-1 για το Αιγάλεω.

2003-04

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στον Πανηλειακό. Τότε είχε σημειώσει το 3ο του αυτογκόλ ο Ρενέ Χένρικσεν. Ο Δανός είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μειώνοντας για τον Πανηλειακό σε 4-3. Τελικό σκορ 6-3 σε μια χορταστική αναμέτρηση.

2005-06

Εκπληκτικό ματς στην Νέα Σμύρνη και μία απ’ τις συγκλονιστικότερες ανατροπές. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε 2-0 του Παναθηναϊκού, με τον Σωτήρη Λεοντίου να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα των «κυανέρυθρων», πλασάροντας άθελά του τον Γκαλίνοβιτς. Μετά το 70’ ήρθε η ανατροπή, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-4 με δύο τέρματα που σημειώθηκαν στο 89’ και 90’!

2016-17

Χρειάστηκε για να περάσουν 11 χρόνια για να πετύχει παίκτης του Παναθηναϊκού αυτογκόλ στο πρωτάθλημα. Ήταν στο περσινό ματς του «Καυτανζογλείου». Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-1. Ο Μπεργκ είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι, για να έρθει ο Ράσμους Τελάντερ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 1-1. Σε μια αναμέτρηση που ο Παναθηναϊκός είχε χάσει… ένα σκασμό ευκαιρίες για να νικήσει εύκολα.

2017-18

Το δέκατο τέρμα της τελευταίας 20ετίας που σημειώνει παίκτης του Παναθηναϊκού στην εστία της ομάδας του, ήταν αυτό του Ουσμάν Κουλιμπαλί στην Λαμία. Λίγο αυτός, λίγο ο Χουλτ, αλλά ο Αφρικανός είναι το άτυχος που το χρεώνεται, επειδή η μπάλα απ’ το δικό του σώμα κατευθυνόταν έτσι κι αλλιώς στα δίχτυα.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved