Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Από το ζενίθ στο ναδίρ! (pics)

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Από το ζενίθ στο ναδίρ! (pics)

Επιστροφή στη δράση για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που ετοιμάζεται για μια νέα αρχή που όμως δεν θα έχει καμιά σχέση με την «λάμψη» του παρελθόντος.

Ο θηριώδης σέντερ έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν και θα αγωνιστεί ξανά στη Basket League με τη φανέλα των Τρικάλων. Η άριστη σχέση που έχει με τον Κώστα Βασιλειάδη, καθώς και η επιθυμία των ανθρώπων της θεσσαλικής ομάδας για το κάτι παραπάνω έφεραν τον «Big Sofo» στους «κυανέρυθρους» οι οποίοι ενισχύονται σημαντικά στη γραμμή ψηλών.

Από το 2000 που ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έπαιξε στον Ηρακλή έχουν μεσολαβήσει πολλά χρόνια και αρκετές επιτυχίες. Αγωνίστηκε σε Άρη, Ολυμπιακό, Μακάμπι, Παναθηναϊκό Superfoods, Ερυθρό Αστέρα και ΠΑΟΚ και αντιμετώπισε και προβλήματα που τον έφεραν εκτός δράσης για κάποιο διάστημα. Ο 32χρονος όμως κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί στην κατάσταση που θα του επιτρέψει να πατήσει ξανά στο παρκέ και ν' αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

«Είμαι 156 κιλά και… είμαι καλά»

Πέρα από το ταλέντο του και τις δυνατότητες του πολλοί ασχολήθηκαν με τα κιλά του, γεγονός όμως που ποτέ δεν τον… λύγισε! Αντίθετα δήλωνε ευτυχής για όσα του έχει χαρίσει η ζωή και το μπάσκετ. Μάλιστα στις 17 Οκτωβρίου 2015 σε μια συνέντευξη του τόνισε: «Έχω καταφέρει να έχω όλα όσα χρειάζομαι. Έχω μία πολύ όμορφη γυναίκα και δύο υπέροχα παιδιά. Τι παραπάνω θα μπορούσα να ζητήσω; Φυσικά υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν κατάφερα να κάνω εξαιτίας λάθος κινήσεων λόγω αδυναμίας μου να κρίνω σωστά τις επιλογές που είχα στα χέρια μου. Αλλά η ζωή μου είναι πολύ καλή, ειδικά όταν την συγκρίνεις με τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος γύρω μας.

Στα 17 μου ήμουν 140 κιλά και στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας το 2006, σε ηλικία 20 ετών, ζύγιζα 148. Αυτό είναι το σώμα μου! Όταν δεν προπονούμαι αρκετά υπάρχει πρόβλημα, οπότε πρέπει να είμαι προσεκτικός και να τα έχω όλα υπό έλεγχο. Δουλεύω κάθε μέρα με τον γυμναστή ο οποίος με έχει βοηθήσει να είμαι σε πολύ καλή φόρμα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα 156 κιλά και νιώθω υπέροχα, καλύτερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα και είμαι σίγουρος πως έκανα τη σωστή επιλογή με τον Ερυθρό Αστέρα».

986503

Καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί!

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τη σεζόν 2000-2001 με τον Ηρακλή, σε μικρή ηλικία, μόλις 15 ετών. Το 2003 επιλέχθηκε για το νούμερο 34 του ντραφτ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, χωρίς, όμως, τελικά να μετακομίσει στο πρωτάθλημα του NBA. Αντ' αυτού ξενιτεύτηκε την περίοδο 2003-2004 στην ιταλική Καντού για ένα χρόνο. Την επόμενη περίοδο επιστρέφει στην Ελλάδα με τη φανέλα του Άρη, ενώ από τη σεζόν 2005-2006 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες των «ερυθρόλευκων» οπαδών έχοντας μια πολύ καλή χρονιά σε επιδόσεις με μεγάλη βελτίωση αλλά και εξέλιξη στον πληθωρικό πλέον τρόπο παιχνιδιού του.

Το 2006 και μετά από την εντυπωσιακή του απόδοση στο Μουντομπάσκετ συνέχισε στον Ολυμπιακό δημιουργώντας την προσδοκία ότι θα ήταν πλέον ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης, όμως είχε μια μέτρια σεζόν.

Το 2010 υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα το 2011, όπου και έχασε από τον Παναθηναϊκό. Αυτή την χρονιά αναδείχτηκε και ο καλύτερος σέντερ της διοργάνωσης αφού βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της. Με τους Ισραηλινούς κατέκτησε δυο συνεχόμενα νταμπλ το 2011 και 2012.

Η «πράσινη» πορεία του και η επιστροφή στην Μακάμπι

Το καλοκαίρι του 2012 γύρισε στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού Superfoods με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ. Το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στην παλιά του ομάδα, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά, το 2014. Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Μετά το σύντομο πέρασμά του από την ομάδα του Βελιγραδίου επέστρεψε το Νοέμβρη του 2015 στο ελληνικό πρωτάθλημα με χρώματα του ΠΑΟΚ. Το Δεκέμβριο του 2016 μετά από έξι μήνες χωρίς ομάδα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Απολλώνα Πάτρας. Λίγο καιρό μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Απόλλωνα, ο Σοφοκλής τραυματίστηκε κι έτσι λύθηκε η συνεργασία του με την ομάδα της Πάτρας.

Τίτλοι

Μακάμπι Τελ Αβίβ
Πρωτάθλημα Ισραήλ 2011, 2012, 2014
Κύπελλο Ισραήλ 2011, 2012, 2014, 2015
Αδριατική Λίγκα 2012
Ευρωλίγκα 2014

Ολυμπιακός
Κύπελλο Ελλάδας 2010

Παναθηναϊκός
Πρωτάθλημα Ελλάδας 2013
Κύπελλο Ελλάδας 2013

Εθνική Εφήβων
Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2002.
Χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2003, στη Θεσσαλονίκη.

Εθνική Ανδρών
Αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006, στην Ιαπωνία.
Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009, στην Πολωνία



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved