Γιώργος Αγγελόπουλος: The eye of the tiger

Γιώργος Αγγελόπουλος: The eye of the tiger

Αναλύοντας το προφίλ του νικητή του Survivor.

Όταν οι survivor έγραφαν το 1982 το «Eye of the Tiger», ο Ντάνος ήταν ακόμα μωρό παιδί. Σήμερα, 35 χρόνια αργότερα, οι στίχοι του τραγουδιού είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του Σκιαθίτη survivor που κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια όλου του κόσμου.

Ταυτίστηκε απόλυτα με το πρότυπο του Έλληνα που παλεύει για να επιβιώσει, κόντρα σε όλους και όλα. Έγινε ο άνθρωπος που κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες υπέρ του. Το απλό, λαϊκό και τίμιο παιδί που όσες τρικλοποδιές και αν του έβαλαν, έβρισκε τον τρόπο να σηκωθεί και να φτάσει στον στόχο του…

Ξεκίνησε ως μαχητής, έγινε διασημότερος των διάσημων και τελικά κατάφερε να φύγει νικητής κλέβοντας τις καρδιές των τηλεθεατών.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν ήταν ένας απλός survivor. Ήταν ο ορισμός της λέξης, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ήταν ο πρωταγωνιστής και ταυτόχρονα το κοινό του παιχνιδιού.

ag111

Κάποιες φορές σεμνός, κάποιες άλλες έξαλλος με συμπαίκτες και αντιπάλους. Όπως στη ζωή, έτσι και στο παιχνίδι είχε τις καλές και τις κακές στιγμές του. Μόνο που οι πρώτες ήταν πολλές περισσότερες…

Δεν είναι εύκολο συναίσθημα η απόρριψη. Όποιος το έχει βιώσει στο πετσί του ο ξέρει καλά. Ο Αγγελόπουλος την ένιωσε από την πρώτη κιόλας μέρα, όταν οι συμπαίκτες του τον ψήφισαν να πάει στην αντίπαλη ομάδα.

Συνέχισε να το νιώθει όταν οι διάσημοι τον έβαλαν στο περιθώριο και τον έβγαζαν κάθε βδομάδα προτεινόμενο. Εκείνος δε λύγισε ποτέ. Αντίθετα, έγινε πιο δυνατός.

agelopoulos

Παθιάστηκε περισσότερο, βγήκε μπροστά στα αγωνίσματα και έφερνε νίκες και φαγητό στην παραλία των διάσημων και τελικά κατάφερε να γίνει είδωλο για μια ολόκληρη χώρα.

Φταίει η μαχητικότητά του; Φταίει η τρέλα που κουβαλούσε; Φταίει το γεγονός ότι όσοι είναι στο περιθώριο κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού; Άγνωστη η απάντηση.

Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα από τις πρώτες κιόλας μέρες του παιχνιδιού επιβίωσης, ήταν το γεγονός ότι ο Ντάνος ήταν το… σκληρότερο καρύδι του Αγίου Δομίνικου. Το είδαν συμπαίκτες και αντίπαλοι, το ένιωσαν οι πιο έμπειροι Τούρκοι, το επιβεβαίωσε το κοινό με την ψήφο του.

Ο τύπος που μπήκε τελευταίος στο παιχνίδι για τους μαχητές, έφυγε τελευταίος για τους διάσημους. Κατάφερε να διώξει όποιον είχε δίπλα του στις ψηφοφορίες και να επιβιώσει σε πολλές από αυτές.

Στην παραλία τα έκανε όλα. Πιτάκια, καλύβες, ψαροντούφεκο. Πάντα εμψύχωνε τους συμπαίκτες του στα αγωνίσματα και πάντα έβαζε… πλάτη όταν οι άλλοι κολλούσαν. Ήταν ο τύπος που όταν το σκορ πήγαινε στο 9-9 αναλάμβανε το δύσκολο έργο της τελευταίας νίκης. Και τις πιο πολλές φορές την πετύχαινε.

934285a4d50b4595398b6ae82543b357 XL

Πορωνόταν, τσακωνόταν, δεν ήθελε να χάνει με τίποτα και τελικά κατάφερε να κλείσει την πόρτα στους άλλους και να στεφθεί νικητής του παιχνιδιού που καθήλωσε το ελληνικό κοινό.

Για να το καταφέρει αυτό, ο Ντάνος έδειξε ότι διαθέτει και το πείσμα, αλλά και τη θέληση για τη νίκη.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν χρειάζεται άλλα διθυραμβικά σχόλια. Θα νιώσει την απόλυτη αποθέωση τις επόμενες μέρες.

Το μόνο που μπορούμε να γράψουμε για επίλογο, είναι τους στίχους του τραγουδιού των survivor. Αυτούς που βρήκαν τον απόλυτο εκφραστή στο πρόσωπο του Ντάνου:

«Rising up, back on the street
Did my time, took my chances
Went the distance, now I'm back on my feet
Just a man and his will to survive

So many times it happens too fast
You trade your passion for glory
Don't lose your grip on the dreams of the past
You must fight just to keep them alive

It's the eye of the tiger
It's the thrill of the fight
Rising up to the challenge of our rival
And the last known survivor
Stalks his prey in the night
And he's watching us all with the eye of the tiger».

Survivor: Νικητής ο Ντάνος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Survivor: Ξέφρενο πάρτι στο twitter για τη νίκη του Ντάνου

Survivor: Ξέφρενο πάρτι στο twitter για τη νίκη του Ντάνου

Survivor τελικός: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής!

Survivor τελικός: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής!

Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved