Όταν ο Θεός έκανε πλάκα στους Άγγλους…

Όταν ο Θεός έκανε πλάκα στους Άγγλους…

Σαν σήμερα το 1986 στο Μεξικό ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέτυχε τα δύο γκολ που έχουν συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλο σε Μουντιάλ.

22 Ιουνίου 1986. Στο Μεξικό που διοργανώνει το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Αγγλία στον προημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι Βρετανοί έχουν βλέψεις για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από την πλευρά τους οι Αργεντινοί, έχουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα… Τον άνθρωπο που είχε τρελάνει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τις επιδόσεις του στο συγκεκριμένο τουρνουά και είχε γίνει ο λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο περίμεναν καρτερικά τα παιχνίδια της Αργεντινής.

Εκείνο το απόγευμα σημειώθηκαν δύο γκολ που συζητιούνται ακόμα και σήμερα. Το γκολ με το οποίο ο «Θεός της μπάλας» άνοιξε το σκορ μπήκε με το χέρι. Ο Ντιεγκίτο κατάφερε με έναν μαγικό τρόπο να ξεγελάσει ακόμα και κάποιους συμπαίκτες του. Ήθελε να είσαι λίγο «αλήτης» για να πετύχεις αυτό που έκανε. Σηκώθηκε για κεφαλιά όμως έβαλε το χέρι του στο κεφάλι με τόση μαεστρία που δε φάνηκε τίποτα.

1-0 η Αργεντινή με τους Άγγλους να διαμαρτύρονται ακόμα και μέχρι σήμερα και τον Ντιέγκο χρόνια αργότερα να εξομολογείται ότι μόλις είδε ότι ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτα άρχισε να πανηγυρίζει ακόμα περισσότερο για να τον επηρεάσει. Η σκηνή που τρέχοντας προς το κόρνερ για να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της Αργεντινής, γυρνά κάθε τόσο και κοιτάζει τον διαιτητή, για να επιβεβαιώσει ότι το τέρμα δεν ακυρώθηκε, είναι πραγματικά αξέχαστη.

Για το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Ντιέγκο εκείνο το βράδυ δεν υπάρχουν πολλά που δεν έχουν ειπωθεί. Ήταν η στιγμή που έμελλε να μας επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που είδε ποτέ ο πλανήτης. Ο Σίλτον που λίγα λεπτά νωρίτερα φώναζε στον διαιτητή για το γκολ με το χέρι, τώρα γινόταν μάρτυρας ενός ποδοσφαιρικού μεγαλείου, μιας στιγμής που έμεινε για πάντα στην ιστορία. Ο Ντιέγκο παίρνει την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και ντριμπλάρει όποιον ποδοσφαιριστή βρεθεί μπροστά του. Φτάνει στην περιοχή της Αγγλίας, περνάει και τον Σίλτον και γράφει το δεύτερο γκολ της Αργεντινής σε μια στιγμή μοναδικής ποδοσφαιρικής ευφυίας και διαστροφής ταυτόχρονα.

Αυτό που ενδεχομένως να έχουν παρατηρήσει λίγοι, αλλά το οποίο είναι εξίσου αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός ότι ο Μαραντόνα ξεκινά και ολοκληρώνει την προσπάθειά του χρησιμοποιώντας μόνο το ένα του πόδι. Είναι εκπληκτικό και συγχρόνως αδιανόητο το γεγονός ότι η μπάλα δεν ακουμπά ούτε για μια στιγμή το δεξί του πόδι. Ούτε καν για να την κρατήσει στον έλεγχό του. Ο Ντιέγκο λοιπόν ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την ενέργειά του αυτή με το αριστερό του πόδι.

Απολαύστε τα δύο γκολ του Ντιέγκο απέναντι στην Εθνική Αγγλίας. Τα τέρματα που τον καθιέρωσαν στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

Τα γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα με την Αγγλία



Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved