Γιατί ο Ολυμπιακός πήρε φόρα στον… κατήφορο

Γιατί ο Ολυμπιακός πήρε φόρα στον… κατήφορο

Μπορεί κάποιος να «πιαστεί» από πολλά συμβάντα προκειμένου να εξηγήσει τον κατήφορο που έχει πάρει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Το εύκολο είναι να ρίξουμε τις ευθύνες στους οφθαλμοφανείς λόγους: Πωλήσεις παικτών το καλοκαίρι που δεν αντικαταστάθηκαν από καλύτερους ή έστω ισάξιους, αλλαγές προπονητών, επένδυση σε νέους ποδοσφαιριστές που είναι φυσικό να μην μπορούν από την πρώτη τους σεζόν να κουβαλήσουν μια τόσο βαριά φανέλα ή και κληρονομιά αν θέλετε καλύτερα.

Η ελεύθερη πτώση που ξεκίνησε μετά τον Γενάρη, όταν και ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε, συνεχίζεται με αποκορύφωμά της την εμφάνιση της Λεωφόρου. Όσοι από εσάς είστε Ολυμπιακοί και διαβάζετε αυτές τις γραμμές, βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε με ειλικρίνεια αν θυμάστε ποτέ τον Ολυμπιακό χειρότερο απ’ ότι παρουσιάστηκε χθες στην Λεωφόρο.

Πέρα από την ήττα με κάτω τα χέρια (κάτι που του συνέβη και σε ΟΑΚΑ και Τούμπα) το ακόμη πιο τραγικό ήταν η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Βούζα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Μια ομάδα χωρίς κανένα προσανατολισμό στο πως αμύνεται και επιτίθεται. Έντεκα ποδοσφαιριστές χωρίς κανένα σχέδιο, καθοδηγούμενοι από έναν προπονητή ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους εμπνεύσει.

Ας πάρουμε όμως χρονικά τα γεγονότα που επέφεραν την… καταστροφή στο στρατόπεδο των πρωταθλητών.

Το κακό ξεκινάει τον Γενάρη. Τα πρώτα σημάδια φυσικά είχαν φανεί από την αρχή της προετοιμασίας. Τότε που η ομάδα έκανε… κρα ότι χρειάζεται ποδοσφαιριστές, ο τεχνικός που ξεκίνησε την προετοιμασία (Μάρκο Σίλβα) συνεχώς έκανε εισηγήσεις για ποδοσφαιριστές, όμως τελικά αυτές απορρίφθηκαν στην πλειοψηφία τους με αποτέλεσμα να αναλάβει ο Βίκτορ, αφού  Σίλβα τράπηκε σε φυγή.

Ο Βίκτορ κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τους ομίλους του Champions League, παίζοντας με το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Χάποελ Μπερ Σεβά.

Τελειώνει αυτό, φεύγει ο Βίκτορ και αναλαμβάνει ο Μπέντο. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα γκολ του Τσόρι στα τελευταία λεπτά του επαναληπτικού με την Αρούκα να στείλει τον αγώνα για την είσοδο στο Europa League στην παράταση, πριν τελικά πάρει το εισιτήριο.

Στη φάση των ομίλων όμως, βρίσκει αντιπάλους θεωρητικά πολύ πιο αδύναμους, όμως καταφέρνει στην έδρα του να ην κερδίσει την Γιουνγκ Μπόις και να χάσει από τον ΑΠΟΕΛ τόσο στο Φάληρο όσο και στην Κύπρο.

Σε μια χρονιά δηλαδή, οι πρωταθλητές Ελλάδας που φημίζονται για τη δυνατή τους έδρα, κατάφεραν να χάσουν από τον ΑΠΟΕΛ, να φέρουν ισοπαλία με την Μπερ Σεβά, την Γιουνγκ Μπόις και την Οσμάνλισπορ που αντιμετώπισαν στη φάση των «32».

Θυμηθείτε σε ποια σεζόν οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν ομάδες τόσο χαμηλής δυναμικότητας και τα κατάφεραν ανάλογα. Ποτέ!

Πάμε τώρα στα εγχώρια. Πότε στην ιστορία του έκανε ο Ολυμπιακός τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες; Ποτέ. Πότε έχασε τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι; (λογίζουμε ως τέτοιο φέτος και την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο που είναι δεύτερος στη βαθμολογία) Ποτέ.

Η σούμα λοιπόν βγάζει και τυχερούς φέτος τους πρωταθλητές. Σε μια χρονιά που ήταν χαμένη από την αρχή, πήγαν στους «16» του Europa League,  είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου, ενώ δείχνουν και σίγουροι πρωταθλητές, αφού παρά τον κατήφορο που έχουν πάρει, είναι δύσκολο να χάσουν τώρα το τρένο του πρωταθλήματος.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Αν πάντως ξεκινήσουν από τον… Μάιο τα σενάρια για αγορά της Νότινγχαμ από τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» και χαθούν οι πέντε βασικοί μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας, τότε η νέα σεζόν ίσως να εξελιχθεί σε ακόμα χειρότερη από τη φετινή. Ο Ολυμπιακός το μόνο που θα προλάβει θα είναι να επενδύσει για την ενδυνάμωση του brand του, τις ακριβές πωλήσεις και την ανάδειξη μερικών ακόμα ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved