Πιο επικές περιγραφές από αυτές δεν υπάρχουν!

Πιο επικές περιγραφές από αυτές δεν υπάρχουν!

Το κλάμα και η τρέλα του speaker στο Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν μας θύμισε πολλές σπουδαίες περιγραφές του παρελθόντος

Εντάξει, δεν αποτελεί νέο το ότι οι Ισπανοί και γενικότερα οι λατίνοι δεν δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους. Η έκρηξη το speaker στο τελευταίο γκολ της Μπαρτσελόνα ήταν πραγματικά όλα τα λεφτά.

 

Το κλάμα του σε συνδυασμό με τη χαρά και την αγωνία η οποία μόλις είχε φτάσει στο τέρμα θύμισε σε μεγάλο βαθμό εκείνο του αθάνατου Σταύρου Τσώχου όταν έκλαψε την ώρα του αγώνα ΑΕΚ-Σπαρτάκ Μόσχας το Νοέμβριο του 1991 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

 

 

Εκτός του Τσώχαρου που πραγματικά ήταν… μαγεία, στο OnSports διαλέξαμε ορισμένες επικές περιγραφές από την Ελλάδα και όχι μόνο και σας τις παρουσιάζουμε.

 

«Προδόθηκε από τον αέρα»

Μία άτυχη στιγμή, μία πρόκριση. Ο Ολυμπιακός έχει την πρόκριση στα χέρια του απέναντι στη Γιουβέντους αλλά τα… μποφόρ παίζουν άσχημο παιχνίδι στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Η έξοδος του στη σέντρα του Μπιριντέλι αποδείχτηκε λίγο πιο άστοχη από εκείνη του Μεσολογγίου και η ομάδα του το πλήρωσε με αποκλεισμό λόγω του γκολ του νυν τεχνικού της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε. Άσχημη στιγμή, αλλά η περιγραφή του Αλέξη Σπυρόπουλου περί προδοσίας του αέρα (!) έμεινε στην ιστορία.

 

 

 

«Βάλτο αγόρι μου»

Μπορεί ο Βασίλης Σκουντής να μην έκλαψε, αλλά σίγουρα αυτό ήθελε να κάνει. Το τρίποντο του Διαμαντίδη στον ημιτελικό του Eurobasket 2005 απέναντι στη Γαλλία έγινε all time classic, με την περιγραφή να μένει στην ιστορία ίσως και περισσότερο και από το ίδιο το σουτ (λέμε τώρα). 

Όποιος αναφέρεται στα τρίποντα του Διαμαντίδη θα σου πει το «Βάλτο αγόρι μου» και θα καταλάβεις για ποιο μιλάει.

Πραγματική απόλαυση…

 

 

 

«Δεν ήταν, δεν είναι, πιστέψτε μας…»

Άλλη μια εποποιία του Βασίλη Σκουντή, ένα χρόνο αργότερα στη Σαϊτάμα. Εκεί που η Εθνική μας ομάδα κάνει γιογιό την Εθνική των ΗΠΑ και έχει κάνει τον Έλληνα speaker να πετάει το ένα καλούδι μετά το άλλο με αυτά που βλέπει στο παρκέ.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση πάντως ήταν ένα μακρόσυρτο ποιηματάκι, που έλεγε κατά τη διάρκεια των βολών του Σπανούλη που επί πολλά δευτερόλεπτα προσπαθούσε να πει κάτι που δεν έβγαζε νόημα… Το θυμάσαι; (Στο 6:02 του βίντεο περίπου αρχίζει και τελειώνει στο... 6:24).

 

 

«Τον ξεφτίλισε»

Δεν ξεχνιούνται αυτά. Το γκολ του Τζιοβάνι εναντίον της Γαλατασαράι ήταν πραγματική μαγεία. Όποιος το άκουσε όμως από το ραδιόφωνο σίγουρα δεν το ξέχασε ποτέ.

Ο Γιώργος Χελάκης λίγους μήνες πριν από το «Πειρατικό» τα έδωσε όλα, πραγματικά!

 

«Είναι δυνατόν;….Ψυχογιόπουλοοοοοος!»

Όλες οι περιγραφές του Σωτήρη Γεωργούτζου είναι έχουν μπει στο Hall of Fame και δικαιωματικά. Ωστόσο αυτή που λατρέψαμε περισσότερο ήταν εκείνη στο ματς Καλαμάτας-Πανηλειακού. Σε εκείνο το παιχνίδι που νιώσαμε για τα καλά το πάθος του για την «μαύρη θύελλα» και η πίστη του για την ισοφάριση μας διαπέρασε και μας έκανε όλους «ένα».

Η φράση «Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν πια» λέγεται συχνότερα και από το «καλημέρα» στη χώρα μας, ενώ το χτύπημα των χεριών του στο τραπέζι κατά την ισοφάριση του Ψυχογιόπουλου ακόμα ακούγεται στα αυτιά μας.

 

«Σεντράρει ο Αρμόδωρος βγαίνει στη φάση ο …φγλσγλγνσλνγ»

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Όποιος έχει ακούσει την περιγραφή του Δημήτρη Πουλιάση στον αγώνα Διαγόρας-Λεβαδειακός, ξέρει πολύ καλά ότι αυτό το… σαρδάμ που ακολούθησε μετά το διώξιμο του γκολκίπερ με τις γροθιές είναι από μια διάλεκτο πολλά έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας.

 

Μπόνους: Επειδή όλο το κείμενο έγινε με αφορμή την ισπανική περιγραφή, έπρεπε να αναφερθούμε και σε μία από την χώρα της ιβηρικής.

Ποια διαλέξαμε; Μα το επικό ξέσπασμα του speaker στο Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε που οι δύο ομάδες πέταγαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο στα τελευταία λεπτά, μέχρι να έρθει ο Τερέλ Μακϊντάιρ για να πετύχει ένα απίθανο buzzer beater, ικανό να προκαλέσει καρδιακό σε όσους το παρακολούθησαν. Εμείς πάντως την καρδιά μας την πάθαμε με αυτά που έλεγε ο sportscaster. Απλά επικός...

Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης: Απλά Έπος (με ελληνικούς υπότιτλους)



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved