Ολυμπιακός: Όταν πάει με υπηρεσιακό προπονητή στην Ευρώπη

Ολυμπιακός: Όταν πάει με υπηρεσιακό προπονητή στην Ευρώπη

Κόλλιας και Μπάντοβιτς οι... προάγγελοι του Βούζα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε την Μπεσίκτας στο Καραϊσκάκη, στο ντεμπούτο του Βασίλη Βούζα στον πάγκο του. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε πριν λίγες μέρες ως υπηρεσιακός στη θέση του αποχωρήσαντα Πάουλο Μπέντο και έχει τη δύσκολη αποστολή να καθοδηγήσει την ομάδα του σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Η σημερινή αναμέτρηση μπορεί να έχει μεγαλύτερη κρισιμότητα ωστόσο έχει ταυτόχρονα πολλά κοινά σημεία με δυο άλλες αναμετρήσεις των «ερυθρόλευκων». Τότε που κλήθηκαν να παίξουν ευρωπαϊκά ματς στην έδρα τους  με υπηρεσιακό κόουτς. Ποιες ήταν αυτές.

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3, Ριζούπολη (2002)

Ο Ολυμπιακός έχει προκαλέσει σάλο στη  Ευρώπη με την εκκωφαντική νίκη επί της Λεβερκούζεν με 6-2 την πρώτη αγωνιστική, ωστόσο οι βαριές ήττες από Μακάμπι Χάιφα (3-0) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-0) τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση στον όμιλο.

Ο Τάκης Λεμονής που ξεκίνησε τη σεζόν αποτελεί παρελθόν και στον πάγκο για το κρίσιμο τέταρτο παιχνίδι απέναντι στους «μπέμπηδες» βρίσκεται ο Γιάννης Κόλιας.

Η Γιουνάιτεντ μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση 70’ λεπτών αγώνα προηγείται με 2-0. Η αλλαγή του Κόλλια στο ημίχρονο και νυν σταρ του Survivor, Λάμπρος Χούτος βάζει ξανά στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό, ενώ στο 74’ ο Τζόρτζεβιτς ισοφαρίζει βάζοντας «φωτιά» στη Ριζούπολη.

Το γκολ του Σέρβου λειτουργεί σαν ξυπνητήρι για τους «κόκκινους διαβόλους» οι οποίοι πιέζουν ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σκόουλς πιάνει δύο σουτάρες. Η πρώτη στο 82’ βρίσκει στο δοκάρι, αλλά η δεύτερη στο 84’ δίνει τη νίκη στη Γιουνάιτεντ.

Ο Κόλλιας κάθισε στον πάγκο και στο επόμενο ματς απέναντι στη Λεβερκούζεν (ήττα με 2-0) και αντικαταστάθηκε από τον Σρέτσκο Κάτανετς ο οποίος έφερε ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τη Μακάμπι (3-3).

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (Μαυρογεννίδης 87’), Καρεμπέ, Τζιοβάνι (Χούτος 46’), Τζόρτζεβιτς, Ντρασένα, Άντζας, Ζέτεμπεργκ (Οφορίκουε 71’), Ανατολάκης

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μπαρτέζ, Νέβιλ Γκ., Νέβιλ Φ., Βερόν (Ρίτσαρντσον 87’), Μπλαν, Μπέκαμ (Φότσιουν 63’), Γκιγκς (Τσάντουικ 63’), Σκόουλς, Φορλάν, Οσέι, Σιλβεστρ

 

Ολυμπιακός-Αλμάαρ 1-0, Καραϊσκάκη (2009)

Η σεζόν 2009-10 ξεκινά νωρίς στο λιμάνι και υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια προσπερνά στα προκριματικά τις Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0 (εκτός), 2-0 (εντός) και Σέριφ 2-0 (εκτός), 1-0 (εντός) και κληρώνεται στον όμιλο με τις Άρσεναλ, Σταντάρ Λιέγης και Αλκμάαρ.

Στον πρώτο αγώνα των ομίλων ωστόσο θα αγωνιστεί με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προσωρινά στον πάγκο του, καθώς ο Γεωργιανός τεχνικός έχει απομακρυνθεί μετά το 0-0 με την Καβάλα στο Καραϊσκάκη λίγες μέρες πριν.

Παρά τη σύγχυση οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ποδαρικό με το δεξί στον όμιλο, νικώντας με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη.

Την επόμενη αγωνιστική στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Βραζιλιάνος Ζίκο, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στους «16» της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά ο Μπάντοβιτς επανήλθε στον πάγκο τον επόμενο Γενάρη.  

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ντιόγκο (Μήτρογλου 74’), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Αβραάμ, Λεονάρντο (Στολτίδης 81’), Λεντέσμα, Τοροσίδης (Όσκαρ 85’)

Αλκμάαρ: Ρομέρο, Γιάλενς, Μορένο, Πογκονιόλι, Μέντες (Λούιξ 71’), Σχααρς, Ελ Χαμντάουι (Πελέ 77’), Μάρτενς (Λενς 80’), Ντεμπελέ, Μοϊσάντερ, Χόλμαν 

 

Ολυμπιακός-Αλκμάαρ 2-0



ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved