Ποια Λέστερ; Ο Πανιώνιος!

Ποια Λέστερ; Ο Πανιώνιος!

Μήπως στον Πανιώνιο πάνε πλέον για πρωτάθλημα;

Μετά και τη χτεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Πανιώνιος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ότι δεν πρόκειται για φωτοβολίδα. Αν δεν είχαμε το περσινό θαύμα της Λέστερ μάλιστα, αυτή τη στιγμή ενδεχομένως να αφιερώναμε ατελείωτες σελίδες και τόνους μελανιού για την απίστευτη ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που πάει κόντρα στα στάνταρ της εποχής και κάνει όχι μόνο τον κόσμο του, αλλά και όλους τους υπόλοιπους να τον παραδέχονται.

Με… μπατζετάκι εύκολα 5ος

Πρόκειται για μία ομάδα με μπάτζετ μικρότερο και από το συμβόλαιο του Καρντόσο (!), με παίκτες δανεικούς (βλ. Μπεν) που κάθε χρόνο πουλάει μέσα στη σεζόν τον καλύτερό της παίκτη και εδώ και χρόνια διδάσκει το πώς μπορείς να αξιοποιείς κατάλληλα το -έστω περιορισμένο- υλικό σου φτάνει να υπάρχει δίψα για διάκριση.

Η σεζόν 2015-16 αποτέλεσε ορόσημο για την ομάδα. Κόντρα σε όλους τους παράγοντες, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, οι «κυανέρυθροι» ήταν μέσα στα φαβορί για να πέσουν. Κι όμως με εξαιρετική διαχείριση του υλικού κατάφεραν να έχουν σταθερή πορεία και στο τέλος να πάρουν μέρος στα πλέι οφ.

bak

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μέσα στη σεζόν έφυγε ο μέχρι τότε καλύτερος παίκτης της ομάδας, Ολιβιέ Μπουμάλ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού,  ωστόσο στην Πλατεία δεν ανησύχησαν. Από πίσω είχαν φτιάξει έναν εξαιρετικό κορμό δίχως να ανησυχούν για την αποχώρηση του μέχρι τότε ηγέτη τους. Μπακασέτας και Ανσαριφάρντ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, τερματίζοντας μέσα στην πρώτη 5άδα.

Και φέτος -2 ηγέτες. Ε και;

Για μία ακόμα χρονιά φέτος στη Νέα Σμύρνη άπαντες είδαν το ίδιο έργο εκτός γηπέδου, με την ομάδα να χρειάζεται λεφτά, αποχώρησαν τα μεγάλα «κεφάλια». Ο Μπακασέτας έφυγε αρχικά το καλοκαίρι για λογαριασμό της ΑΕΚ ενώ πιο πρόσφατα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ μετακόμισε στο λιμάνι προκειμένου να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ιντέγε.

Στο ίδιο έργο θεατές άπαντες στην Πλατεία, ωστόσο εντός αγωνιστικού χώρου το θέαμα έγινε… καλύτερο. Τι και αν φεύγει ο ένας μετά τον άλλον, τι και αν η ακριβότερη και καλύτερη μεταγραφή της ομάδας τα τελευταία χρόνια, Εν Γκογκ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Τι και αν χρειάστηκε να αλλάξει προπονητής στην αρχή της σεζόν (Βλάνταν Μιλόγεβιτς), ο Πανιώνιος πάει καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του.

 

Με το σπουδαίο «διπλό» στο Καραϊσκάκη απέδειξε σε όλη την Ελλάδα πως δεν είναι μια ομάδα που δεν αστειεύεται και πως πρέπει να τον παίρνουν στα σοβαρά.

Τα οικονομικά προβλήματα αποτελούν σίγουρα ένα μεγάλο μείον για τον Ιστορικό, καθώς αν είχε πάρει αδειοδότηση φέτος θα είχε επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πολλές σεζόν. Και τι έγινε;

Καλύτερα και από τη Λέστερ

Με μπάτζετ συρρικνωμένο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και τα πρωτοπαλίκαρα του αποδεικνύουν ότι η πορεία τόσων ετών δεν είναι πυροτέχνημα αλλά μια σοβαρή προσπάθεια που ξεκινάει από τη διοίκηση. Είναι αυτό το βασικό που ΔΕΝ κάνουν οι περισσότερες ομάδες. Να εμπιστεύονται νεαρούς και Έλληνες παίκτες.

mas

Μετά τη χτεσινή νίκη ο πήχης δείχνει να ανεβαίνει επικίνδυνα για τους «κυανέρυθρους», καθώς η διαφορά μειώθηκε στους 7 βαθμούς από τον Ολυμπιακό που έχει ακόμα να παίξει στη Λεωφόρο και την Τούμπα και όλα μοιάζουν πιθανά.

Ακόμα ωστόσο και αν δεν τα καταφέρουν, στην Πλατεία δεν θα στενοχωρηθούν. Ξέρουν τι έχουν καταφέρει, γνωρίζουν ότι από φέτος δύσκολα θα γίνει κάποια παραπάνω υπέρβαση, όπως ξέρουν και ότι αυτή θα έρθει με σταθερά και υπομονετικά βήματα. Αν βέβαια καταφέρουν να χτυπήσουν πρωτάθλημα τότε θα μιλάμε για κάτι το εξωπραγματικό. Για κάτι το ανεπανάληπτο. Καλύτερο και από τη Λέστερ.

Διότι στην Αγγλία όπως έχει δείξει η ιστορία κάποια θαύματα είναι πολύ πιθανόν να γίνουν. Στην Ελλάδα δύσκολο. Για αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στην Πλατεία.

Υ.Γ. Ο Πανιώνιος κάθε χρονιά γλιτώνει άνετα τον υποβιβασμό. Η Λέστερ το πήρε και φέτος πάει να πέσει.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κάηκε» η Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο!

«Κάηκε» η Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο!

Μιλόγεβιτς: «Ακόμα δεν πετύχαμε τίποτα»

Μιλόγεβιτς: «Ακόμα δεν πετύχαμε τίποτα»

Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved