Ο Ζαρντίμ συνεχίζει να μας βάζει τα «γυαλιά»

Ο Ζαρντίμ συνεχίζει να μας βάζει τα «γυαλιά»

Λίγη παραπάνω τύχη να είχε χτες, θα έγραφε ιστορία. Δεν πειράζει όμως, είναι σε πολύ καλό δρόμο

19 Ιανουαρίου 2013. Παραμονές του αγώνα εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης», και η συνεργασία του Πορτογάλου τεχνικού με τον Ολυμπιακό φτάνει στο τέλος της παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι μόνη πρώτη στο Πρωτάθλημα – με δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο – και αήττητη, βρίσκεται στο μέσα στο θεσμό του Κυπέλλου ενώ στο Champions League έχει χάσει στις λεπτομέρειες την πρόκριση στην επόμενη φάση και συνεχίζει στο Europa League εναντίον της Λεβάντε. Τον λόγο όλοι τον θυμόμαστε. Κακή μπάλα.

Αν ήταν αυτός ο λόγος τότε ο  Μπέντο τι κάνει ακόμα στο λιμάνι; Τέλος πάντων…

923200

Ο Ζαρντίμ τελικώς αποχωρεί από τον Πειραιά ως… αποτυχημένος έχοντας ρεκόρ 20 νίκες (14 στη Super League, 3 στο Κύπελλο, 3 στο Champions League) 3 ισοπαλίες και 3 ήττες (όλες στο Champions League). Από εκεί και έπειτα η πορεία του είναι γνωστή.

Η επόμενη σεζόν τον βρίσκει στη Σπόρτιγκ Λισσαβόνας η οποία αποτέλεσε και το «εισιτήριό» του για τη Μονακό. Στην Πορτογαλία φτιάχνει τα «λιοντάρια» κυριολεκτικά από την αρχή, τερματίζοντας τελικώς στη δεύτερη θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Μπενφίκα, και πάνω από την Πόρτο. Η χρονιά του αναμφίβολα κρίνεται θετική αν υποθέσουμε ότι την προηγούμενη σεζόν η ομάδα του είχε συγκεντρώσει 25 βαθμούς λιγότερους!

sportig

Πάμε Πριγκιπάτο

Η Μονακό η οποία επιθυμεί να επιστρέψει δυνατά στο προσκήνιο τον θέτει επικεφαλή και μαζί του αρχίζει και η άνοδός της. Σε δύο σεζόν στη Γαλλία τερματίζει στην τρίτη θέση πίσω από την διαστημική Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν, ωστόσο η πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Champions League το 2014-15  (απέκλεισε την Άρσεναλ στους «16») πείθουν τη διοίκηση ότι είναι ο κατάλληλος για να επαναφέρει τη Μονακό ξανά στους τίτλους.

Φέτος όλα δείχνουν πως είναι η χρονιά του. Με τις βάσεις να έχουν μπει από τις δύο προηγούμενες χρονιές, ο Ζαρντίμ προτιμά διαφορετική οδό από την λαμπερή Παρί (δηλαδή «ψωνίζουμε ότι υπάρχει στο χάρτη»), αναδεικνύει νέους παίκτες, και αυτή τη στιγμή την οδηγεί στην καλύτερη πορεία της σύγχρονης ιστορίας της.

 

Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πετώντας «φωτιές» στην επίθεση (76 γκολ σε 26 παιχνίδια), στα προκριματικά για το Champions League απέκλεισε διαδοχικά τις Φενερμπαχτσέ (1-2, 3-1) και Βιγιαρεάλ (2-1, 1-0), ενώ τερμάτισε πρώτη στον πέμπτο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πάνω από Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τότεναμ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

jardim

Η κληρωτίδα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους «16» καθώς η Μάντσεστερ Σίτι των εκατομμυρίων είναι ξεκάθαρα το φαβορί κάτι το οποίο απέδειξε και χτες με το 5-3 στο Ιτιχάντ.

 

Μήπως κάποιοι... βιάστηκαν να τον στείλουν;

Αν είχε βάλει πάντως το πέναλτι ο Φαλκάο όταν το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Μονακό, τώρα θα είχαμε να λέμε ακόμα καλύτερα για τον Πορτογάλο. Αλλά δεν πειράζει. Το 5-3 είναι ένα σκορ βαρύ, χωρίς ωστόσο να σου κλείνει την «πόρτα» για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ποιος ξέρει τι θα σκαρφιστεί ο ευφυής Πορτογάλος στη ρεβάνς του Πριγκιπάτου.

Η ουσία είναι ότι αυτός ο τύπος ο οποίος έφυγε από την Ελλάδα λόγω  «αποκρουστικού» ποδόσφαιρου, με λίγο παραπάνω τύχη χτες (22/2) θα είχε βάλει τα «γυαλιά» στον πολυδιαφημισμένο Πεπ Γκουαρντιόλα. Όπως βάζει άλλωστε και σε όλους τους Έλληνες που βιαστήκαμε να τον κρίνουμε. Λίγο χρόνο ακόμα να είχε…



NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved